DEN ULTIMATA SUPERSPORTBILEN?

NU ÄR DEN HÄR, MODELLEN SOM SKA ERSÄTTA ”VÄRLDSREKORDBILEN” VEYRON. PLATS PÅ SCEN FÖR CHIRON.

– Chiron är den ultimata supersportbilen, säger Bugattis chef Wulfgang Dürheimer.      

1 500 hästkrafter, 0-100 km/h på 2,5 sekunder och en topphastighet på 420 km/h – säg god dag till Chiron och adjö till körkortet.

Målet med den nya modellen har inte varit direkt blygsamt. Man ska med Chiron helt enkelt sopa banan med mer ordinära (om uttrycket nu tillåts)  farkoster som McLaren P1, Porsche 918 Spyder och Ferrari LaFerrari.

ny_18_chiron_driver-side_print

– Det är en del av människans natur att vilja tänja på gränserna och sätta nya rekord, fortsätter Dürheimer. Att springa 100 meter snabbare än någonsin tidigare, att flyga längre ut i rymden och att nå nya nivåer. Chiron är resultatet av att försöka göra det bästa ännu bättre. Chiron är världens första produktionsbil med 1500 hästkrafter.

Dürheimer har fog för att vara stolt över sin produkt. En åttaliters W16-motor med fyrdubbla turbos garanterar den otroliga kraften som får den två ton tunga bilen att flyga fram.

– Våra kunder består av en exklusiv skara bilsamlare som söker efter det absolut bästa. Med Veyron fick de den bästa produktions-sportbilen under de senaste tio åren, därför har kraven och förväntningarna på vårt nästa steg, Chiron, varit så stort. Bilen kostar från 2,4 miljoner euro. Redan är 180 bilar av den planerade produktionen på 500 bokade av människor som var och en lagt två miljoner i handpenning. Nej, detta är inte bilen du vill vira runt en lyktstolpe.

ny_08_chiron_grand-palais_front_print