BAKOM BYGGNADSSTÄLLNINGARNA

Stjärnströms är ett familjeägt företag som erbjuder tjänster inom totalentreprenad. Det innebär att de gör allt från att projektleda till att genomföra arbetet med sitt eget team som består av snickare, elektriker, målare och inredare.

Ett av de byggen som Stjärnströms just nu är mitt uppe i är Sabis nya restaurang i Fältöversten på Östermalm. Vi träffade projektledaren Peter Stjärnström för att ta reda på vilka det är som gömmer sig bakom byggnadsställningarna utanför Sabis butik – och fick samtidigt lära oss mer om vikten av personlig service.

– Två bulgursallader och en kanna mineralvatten, tack.

Lunchruschen har precis tagit vid längs gatorna runt Karlaplan när Peter tar en välförtjänt paus. Han beställer i farten när vi går in på det lilla caféet runt hörnet.

– Jag och grabbarna försöker äta så nyttigt vi kan. Man känner sig liksom piggare då, säger Peter och ler nickandes mot den inbjudande salladsbuffén.

Peter är elektriker och snickare i grunden men jobbar idag främst som projektledare. Det var Peter som grundade entreprenadföretaget Stjärnströms för många år sedan och att vi ses på ett litet familjärt fik, där alla känner alla, är som klippt och skuret för Peter. Om ett litet tag kommer du att förstå varför.

Vi väljer ett bord vid caféets stora fönster och smakar på salladen. Det är fredag, så konversationen landar i hur Peters vecka har varit. Det visar sig snabbt att hans vardag ser väldigt annorlunda ut mot när han grundade Stjärnströms för 18 år sedan.

Peter är fortfarande ute på fältet bland reglar, verktyg och det knastriga ljudet från en målarfärgsbeklädd radio. Skillnaden är att han numera bytt ut snickarbyxorna mot ett par chinos. Hans primära uppgift är numera att åka runt mellan de olika byggena hos allt från fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och restauranger till privatpersoner. Dels för att låta sin expertis färga renoveringen av ett kontor eller totalrenoveringen av en lägenhet. Men främst för att stämma av hur projekten fortskrider, för att sedan kunna meddela kunden hur deras drömprojekt kommer allt närmare mållinjen.

Stockholm 2015-12-14

– I grunden bygger vårt jobb på relationen med kunden, säger Peter och kisar ut mot höstsolen. Så har jag alltid jobbat. Det är viktigt att låta kunderna få vara delaktiga i projektet för att själva kunna påverka det som gynnar dem. Och det är därför vi erbjuder våra kunder helhetslösningar som skapar ett helt unikt slutresultat.

Peter förklarar vidare att han och hans team aldrig är nöjda om inte kunden är det. Och det är därför varje enskild kund får en kontaktperson som följer dem genom hela projektet. Från offertförfrågan tills projektet är genomfört. Och det är precis på det viset som Stjärnströms vill jobba. De är det lilla familjeföretaget som lägger ner lika mycket tid på att ta hand om sina kunder som de lägger på att välja rätt material och de rätta underleverantörerna. Och det var genom denna syn på hur en renovering ska genomföras som uppdraget för Sabis i Fältöversten blev aktuellt.

Plötsligt är våra tallrikar tomma och sorlet omkring oss har ebbat ut, så vi avslutar med en kram innan vi går skilda vägar ut i den vackra höstdagen. Trots att det är kyligt att dra in syre i lungorna ligger Peters humana värme kvar i luften.

 

Det må vara jobbigt med stökiga byggnadsställningar, vare sig det är ett centrum du passerar varje dag eller hemma i ditt eget kök. Men Stjärnströms sätt att hantera sina kunder på gör förmodligen de situationerna mycket enklare att hantera. För det handlar inte bara om att förverkliga en dröm, det handlar i grunden om att bygga långvariga relationer som resulterar i att drömprojektet förblir just ett drömprojekt.

 

__Y3Q_8888_02__Y3Q_8716_05