En vacker höstdag i Köpenhamn hände det. Mitt liv förändrades och kommer aldrig bli sig likt igen. 

Skribent:
Liv Lövendahl

Jag klev in i en vacker Köpenhamnsvåning med glittrande sjöutsikt och slogs genast av den stilrena inredningen som gick i klassisk nordisk design. Runt ett ovalt matbord i trä satt journalister från olika delar av Europa och åt en lunch bestående av eleganta smårätter som stod uppdukade vid ett av många golv-till takfönster. Jag, eller snarare Lifestyle, var inbjudna för att ta del av Harman Kardons senaste tillskott – Citation. Harman Kardon är sedan länge kända för att kombinera premiumdesign med högkvalitativt ljud, och om jag ska vara helt ärlig, var det främst designen jag var där för. Ett teknikföretag som valts in i MoMAs permanenta utställning vet hur en snygg högtalare ser ut. Denna gång har Harman Kardon dessutom valt att samarbeta med det världsledande textilföretaget Kvadrat för att ta fram en högtalare som levererar förstklassigt ljud samtidigt som den pryder sin plats.

Kul!, tänkte jag och förberedde mig på en eftermiddag med intressant design, textilsnack och en och annan teknikföreläsning med ord som ”diskant”, ”bas” och kanske även något om… inte vet jag – algoritmer…?

Och visst blev det mycket spännande wow-upplevelser gällande design och material den där eftermiddagen. Trendexperten Mads Arlien-Søborg berättade om hur man hämtat inspiration från nordisk design, som i sin tur baseras på enkla, rena linjer med tydliga kopplingar till naturens formspråk. Lite senare promenerade vi över till Kvadrats lokaler där tyger, det ena vackrare än det andra, fick mig att tappa andan medan Njusja de Gier, Kvadrats Senior Vice President of Branding and Communication och Henrik Bagge-Nielsen, Manager Custom Made på Kvadrat, berättade om ett ständigt växande textilföretag som alltid sätter kvalitet och hållbar design i första rummet.

Ok, nu visste vi att Citation håller utseendemässig världsklass och med fördel placeras på en väl synlig plats i rummet. Nu var det dags att ta reda på hur Citation faktiskt låter. När vi kom tillbaka till Harman Kardons specialinredda lägenhet välkomnade Jurjen Amsterdam, SR. Product Marketing Manager Connected Home Harman och Sr. PR, Product and Training Lead Lifestyle UK Mark Hockey oss.

”Anybody up for some music?”, undrade Jurjen och självklart var vi det. ”Ok Google, play Adele, set fire to the rain.”

En vänlig röst svarade att “Sure, set fire to the rain by Adele.” Och genast porlade en kristallklar pianoslinga igång. Citations ljudbild är perfekt och får din favoritmusik att låta precis så fantastisk som du, och upphovsmakarna önskar.

Dessutom tillhör Citation segmentet smarta högtalare och svarar mer än gärna på dina frågor och gör sitt absolut bästa för att tillgodose alla dina behov.

När vi började göra oss redo för att lämna våningen till förmån för Köpenhamns spännande krogliv undrade Jurjen om vi trodde att det skulle regna senare. Alla började genast leta reda på telefoner och fiffiga väder-appar. Men inte Jurjen. ”Ok Google, will I need an umbrella tonight?”  Nej, mycket trevliga och inte minst välinformerade Google förklarade att det skulle bli uppehåll och runt 14 grader i Köpenhamn samma kväll.

Men om vi nu inte hade ett bord bokat på en fancy restaurang utan ville laga mat själva?

”Ok Google, I´m hungry.” Genast kom ljuvliga Citation med förslag på olika maträtter och erbjöd sig att ta fram recept och ingredienslista.

”Klocka, väder, recept, nyheter och musik är bara en liten del av allt Citation hjälper till med”, förklarade Jurjen. ”En mycket enkel adapter som finns att köpa i vilken teknikbutik som helst gör att Citation kan kommunicera med annan teknik. Tända lampor, sätta igång kaffebryggaren och naturligtvis se till att fjärrkontroller blir överflödiga.”

När jag väl plockat upp hakan från golvet hade jag bara en sak att säga: ”Ok Google, I love you.”

Det var ytan jag förälskade mig i, men det är innehållet som får min kärlek att växa.

Läs mer i kommande Lifestyle!

Citation ONE, 100, 300 and 500 finns i butik från mitten av oktober, medan Citation subwoofer, bar och Towers finns tillgängliga från mitten av november.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.