BRÖLLOPSROMANTIK I CHIFFONG, TYLL OCH SPETS

På bröllopsmässan, foto Lindwe Photo And Web
På bröllopsmässan, foto Lindwe Photo And Web

När klänningsdesigner Helena Granby presenterade sin nya kollektion på Helena Granby Designs årliga bröllopsmässa & modeshow på Englaporten i Sundsvall den 11 november fylldes lokalen av gäster som ville se de nya bröllopsklänningarna för år 2018. Det blev en somrigt romantisk visning, med ljuvliga dresssar i chiffong, spets och tyll.
   — En brudklänning ska vara vacker, men det är också viktigt att den är skön att bära, säger Helena Granby själv. 
   Nu expanderar hon sin bröllopsverksamhet och bygger upp ett nät av återförsäljare runt om i Sverige. 

Text Ulrika Lindgren Foto Studio Unik och Lindwe Photo And Web

Helena Granby är en av Lifestyle Weddings favoriter bland svenska uppstickardesigners. Vi har följt henne på vägen, sedan hon började sy bröllopsklänningar för tio år sedan till dagens växande brud- och festklänningsmärke Helena Granby Design som hon säljer i sin butik Lyckliga Storgatan i Sundsvall. För fjärde i året i rad besökte vi märkets årliga gala och modevisning på Englaporten i Sundsvall i november och tog del av nyheterna inför år 2018.

Foto Lindwe Photo And Web

Kollektionen är som en dröm för den som älskar det somrigt romantiska, med tydlig bohemkänsla och klänningar att känna sig både drömlikt vacker och härligt bekväm i. Många gäster var på plats och lät sig inspireras av både modeshowen och av den nya kollektionen, som sammanfattas i den nya produktkatalogen som går att beställa hos lyckligagatan.net.

Kollektionen 2018, Studio Unik

Berätta om den nya kollektionen, Helena!
— Jag har alltid varit väldigt förtjust i den avslappnade, romantiska bohemstilen, och några av klänningarna i kollektionen präglas väldigt mycket av det. Vissa andra klänningar är istället mer klassiska. Kollektionen rymmer nio nya klänningar samt en rad spetstoppar som går att kombinera med mina axelbandslösa klänningar och kjolar. Som alltid så har jag använt mig mycket av mina favoritmaterial: Chiffong, tyll och spets. I love it!
Jag tycker själv väldigt mycket om den här kollektionen. Klänningarna är figurnära utan att sitta åt för mycket — min tanke är att de ska vara vackra och romantiska på samma gång som de är sköna och lätta att bära. Det ska vara bekvämt att gifta sig!
Berätta om inspirationen till kollektionen!
— Jag gifte mig i juli och sydde då min egen drömklänning, en ivoryfärgad dress i helspets. Efter många tankar och funderingar blev klänningen precis som jag ville ha den, både väldigt bekväm och skön, i en stretchig och mer tung spets om är figurnära utan att vara tajt. Hela kollektionen 2018 utgår egentligen från den klänningen och är väldigt flexibel eftersom klänningarna kan kombineras och stylas till den stil som varje brud önskar sig. Själva grunden är dock att samtliga klänningar är bekväma att bära.

Kollektionen 2018, Foto Studio Unik

Vad är dina planer inför år 2018?
— Det är fjärde året som jag lanserar en brudkollektion för en bredare publik och mina kunder kommer från hela Sverige till min butik och syateljé Lyckliga Storgatan här i Sundsvall. Under nästa år kommer jag att se till att mina kunder inte ska behöva åka så långt för att hitta mina klänningar, genom att bygga upp ett nätverk med återförsäljare i hela Sverige. Det är något jag ser fram emot jättemycket! Återförsäljarna kommer jag att berätta mer om på min hemsida, lyckligagatan.net.

PS. Se filmen om Helena här! https://www.facebook.com/lyckligagatansundsvall/videos/990353341102383/

Filmcred: 31ofjuly – Nathalie Lilja