BESÖK GUCCIS PALATS I FLORENS!

StoreDetailMedium_Garden-Facciata-update_001_Default

Okej, Yours Truly är en sucker för det mesta som kommer från det Florens-baserade modehuset Gucci. En gång köpte undertecknad ett Gucci-hund-halsband med ”Gucci Dog” ingraverat i New York. Trots att hund saknades och icke planerades. En annan gång höll jag på att missa planet hem från London för att ett inköp av en gigantisk Gucci-julkula stod på resans to do list.

Självklart var besöket på Gucci Museo i Florens minnesvärt, även om det var mycket märkligt att Tom Ford knappt figurerade i utställningen. Endast två plagg fanns på display. Enligt ryktet för att hans efterträdare var rädd för att hennes egna kreationer skulle blekna i jämförelse med Fords. Men detta ändrade Guccis nuvarande kreative chef Alessandro Michele så snart han hade tillträtt. Han lät även alla Gucci-butiker spela soundtracket från Tom Fords Oscar-nominerade debutfilm A Single Man. Nu har han tagit fram den stora kvasten och museet, inrymt i ett medeltidspalats, Palazzo della Mercanzia, från 1359, är history och har fått lämna plats för Gucci Garden; en kombination av restaurang, butik, museum, galleri och biograf.

Restaurangen drivs av Massimo Bottura, kocken bakom restaurangen som petade ner långliggaren Norma från förstaplatsen över Världens bästa restauranger för några år sedan (för närvarande huserar hans restaurang Osteria Francescana på andraplats) som serverar allt från traditionell risotto till lyxversioner av hamburgare och korv med bröd.

På markplan möts besökarna av en butik där plagg, accessoarer och inredning säljs som inte återfinns i några andra Gucci-butiker. En våning ovanför finns Guccis utställning av tidigare och nya kollektioner att beskåda.

Här kan alla fashionistas hänga en hel dag, utan problem.
Själv planerar jag att ta med mig en sovsäck.