Ett omedelbart lyft

 

Vi har testat V-Lift på Silhouette Laser Clinic i Stockholm. En behandling under knappt en timme med absorberbara trådar som ger ett omedelbart ansiktslyft.

Av Olivia Fall

Foto Armand Dommer

Numera finns det alternativ till kirurgiska ansiktslyft. Trådlyft, eller thread lift, innebär att man för in en kanyl med absorberbara trådar varpå de ”dras åt” vilket ger en direkt lyftande effekt. Det går snabbt, är mindre invasivt och kan utföras helt utan narkos. En trådlyftsbehandling är dessutom billigare, man slipper ärr och det ger ett naturligt resultat.

– V-lift är en trådlyftsteknik som används i många delar av världen.  PDO-trådarnas uppstramande effekt beror på sin speciella struktur av Polydioxanon (SUB), som stimulerar kollagensyntesen och ökar produktionen av elastan i huden. SUB är syntetiska absorberbara monofilamentgarntrådar som även används vid kardiovaskulär kirurgi och fina ligaturer eller stygn, förklarar Doktor. Karima Djoumi.

Karima är grundaren till Silhouette Laser Clinic i Stockholm. Hon är legitimerad läkare inom allmänmedicin och specialiserad inom medicinsk estetik i Frankrike. Hon utför de flesta skönhetsbehandlingarna, men har specialiserat sig på just trådlyft som kallas för V-Lift och är något utav en expert på området.

– Jag har jobbat med trådar i mer än 3 år nu och har varit pionjär inom detta i Sverige. Först hade vi bara monotrådar och Silhouette Soft-trådar, Silhouette Soft är dock en annan typ av produkt. Man trodde att man bara kunde göra lift med monotrådar, men sedan dess har det kommit en ny version av trådar som har revolutionerat trådlyfts-behandlingar. Cogs-trådar är multidirektionella, eller 3D-trådar, med små hullingar som hakar fast i huden och ger mycket bättre och synligare lyft redan från första dagen. Slutresultatet ser du dock först efter 3 månader då kroppens egen kollagenproduktion stimuleras över tid efter ingreppet och ger en extra boost till huden, säger hon.

Doktor Karima Djoumi har utvecklat en egen teknik som hon är ensam om idag. Hon går in genom ett hål vid hårfästet mellan ögat och örat. Från ett och samma hål injicerar hon sedan 6-7 trådar av olika sort för att stimulera huden, en tråd i taget, i olika riktningar. När alla trådar är placerade drar hon i dem vid ingångshålet tills hon är nöjd och har uppnått önskat resultat – då knyter hon ihop dem och klipper av det som sticker ut. Detta resulterar i ett omedelbart synligt lyft.

En behandling tar upp emot en timme med Doktor Karima Djoumis nya teknik och patienten får lokalbedövning i form av Lidocain med adrenalin.
– Biverkningarna är minimala förutom eventuell svullnad och blåmärke som avtar efter en vecka. Svullnaden är helt normal och ingår i processen. Den beror på en inflammation som provocerar en stimulering av kollagen och alla ämnen som bygger på för att få det önskade lyftet. Kunden kan återgå till sina normala dagliga aktiviteter direkt efteråt.

En av medarbetarna på Wellness-redaktionen gjorde behandlingen hos Doktor Karima Djoumi och var väldigt nöjd efteråt.
– Karima fick mig att känna mig jättetrygg och avslappnad, och hennes teknik är helt sjuk bra. Man ser verkligen hur hela sidan av ansiktet lyfts upp – superhäftigt! Jag fick inga blåmärken, förutom vid ingångshålet. Det gjorde inte ont under behandlingen och jag hade inte ont efteråt, mer än att jag var lite öm och stel när bedövningen släppte. Jag är mycket nöjd med behandlingen hos Karima och kan varmt rekommendera den. Du ser resultat direkt, var vår utsändes utlåtande några dagar efter behandlingen.

Ansiktet sjunker inte ihop efter trådbehandlingen, utan man åldras som vanligt. Hur pass länge effekten av ett trådlyft håller är individuellt och beror på ålder, livsstil och hudtyp. Rökning och överdriven solning kan förkorta effekten, men resultatet varar i upp till 18 månader.

 

unnamed cara-thread-mono-type IMG_9537
Behandlingsområden för V-Lift

* Ansiktskontur: Ansiktskonturer definieras, kinderna ser fylligare ut och huden återfår sin spänst.

* Haka: Volymen i hakan återställs, ansiktskonturer definieras.

* Kinder/Kindben: Kindbenen och kinder ser fylligare ut och nasolabiala veck reduceras.

* Ögonbryn: Yttre kanten av ögonbrynen lyfts och ser mer öppna och vakna ut.

* Hals: Huden på halsen återfår normal hudton och mer elasticitet.