Världspremiär för framtidens injektionsbehandlingEstelle Medical är den första franchisekedjan i världen specialiserad på injektionsbehandlingar. I år är de tillbaka på Skönhetsmässan Acadermia. Estelle Medicals grundare och vd, den internationellt erkända injektionsspecialisten Anna Tenstam, kommer också att vara på plats för att premiärvisa en spännande världsnyhet.

Av Joakim Hayenhjelm

Franchisekedjan Estelle Medical grundades 2012 med en tydlig vision om ett tryggt helhetskoncept med fokus på estetiska injektionsbehandlingar, men även erbjuda hudvård och peelingar, med marknadens senaste och allra bästa produkter. Konceptet bygger på tre byggstenar: rådgivning, behandling och uppföljning. På Estelle Medical är kunden i fokus och det tummas varken på kvalité eller på säkerhet.
– Det vi gör är väldigt seriöst; vi tar inga genvägar. Alla våra behandlare är legitimerade samt certifierade via det estetiska injektionsrådet, och är de inte legitimerade läkare själva, så måste de ha en läkare ansluten till sin klinik. Vi håller en hög standard i allt vi gör, den gör vi inte avkall på. Alla behandlare under Estelle Medicals varumärke måste även certifieras internt av oss. Vi har tre olika certifieringssteg som alla måste klara inom rimlig tid. Det viktiga är att när behandlaren sätter nålen i en patient så skall vi vara helt övertygade om att vi vet vad vi gör, säger grundaren och vd:n Anna Tenstam.

Detta ambitiösa kvalitetstänk innebär att de även utbildar personalen och ser till att alla ligger på en accepterad minimumnivå innan de tar in en ny produkt på klinikerna. På så sätt säkerhetsställer man tryggheten och professionalismen för alla sina behandlingar oavsett vilken av Estelle Medicals kliniker man besöker.
– Det tar tid innan vi går vidare med en produkt. Om jag träffar femtio säljare på ett år går jag igenom all dokumentation och kanske väljer att ta in en ny produkt från en av dem. Jag måste ha extremt höga krav då jag har ett ansvar gentemot vår personal och deras verksamheter. Ingen hos oss får lov utföra något om de inte är 100 % säkra på sin sak.

Många söker sig till Estelle Medical bara för chansen att få utbilda sig hos Estelle Medicals chefsutbildare Marie Engman som har 15 års erfarenhet av fillers och botoxbehandlingar, samt har utbildat läkare och sjuksköterskor internationellt i över 10 års tid. Men det är bara behandlare som blivit tilldelade ett uppdrag inom Estelle Medical-koncernen som man får lov att gå utbildningen.

Estelle Medical har idag 11 kliniker i Sverige och en på Mallorca. Kliniken i Palma som drivs av Agneta Af Winklerfelt håller samma höga standard som de övriga klinikerna. Där erbjuds semestrande och fastboende svenskar omhändertagande, trygghet samt säkra behandlingar.
Den senaste i raden av kliniker att slå upp portarna är Estelle Medical Djursholm, som är inredd med Estelle Medicals nya, stilrena, mer tydliga, grafiska profil med ljus inredning i vitt och puderrosa. En uppdatering som införlivas i alla klinikerna.

cellifique_reserv

En världsnyhet

cellifique1
Innovativa kollagenfillern Cellifique

Om Estelle Medical är Anna Tenstams ena baby, så är arbetet med framtidens kollagenfiller som vd och styrelseordförande för amerikanska Eternogen Aesthetics hennes andra.

Kollagen är ett protein som finns naturligt i kroppen. Kollagennivån är som högst när vi är unga för att sedan minska med åldern. Ju äldre vi blir desto mindre kollagen produceras av kroppen. I 25-årsåldern består huden av cirka 75 procent kollagen. Efter att kvinnor hamnat i klimakteriet sjunker mängden kollagen med omkring 5-10 procent årligen.
Vad händer då när kollagennivån sjunker? Jo, huden blir slappare och förlorar sin spänst, tunna linjer och rynkor börjar synas i huden, hudlagret blir tunnare, samt röda och bruna fläckar kan börja att visa sig på huden. Lyckligtvis kan man tillföra kollagen till huden för att bibehålla en vacker hud, samt även i viss mån reparera skadad hud eftersom kollagenet hjälper till att bygga upp bindväven i huden.

Cellifique är namnet på den helt nya typen av injektionsbehandling med kollagen som Eternogen och Anna Tenstam har tagit fram. Till skillnad från en vanlig hyaluronsyra-filler som främst tillför fukt så återskapar Cellifique kollagenet i huden och hjälper till att bevara det befintliga kollagenet tack vare ett ämne som blockerar nedbrytningen. Kollagen binder nämligen inte vatten, vilket gör att man slipper svullnad och blåmärken och ser slutresultatet direkt. En annan fördel som gör Cellifique helt unik är att den injiceras i vätskeform, men blir till en gelé i huden på bara några minuter.
– Cellifique ger ett naturligare resultat än vad man tidigare har kunnat uppnå – du kan inte ens känna att du har något under huden. Flera personer som har varit med i våra studier och är vana vid injektionsbehandlingar har tvivlat på att vi ens injicerat något så att vi har fått visa dem före- och efterbilder, säger Anna Tenstam.

Cellifique skall ses som ett komplement till hyaluronsyra; Cellifique bygger upp och återskapar det kollagen vi förlorar med tiden, medan hyaluronsyran bland annat återfuktar huden på djupet. Den första Cellifique-produkten passar bra för behandlingar av fina linjer samt runt ögon och läppar. En behandling håller i upp till 9-12 månader beroende på din kropps förmåga att bryta ned kollagenet.
Cellifique kommer att få sin världspremiär på Acadermias Skönhetsscen under fredagen den 25:e november innan den lanseras i stora skönhetsnationer som Italien, Frankrike, Storbritannien, Tyskland och Japan. Hittills har Cellifque blivit utnämnd till ”Innovation of the year” på de stora internationella kongresserna IMCAS och AAD.
– Vad gäller tillgängligheten av Cellifique så kommer vi först och främst att vända oss till utvalda expertkliniker. Men det känns häftigt och roligt att få presentera Cellifique för konsumenter redan på Acadermia, efter att de kliniska studierna –  som har utförts i London (London Bridge Clinic) och i Stockholm (Akademikliniken) – nu är avslutade. Under våren hoppas vi kunna erbjuda Cellifique på våra duktiga Estelle Medical-kliniker, avslutar Anna Tenstam.