ÄLSKADE BRÖLLOPSTÅRTA!

Foto Anna Lauridsen
Foto Anna Lauridsen

ÅR 2018 BLIR DE NATURLIGA TÅRTORNAS ÅR, MED SMÖRKRÄM OCH FÄRSKA BLOMMOR. TÅRTDESIGNER MARIA PETERSON PÅ CAKE ME HAPPY BERÄTTAR MER.

”Många bröllopspar oroar sig för att tårtan ska kännas som ”för mycket”. Gästerna har ätit och druckit hela dagen och är mätta. Mitt tips är att tänka fritt. Varför inte bjuda på tårtan till ett glas bubbel direkt efter vigseln? Om ni ändå gärna vill servera tårtan efter middagen kan ni med fördel välja bort desserten och servera tårtan som efterrätt.
Servera tårtan på ett bord mitt i rummet så att ni kan stå bakom tårtan när ni skär första biten. På så vis ser både gästerna och fotografen era ansikten och tårtan. Lämna sedan över skärandet till serveringspersonalen som i förväg har fått information både om hur tårtan är uppbyggd och hur många bitar det är på varje våning — så behöver ni inte oroa er för serveringen eller om tårtan räcker till alla gästerna.

Tårtdesigner Maria Peterson, Cake Me Happy.

Under 2018 blir det populärt med ett mer naturligt utseende, gärna med smörkräm som täcke istället för sockerpasta och med färska blommor istället för sockerblommor. Men spets, pärlor och sockerrosor är ändå fortfarande väldigt omtyckt. Bohemiskt, lantligt och naturligt fortsätter att vara populärt.””