Egen drömpool i sommar

Nya Miljöpoolen – prisvärd att värma upp, smart för miljön och håller i generationer

Tänk att ha en egen pool hemma hemma! Att låta barnen bada och busa i vattnet en varm sommardag, ställa till med poolparty för grannarna och – inte minst – att i lugn och ro kunna njuta av den vackra vattenspegeln i trädgården.
Nu lanserar Miamipool ett helt nytt poolkoncept för dig som tänker både på miljön och plånboken. ”Miljöpoolen” är svensktillverkade pooler med en kvalitet som håller i generationer och som är rekordbilliga att värma upp.

Konceptet Miljöpoolen kommer från svenska Miamipool, som ända sedan 1967 har tillverkat pooler i fabriken i Timrå strax norr om Sundsvall. Tanken på att producera pooler av hög kvalitet och i material som är speciellt utvalda för att tåla det svenska klimatet har varit företagets affärsidé redan från början. Men för några år sedan bestämde sig Miamipool för att ta arbetet med miljö och hållbarhet ett steg längre.

– Vi ville skapa Sveriges mest miljövänliga pool. Så vi satte oss ned och funderade. Hur skulle vi göra? Vi hade ju redan en av Sveriges mest hållbara poolstommar –  vår Miami Framework med 25 års garanti, som består av stålplåt med ytbehandling av extremt slitstark Magnelis. Så vad kunde vi ytterligare vi förbättra? berättar Sara Söderberg på Miamipool.

HÅLLER I GENERATIONER

Miamipools produktionsteam började se över varje del av pooltillverkningen, från rör och filter till uppvärmning och liner.

– Vi finslipade noggrant varje detalj till att bli ännu mer hållbar och effektiv. Målet var att utveckla ett poolkoncept som inte bara var miljövänligt utan också riktigt energisnålt, med pooler så billiga att äga och värma upp att många fler familjer skulle ha råd och möjlighet att investera i en egen pool hemma. Vi ville också att de nya miljöpoolerna skulle hålla ännu längre, i generation efter generation. Inget slit-och-släng och att tillverka ännu mer hållbara pooler var en viktig del av vårt utvecklingsarbete, fortsätter Sara.

FINSLIPAD IN I MINSTA DETALJ

Idag kan Miamipool stolt visa upp resultatet. ”Miljöpoolen”  innebär att varje pool från Miamipool kan utrustas med ett paket som gör poolen till den mest hållbara och energisnåla på marknaden. Utrustningspaketet är döpt till Ecoline, med produkter som gör driften och skötseln av varje pool så effektiv som möjligt. I paketet ingår till exempel en tyst och effektiv poolpump med högklassiga motorer och upp till 30 procents högre prestanda jämfört med standardpumpar – pumpen är utrustad med en frekvensstyrning som gör det lätt att reglera hastigheten.

– På så sätt kan du spara upp till 80 procent i energiförbrukning och samtidigt öka pumpens livslängd, säger Sara.

SPARAR BÅDE ENERGI OCH MILJÖ

Ecoline rymmer också en rad produkter som gör att vattnet i miljöpoolen flödar med mindre motstånd. Det är smart och energieffektivt, eftersom poolpumpen då inte behöver jobba lika hårt och du sparar ännu mer energi på samma gång som du underlättar för pumpen.

Rörsystemet är till exempel utrustat med böjar istället för vinklar, vilket gör att vattnet rinner lättare genom rören. Det nya sandfiltret låter också vattnet flöda lättare – filtret är större än ”vanliga” sandfilter och rymmer också en ny typ av sand.

– Vattnet rinner inte bara lättare genom filtret utan renas också mer effektivt. Det gör att du som poolägare inte behöver tillsätta så mycket kemikalier, berättar Sara.

En tredje, viktig del av Ecoline-paketet är kemikalierna som rengör poolen. Den poolägare som vill kan välja bort klor och istället rena sin pool med Miami Pools unika kemikalie Baquasil. Baquasil renar med aktivt syre, vilket är skonsammare både mot miljön och mot huden.

PRISVÄRD ATT VÄRMA UPP

Sara Söderberg är minst sagt stolt över konceptet Miljöpoolen, som nu, efter flera års utveckling och finslipning, är lanserad.

– Miljöpoolerna är bra på så många sätt. Dels är de av högsta kvalitet och håller i generationer, tack vare bland annat vår poolstomme och vår linerduk, som båda är tillverkade för det nordiska klimatet. Dels gör Ecolinepaketet att poolen är både prisvärd och miljövänliga att använda, varje dag. Det är fantastiskt att kunna erbjuda kunderna en så genomtänkt pool som gör gott för både klimatet och plånboken. Det känns bra i hjärtat, helt enkelt.

Om Miami Pool

Miami Pool grundades 1967 och är idag Sveriges äldsta pooltillverkare. De har designat och utvecklat kvalitetspooler anpassade för det skandinaviska klimatet i mer än 50 år. All produktion sker i fabriken i Timrå strax norr om Sundsvall. Miami Pool finns representerat av återförsäljare i hela Sverige.

Kort om Miljöpoolen

Basen i Miljöpoolen är Miami Framework, som är en av marknadens mest hållbara poolstommar. Den tillverkas i Sverige med ett lägre koldioxidavtryck är konkurrenternas och är tillverkad i stålplåt med en ytbehandling av Magnelis. Stålplåt är miljövänligare än den traditionella galvade plåten och Magnelis används även vid tillverkning av vägtrummor och skyddsräcken där det krävs extremt hög motståndskraft mot korrosion. Magnelis har upp till tio gånger bättre korrosionsskydd än traditionella galvade produkter.

En miljöpool från Miami Pool består av stommen Miami Framework samt utrustningspaketet Ecoline. Det betyder att alla Miamipools pooler kan göras till miljöpooler. I Ecoline ingår produkter som gör driften av poolen så energieffektiv som möjligt, till exempel en tyst och effektiv poolpump utrustad med en frekvensstyrning,

Läs mer på miamipool.se.

Miami-Pool-4080-miljöpool

I år blir Miami Pools pooler lite grönare. Miljöpoolen är en pool med lång hållbarhet och låg energiåtgång som kännetecken. Det är bra både för dig, din plånbok och vårt klimat. Här är Miami Pools Rectangular 4080 miljöpool.

Miami Pool Rectangular 4080 är en rektangulär pool som är 4×8 meter stor. Denna klassiska modell är Sveriges populäraste och har tillverkats av oss sedan 1967. Du kan välja att ha poolen i marken eller helt ovan jord och vissa storlekar kan levereras med djupdel.

Pris för komplett poolpaket: från 116 750 kr.

Miami Pool Lagoon sticker ut med sin originella lagunform. Den är lättintegrerad i omgivande material, exempelvis trädäck eller stenplattor. Finns i två storleksvarianter, båda möjliga att spegelvända, 7×8,8 meter eller 8,3×10,3 meter.

Pris för komplett poolpaket: från 127 850 kr

Miami Pool Round 5353

Miami Pool Round 5353 är en stor, rund pool som mäter 5,3 meter i diameter. Modell Round är enkel att integrera i andra material, som till exempel en altan eller stenplattor.

Pris för komplett poolpaket: från 88 250 kr

Modell Kidney är vår mest populära friformpool och en iögonfallande medelpunkt i vilken trädgård som helst. Finns i fem standardstorlekar, från 3,9 x 6,7 meter till 6,3 x 10,7 meter. Samtliga modeller finns även spegelvända.

Pris för komplett poolpaket: från 96 650 kr

Miami Pool Rectangular 4590

Miami Pool Rectangular 4590 är en rektangulär pool som är 4,5×9 meter stor. Genom att lägga till en utvändig trappa till din pool får du en mjukare och mer inbjudande form.

Pris för komplett poolpaket: från 129 050 kr

Miami Pool Eight 4671 är en åttaformad pool som är 4,6 x 7,1 meter stor. Eightpoolerna är lätta att bygga och är dessutom vårt mest prisvärda alternativ. Pris för komplett poolpaket: från 98 450 kr

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.