BRÖLLOPSFEST I TOSCANA

Malin och Peter ställde till med bröllop i Italien.
Malin och Peter ställde till med bröllop i Italien.

MALIN OCH PETER HAR REST MYCKET TILLSAMMANS. NÄR DE SKULLE GIFTA SIG BESTÄMDE DE SIG FÖR ITALIEN – DE ÄLSKAR KLIMATET, MATEN, VINET OCH DET ITALIENSKA LANDSKAPET. BRÖLLOPET STOD I DAGARNA TRE, MED VIGSEL UNDER DEN TOSKANSKA VILLANS STORA VALV OCH EN HEJDUNDRANDE FEST NATTEN LÅNG.

Text Ulrika Lindgren 
Foto Alessandro Chiarini 
Bröllopskoordinator Linda Jostler – lindajostler.com

Malin och Peter älskar att resa och har bland annat åkt jorden runt tillsammans. När de skulle gifta sig ville de gärna ställa till med bröllop utomlands och valet föll på Italien.
—  Vi visste genom bekanta att det är mycket planerande så vi ville gärna ha en bröllopskoordinator på plats. Några vänner tipsade om Linda Jostler i Toscana, så vi tog kontakt med henne och hon var med oss hela vägen. En ovärderlig hjälp! säger Malin.
Bröllopet blev en fest som varade i dagarna tre.
— Vi började redan på fredagen med ett poolparty, mycket kall prosecco som flödade och därefter blev det pizzakväll med en pizzabagare som stod och gjorde pizzor framför oss och våra gäster i villans trädgård.
Själva bröllopsdagen bjöd på relax vid poolen fram till vigseln kl 16.00. Vigselceremonin hölls under villans stora valv och var väldigt vacker. Bruden bar en klänning från Ida Sjöstedt med ett skräddarsytt kjolsläp av tyll samt skor från Jimmy Choo, och brudgummen blå smoking, uppsydd på Douglas Skrädderi i Stockholm, skor från Rizzo samt fluga och skjorta från Eton. Efter vigsel, mingel, bubbel och italiensk plockmat var det dags för bröllopsmiddag.


— Själva menyn hade vi rest ner och provsmakat tidigare. Vi  bantade ner den lite eftersom italienare verkligen tycker om mycket mat på bröllop… Vi bjöd ”bara” på fyra rätter som alla var himmelskt goda: rostat toskanskt bröd med burrata, zucchinikaka, ravioli med tryffel, brynt smör och parmesan samt ugnsbakad helstekt biff med färskpotatis och säsongens sallad. Vi strök tårtan och nöjde oss med två italienska efterrätter, citronmousse och chokladkaka.
Berätta om själva bröllopsfesten!
— Vi älskar fest, våra vänner älskar fest och fest blev det! Vi hade hyrt in en DJ som hade fått en lista med vår musiksmak inkluderat svenska hits. Vi hade också fyllt ett bord med maskeradprylar och det blev så bra. Människor släpper verkligen loss med en peruk på huvudet! Festen höll på hela natten lång, eller den slutade faktiskt aldrig… Vi hade till och med gäster som festade på tills taxin kom och hämtade dem för att köra dem till flygplatsen på morgonen.

————————————————

Brudparets bästa tips inför bröllop utomlands
1. Var ute i god tid. ”Kolla gärna flygmöjlighet innan så att inte flygen är fullbokade på grund av någon stor happening. Har ni inte inbjudan klar så skicka en “save the date”.”
2. Planera in ett flerdagarsbröllop! ”På själva bröllopsdagen är man så uppe i varv så man inte riktigt hinner umgås med vännerna… Många av våra vänner tyckte också att det var skönt med lite “egentid” och en extra semester, och passade på att stanna några extra dagar.”
3 Anlita en bröllopskoordinator. ”Det är ovärderligt att ha en koordinator på plats eftersom Linda i det här fallet har ett grymt bra kontaktnät, kan språket och har koll på alla regler.”
……………………………..