AUKTION: EXKLUSIVT HALSBAND FRÅN ÄDELSMEDJAN

adel

Ädelsmedjan AB donerar i samarbete med kreatören och guldsmeden Veronica Gullbrandson ett unikt handsmitt collié med tillhörande citrin och diamant hänge, allt i 18k rödguld, och med ett pris på 23 200 kr. 

Colliét är en Tredelad smideslänk med det lilla götiska smideslåset, smidd förlängning med hänget Citrine-Carrier där en 7,2c citrin och en 0.03c Tw vvs brilliantslipad diamant är infattad. Allt i massivt 18k rödguld, handsmitt från ett stycke, av guldsmed Veronica Gullbrandson i hennes ädelsmedja i Kisa.

Hos Veronica och en handfull andra lyckliga guldsmeder möts den moderna smyckesdesignern, och den traditionella guldsmeden som gör som förr, egna smycken helt för hand. Hon har under 18 års tid förfinat både sitt formspråk och sitt smide, och gillar att dokumentera den kreativa processen bakom varje smycke till en historia som följer med till användaren.  Hennes alster, som alla på olika sätt är inspirerat av natur och det mänskliga beteendet, finns i alla världsdelar och har bl a blivit utsedda till 2006 och 2012 års östgötska konsthantverk. 

Hänget CitrineCarrier har former från både insekt, skarabé, och blomma. Den gyllene citrindroppen bildar kroppen och kärnan, för att hjälpa bäraren fatta klara beslut baserade i en ädel tankegång. Guldet är smitt från en tråd lödd i cirkel för att allt hänger samman utan början eller slut, precis som hon gillar att göra sina arbeten. Hela smycket kommer i en klassisk svart sammetsask med historien bakom medsänd. Viss eventuell storleksjustering av smycket ingår, och kan ske fram till 30 jan-16 på Slottsbacken 8 i gamla stan, Stockholm, eller i smedjan på Grönedegatan 2 i Kisa. 

VÄRDE: 23 200 kr

 

För att skänka pengar genom auktionen:
Maila till auktion@lifestylepublishing.se med auktionsnummer i ämnesraden.
Skriv även namn, adress, telefonnummer och ditt bud.

Auktionen avslutas 11 december kl 15.00.