BRÖLLOPSBUTIKEN MED EXTRA ALLT

Milagro betyder underverk på spanska, och Nahrin, det är Nahrin Izar Baryawno, grundare och ägare av butiken Milagro de Nahrin. Nu öppnar ytterligare en butik på Kungsholmsgatan 20, där den blivande bruden kan prova ut sin klänning i lugn och ro och samtidigt njuta av ett glas bubbel i sällskap av familj och vänner.

Det är en vacker och lugn dag ute, men i butiken Milagro de Nahrin på Karlavägen 38 i Stockholm är det liv och rörelse. Nahrin Izar Baryawno är en av Sveriges främsta klänningsdesigners och hennes butik är välbesökt. När hon inte är i butiken för att hjälpa kunder, skrädda om och designa klänningar är hon på resande fot – varje år blir det en rad inspirations- och inköpsresor till de stora designstäderna, som New York, Milano, Paris och Barcelona. När vi träffas har hon precis kommit hem från höstens kanske största händelse inom bröllopsdesign, nämligen Pronovias visning i Barcelona med över 2000 besökare och en visning som är som en stor galamiddag, med press och designers från hela världen.

Milagro de Nahrin säljer även klänningar från märken som Enzoani, Rosa Clará och Allure Bridals. Några nya couturemärken med det där lilla extra är dessutom på väg in i sortimentet. Men det som gör att butiken bjuder på ”milagro”, som betyder underverk, det beror på Nahrin själv, med sin gedigna kunskap inom skrädderi. Varje kund är unik, menar hon, och därför vill hon och hennes duktiga medarbetare erbjuda något alldeles speciellt för varje kund. – Vårt koncept är att inte enbart att ändra en klänning så att den sitter perfekt – det är ju en självklarhet. Vi går ett steg längre och syr om klänningen, lägger till eller tar bort detaljer så att klänningen verkligen blir precis som bruden vill ha den, berättar Nahrin.

 

Berätta mer om din nya butik!

– Vi har provningar här på Karlavägen 38, men med den nya butiken på Kungsholmsgatan 20 vill jag ge mina kunder en upplevelse med guldkant. Den blivande bruden ska kunna prova klänningar i lugn och ro, i en exklusiv och lyxig miljö inredd med högkvalitativa möbler från Ruth & Joanna och sagolika klänningar från en drömvärld. Samtidigt kan den blivande bruden, om hon så önskar, bjuda in både vänner och familj på ett glas bubbel i utbyte mot deras smakråd.

Jag har länge drömt om att få öppna en butik med just det här konceptet, så det är fantastiskt att det nu är verklighet! Jag tycker det är något som har saknats här i Sverige. Det är vanligt förekommande i andra länder, att brudprovningen är något alldeles speciellt och mer som en lyxig helhetsupplevelse än som en ordinär klänningsutprovning. Och nu kan blivande brudar vara med om det här i Stockholm.

Beskriv den nya butiken!

– Det är en härlig och lyxig känsla i en ombonad men elegant hemmiljö. Jag har satt min personliga touch på inredningen och valt dova och eleganta färger med mässing och marmordetaljer. De luftiga provrummen är draperade i sammet och en tjock heltäckningsmatta adderar en internationell lyx i butiksmiljön som vi i Skandinavien inte är vana vid. Jag vill att besökaren ska känna sig välkommen och ompysslad hela vägen från dörren till altaret.

 

Berätta om 2018 års trender!

– Att bära en kjol över en klänning med en smal silhuett, och sedan ta av sig kjolen till middagen, är populärt just nu och kommer fortsätta att vara en trend under våren 2018. Även klänningar som inte är helt i ivory-nyans är populärt. Många väljer exempelvis ett beige foder för att få fram vintagekänslan.

I övrigt ser jag två motsatta stilideal som är populära nu:  första trenden är klänningar med en slank silhuett och djupa urringningar i ryggen, gärna med långa, tighta ärmar. Och den andra är klänningar med smalt liv och stor kjol, med ett långt släp med mycket pärlor, blommor och broderier. Nästan så att man får en tredimensionell känsla. Att bära slöja är också väldigt populärt, och stora tiaror har kommit tillbaka, vilket passar perfekt för den brud som vill sticka ut lite!

 

NAHRINS 5 TIPS INFÖR VALET AV BRÖLLOPSKLÄNNING

  1. Sätt en ungefärlig budget.
  2. Var ute i god tid, gärna 6-8 månader före bröllopet.
  3. Ha ett öppet sinne! Prova gärna olika stilar och passformer.
  4. Klänningsprovning med sällskap är trevlig! Men tänk på att välja rätt sällskap, det vill säga sådana som du känner dig trygg med och litar på.
  5. När du provar klänning: Var inte hård mot dig själv, och se din inre skönhet!