Image

AV ANNA MOBERG

VAD ÄR VÄL ETT BRÖLLOP PÅ SLOTTET? DET KAN VARA DÖTRIST OCH LÅNGTRÅKIGT OCH ALLDELES… ALLDELES UNDERBART! HÄR ÄR LIFESTYLE WEDDINGS EXKLUSIVA SLOTTS-BRÖLLOPS-GUIDE.

Som hämtat ur vilken klassisk saga som helst. Oförglömliga ögon-blick i ståtlig och anrik miljö. Ja, vi talar förstås om slottsbröllop. Samtliga erbjuder en unik setting för ditt drömbröllop då du, den allra vackraste av prinsessor, äntligen ska få din prins. Här guidar vi dig till Sveriges allra bästa bröllops-slott. Vi gör ett extra långt up-pehåll på Thorskogs Slott samt på Haga Slott, på det sistnämnda har vi fotograferat världsmodellen Agnes Hedengård i säsongens vackr-aste klänningar. Vi har även lagt till några utländska slotts-släktingar, bland annat slottet där Tom Cruise valde att gifta sig med Katie Holmes och slottet som Walt Disney inspirerades av när han skapade Törnrosa-slottet.

Image 2

SVANEHOLMS SLOTT

Mellan Malmö och Ystad ligger detta pampiga slott med egen park och bokskog. Brudpar kan med fördel ta en romantisk roddtur bland svanarna i slottssjön.

GRÄNSÖ SLOTT

Detta slott ligger bedårande vackert beläget precis vid havet i närhet-en av Västervik. Andra selling points är en unik lindallé, bröl-lopskoordinator och att man kan anlända med båt.

Image 4

TJOLÖHOLMS SLOTT

Även detta ett slott med havet som närmsta granne. Slottet som går i engelsk 1500-talsstil ligger strax utanför Göteborg. Vigseln äger naturligtvis rum i slottskyrkan.

HÄCKEBERGA SLOTT

En halvtimme utanför Malmö återfinns detta slott som är uppfört i fransk renässans-stil. Denna anläggning passar de mindre bröllopen.

IMage 5. jpg

TROLLENÄS SLOTT

I närheten av Eslöv tronar detta tegelröda slott upp sig. Familjen Trolle, som bor på slottet, guidar gärna runt på ägorna. Bröllopspa-ret kan välja mellan att åka häst och vagn eller Rolls-Royce.

Image 9

ÖRTOFTA SLOTT

Ett av Skånes äldsta, och under medeltiden mest betydelsefulla gods. Anslående barockträdgård.
Vigseln kan förrättas i slottets egna kapell.

Image 6

ÖRENÄS SLOTT

Ett förhållandevis ”ungt” slott, uppfört vid sekelskiftet 1900, beläget mellan Helsingborg och Landskrona, med strålande utsikt över Öresund och ön Ven.
Tio vackra hotellrum ligger i själva slottet, däribland slottssviten.

SNOGEHOLMS SLOTT

Stiligt slott i fransk barockstil strax utanför Ystad. Ystad. Snogeholm räknas som en av Skånes vackraste trakter. Har genom-gått stora renoveringar som beräknas vara slutförda inom några må-nader.

BÄCKASKOG SLOTT

Ursprungligen var detta slott utanför Kristianstad ett kloster. Vigseln kan äga rum i det gamla klosterkapellet i direkt anslutning till slottet.

BOGESUNDS SLOTT

I Vaxholm är detta slott beläget. Slottet har en egen bröllopskoordi-nator. Mellan maj och september hyser man bröllop i detta slott med anor från 1640.

YXTAHOLMS SLOTT
Ett av Sveriges populäraste bröllopsslott på en vacker ö i Söderman-land.

VÄSTANÅ SLOTT

Utanför Gränna, med bedårande havsutsikt, ligger
ligger Västanå slott som byggdes på medeltiden.

SUNDBYHOLMS SLOTT

Alldeles invid Mälaren och Europas nordligaste bokskog ligger Sundbyholm, ett slott med rötter i medeltiden. Slottet är känt från ”Bonde söker fru”.

HÄRINGE SLOTT

Några mil söder om huvudstaden residerar detta slott som genom åren har haft en rad kända ägare. Hyr en skärgårdsbåt och anländ till slottsbryggan. du kan också välja att anlända med helikopter.

SÖDERTUNA SLOTT

En dryg halvtimme från Stockholm återfinns ett sörmländskt 1700-talsslott. Södertuna omges av en vacker slottspark längs med Frös-jöns strand.
Det finns möjlighet att hyra hela slottet med tillhörande slottspark exklusivt för ditt bröllop.

Image 7

NEUSCHWANSTEIN CASTLE

I södra Tyskland, nära de bayerska alperna, ligger detta slott som verkligen ser ut som Disneys Törnrosa-slott. Och Walt Disney inspi-rerades faktiskt av detta slott.

image 10

CASTELLO ODESCALCHI

På detta über-romantiska italienska slott valde Tom Cruise och Katie Holmes att gifta sig.

CHATEAU D´ESCLIOMONT

Många väljer att gifta sig på detta slott i norra Frankrike och vi har inga som helst problem att förstå varför. Omgivningen får vilken
brud som helst att känna sig som en drottning.

Image 9

BELVOIR CASTLE

I England hittar du det här pittoreska slottet som lockar besökare från hela världen. Svårt att hitta en mer passande plats för ett bröllop i äkta engelsk, kunglig anda.