ÅRETS KÖK & ÅRETS BADRUM 2015 – VINNARNA KORADE!

Årets upplagor av Sveriges största kök- och badrumstävlingar, ÅRETS KÖK 2015 och ÅRETS BADRUM 2015, arrangerade av magasinet Bad&Kökguiden och mediegruppen Lifestyle Publishing, är avgjorda! Vinnare av ÅRETS KÖK 2015 blev Kungsäter Kök med köket Exklusiv Hultaberg, medan badrumsmöbeln Free med luckan Classic från Vedum Kök&Bad tog hem titeln ÅRETS BADRUM 2015. Prisutdelningen går av stapeln på Stockholm Furniture Fair i februari.

Varje år fascineras vi på Bad&Kökguiden av alla de nya, innovativa badrumsserier som duktiga form­givare presenterar på marknaden. Det uppmärksammar vi med våra årliga tävlingar ÅRETS KÖK och ÅRETS BADRUM, där vi vill lyfta fram all den där skapandeglöden, de nya formerna och lösningarna, funktionerna och materialen.

Nu är vinnarna i årets upplaga av våra tävlingar korade! Det har som vanligt varit en härlig upplevelse för oss tävlingsarrangörer att följa tävlingarna, med många fina bidrag och tusentals intresserade läsare och mässbesökare som röstat på sina favoriter. Folket och vår jury avgjorde tillsammans tävlingen och efter många röster och långa diskussioner enades man om en vinnare.

ÅRETS KÖK 2015: EXKLUSIV HULTABERG från Kungsäter Kök, designat av köksdesigner Lotta Berglund på Ett vackert kök!

kok

Köksfinalist no 1 vann både juryns och folkets hjärtan. Ett vackert och ombonat kök, med känsla av tider som flytt, tyckte några av de som röstade på Hem&Villamässan. Vackra och spännande lösningar, som den lilla kökssoffan under fönstret och den fina köksön, sade andra. Enligt Kungsäter Kök själva är kvaliteten själva konceptet. Exklusiv Hultaberg är inspirerat av tider som flytt, av de platsbyggda köken från förr med detaljer som massiva luckor, vackra ramar och skålhandtag. Köken snickras på snickeriet i Kungsäter i Halland och byggs av utvalt virke för att hålla länge. Ett genuint hantverk som är en ren njutning för ögat och en värdig vinnare av Årets Kök 2015!

EXPERTJURYNS MOTIVERING:

“Äkta hantverk med platsbyggd känsla, precis som köken från förr. Dessutom med detaljer som skapar en ombonad och varm känsla, som den lilla platsbyggda kökssoffan under fönstret och de öppna hyllplanen ovanför köksbänken. Köket Exklusiv Hultaberg är ett riktigt drömkök för den som älskar tider som flytt och är på samma gång skapat med tanke på miljö och hållbarhet – det är ett kök i massivt trä som håller länge, generation efter generation, och som inte slits ut eller byts ut i första taget.”

ÅRETS BADRUM 2015: Badrummet FREE med luckan CLASSIC från Vedum Kök&Bad, designad av Jesper Ståhl och Jenny Andersson!

2

Länge har det vita regerat i både kök och badrum. Gärna i kombination med släta luckor och inrett med stram, minimalistisk känsla. Men nu har något nytt hänt på inredningsfronten och det märks inte minst i årets tävling – i år röstade de allra flesta på ett badrum som står för det mysiga och ombonade, för tider som flytt, för vemod och blickar bakåt.

   Vårt vinnarbadrum FREE från Vedum Kök&Bad är ritat av Jesper Ståhl och Jenny Andersson, med alla de ingredienser som gäller i årets hetaste badrumstrend – vemodets trend. Serien finns i många kombinationer och den här luckan är en Classic, i en varm grå nyans med traditionella speglar.

   Charmen skapas av blicken bakåt. Möbelkänslan i luckan och de små detaljerna, som de snidade stödbenen i både kommoden och högskåpet, bidrar med en känsla av genuint hantverk från förr. Loppisfynden, som mormorslamporna, tavlorna med de pressade blommorna och den väl använda mjölkpallen i oljad furu, kommer från olika tidsepoker och är hämtade ur olika samhällsklasser. Och de fina detaljerna, som den snirkliga vackra kranen Viola och knopparna i bronsoxid, ger känslan av dåtid men är alldeles nytillverkade.

EXPERTJURYNS MOTIVERING:

“Badrumsfinalist no 5 har alla de ingredienser som gäller i årets mest älskade badrumstrend – vemodets trend. Badrumsserien heter Free och finns i många kombinationer, den här luckan heter Classic och är i en varm grå nyans med traditionella speglar. Ett badrum där charmen skapas av blicken bakåt och av blandningen av olika tidsperioder i inredningsdetaljerna.”