JURA — ETT VARUMÄRKE FÖR KAFFEÄLSKARE

En perfekt cappuccino!
En perfekt cappuccino!

PROMOTION

DRÖMMER DU OM ATT KUNNA NJUTA AV DEN DÄR PERFEKTA KOPPEN KAFFE HEMMA?

SCHWEIZISKA PREMIUMMÄRKET JURAS HELAUTOMATISKA MASKINER TILLAGAR KAFFE OCH ESPRESSO MED SAMMA STRÅLANDE KVALITET SOM VILKEN BARISTA SOM HELST. DET SENARE TILLSKOTTET ÄR NYA S-LINJEN, VARS KAFFEMASKINER RYMMER BANBRYTADE INNOVATIONER. ETT VARUMÄRKE FÖR KAFFEÄLSKARE.

Många är vi som längtar efter att få njuta av en riktigt god kopp kaffe vid frukostbordet — en sådan där kopp kaffe eller espresso som smakar precis som om en proffsbarista gjort den! Men den är inte så lätt att få till, den där perfekta koppen kaffe. Inte för en kaffeperfektionist. Manuella kaffemaskiner kan kännas för krångliga; där måste du själv göra alla inställningar kring malningsgrad, styrka och så vidare. Och marknadens ”vanliga” helautomatiska kaffemaskiner ger inte alltid den där perfekta smaken som du längtar efter.

S8 ingår i nya S-linjen och har prisats med det internationella designpiset IF Design Award 2018. Några unika funktioner är AromaG3-malverket, som maler kaffebönorna perfekt, pulsextraktionsprocessen (P.E.P.®), som optimerar extraktionstiden för korta specialiteter samt en finskumsteknik som trollar fram en perfekt latte. 
S8 Chrome kostar 17 990 kr, S8 Moonlight Silver 15 990 kr.

NYA GENERATIONENS KAFFEMASKINER

Det här har världens mest exklusiva kaffemaskinstillverkare JURA tagit fasta på. Ända sedan 1931 har detta ledande schweiziska premiummärke skapat kaffe- och espressomaskiner kända över hela världen för sin unika kvalitet och sina banbrytande innovationer. Idag är JURA stolta tillverkare av den nya generationens kaffemaskiner, som är helt automatiska och lätta att använda. De ger den perfekta koppen kaffe — varje gång.
— En kaffe- och espressomaskin från JURA är något unikt och går inte att jämföra med något annat. Det är ingenjörskonst in i minsta detalj. Kvaliteten märks i allt från design till funktioner. Varje kaffemaskin är skräddarsydd in i minsta detalj av JURAs egna ingenjörer och designers, säger Daniela Gustavsson på JURA Sweden.

Daniela Gustavsson, Head of Office,
Marketing & HR på Jura Sweden.

Vi träffar henne i JURA Swedens Hospitality Center i Stockholm — ett stort och ljust showroom och verkstad på Hammarby Kaj 14 i Hammarby Sjöstad. I den här välkomnande miljön bjuds kunderna in för provsmaka en kopp kaffe, titta närmare på kaffemaskinerna och få råd av JURAs experter. Här finns också en verkstad för förstklassig service. JURAs kaffemaskiner, egenrostade bönor och specialdesignade koppar står på exposé och jag blir serverad en kopp ljuvlig cappuccino innan vi slår oss ned för en pratstund.

JURA Swedens Hospitality Center i Stockholm ligger på Hammarby Kaj 14 i Hammarby Sjöstad. I den här välkomnande miljön bjuds kunderna in för provsmaka en kopp kaffe, titta närmare på kaffemaskinerna och få råd av JURAs experter.

Daniela Gustavsson berättar:
— Jag är väldigt stolt över vårt Hospitality Center, som öppnade år 2011. Vi vill gärna att folk ska hitta hit och kika närmare på våra kaffemaskiner. Men jag är om möjligt ännu mer stolt över våra fantastiska produkter. JURA är det enda företag i världen som helt och hållet fokuserar på helautomatiska kaffemaskiner i premiumklass. Vi tummar inte på kvaliteten en tum. Innovation, kvalitet, tillförlitlighet, hållbarhet och service präglar JURAs företags-DNA. Allt sker med schweizisk precision och hantverksstolthet och det är väldigt roligt att få arbeta på det sättet.

DET SENASTE INOM KAFFEINNOVATION

I januari 2018 lanserades JURAs nya S-linje, med funktioner som ger det allra senaste inom kaffeinnovation. Daniela visar oss kaffemaskinen S8, som ingår i serien. S8 har en harmonisk, kompakt och stilren design som passar perfekt i både stora och små kök. Vi ska dock inte låta oss luras av det kompakta utseendet, säger Daniela.

Prisbelönta S8 ur nya S-serien.

— S8 ser diskret ut för världen men rymmer en fullständigt storslagen prestanda. Innanför skalet döljer sig en riktigt mångfacetterad maskin. Vi brukar säga att S-linjen bildar ett helt nytt segment bland kaffemaskinerna: premiummellansegmentet! Den förenar det bästa ur kompaktklassen med element från premiumsegmentet.

UTSÖKT ENKEL ATT ANVÄNDA

Daniela förevisar och S8 är verkligen utsökt enkel att använda. Jag manövrerar via den integrerade, högupplösta tumspekskärmen i färg — efter en lätt beröring med fingertopparna strömmar den espresso som jag valt ner i koppen. Grafiken och animeringarna guidar genom hela tillredningen och man kan programmera sina individuella preferenser i ett fåtal steg. Manövreringen kan också styras över internet med JURA Smart Connect och den kostnadsfria appen JURA Coffee App, berättar Daniela.

UNIK AROM

S8 rymmer 15 kaffespecialiteter, från espresso till caffe macchiato. Funktionerna är som i samtliga kaffemaskiner från JURA utvecklade av JURAS schweiziska ingenjörsteam. AromaG3-malverket maler kaffebönorna med en unik precision, dubbelt så snabbt och extra arombevarande. Pulsextraktionsprocessen (P.E.P.®) optimerar extraktionstiden för korta kaffespecialiteter som espresso och ristretto. Och den specialutvecklade finskumstekniken trollar fram kaffespecialiteter med mjölk och mjölkskum, som latte macchiato och cappuccino, med högsta finskumskvalitet.
— JURAs ingenjörsavdelning arbetar med målet att uppnå det ultimata kafferesultatet med en enda knapptryckning – alltid färskmalet och färskt extraherat. S8 är något alldeles särskilt, inte minst eftersom den är försedd med den alldeles nya och revolutionerande pulsextraktionsprocessen (P.E.P.®). Processen ger en komplett och helt fantastisk arom vid korta kaffespecialiteter, förklarar Daniela.

Z8 ur Z-linjen.

En ytterligare nyhet för året är Z-linjen, där kaffemaskinen Z8 framträder lite extra. Z8 återfinns i premiumsegmentet och har vunnit flera priser för sin design, men charmar framför allt med sin oslagbara kaffekvalitet. Den nya funktionen i Z-linjen heter One-Touch Lungo och är en världsnyhet. One-Touch Lungo använder sig av en särskild tillredningsmetod för långt kaffe: under extraktionsprocessen tillförs varmt vatten till kaffet och resultatet blir en fyllig och extra ljuvlig specialitet. Precis som S-linjen är Z-linjen är försedd med pulsextraktionsprocessen (P.E.P.®) som ger en ideal smakutveckling för ristretto och espresso, och finskumsteknik för kaffespecialiteter som espresso macchiato, cappuccino, flat white och latte macchiato. Z8 erbjuder hela 21 olika kaffespecialiteter och har precis som S-serien pekskärm i färg och Smart Connect-styrning via JURA Coffee Appen.

EGET KAFFEROSTERI

— Kaffekunskaper har alltid spelat en central roll hos JURA. Vi öppnade vårt första egna rosteri år 2007. Där rostas det färskt kaffe enligt traditionell metod, varje dag. Kafferosteriet gör det möjligt för oss att producera kaffespecialiteter av hög kvalitet och ger tillfälle att följa rostningsprocessen. Under den utvecklar råkaffet, som från början är smak- och luktneutralt, över tusen olika aromer.
Vårt kaffe odlas runt om i världen i cirka 90 olika länder. JURAs experter provsmakar mängder med olika sorters kaffe, alltid på spaning efter exklusivt kaffe med karaktär. De utvalda kaffebönorna rostas långsamt, sort för sort av våra rostmästare enligt den traditionella metoden med trumma och och blandas först efter rostningsprocessen. Hela processen övervakas noga och målet är den perfekta rostningsgraden. Resultatet är unika kaffesorter fulla av smak och harmoni — precis rätt för JURAs helautomatiska kaffemaskiner och för äkta kaffe-connoisseurer.

Jura öppnade sitt första egna rosteri år 2007. Där rostas det färskt kaffe enligt traditionell metod, varje dag.

Sist men inte minst. Vad tycker du själv bäst om med Jura?B

— Framför allt så uppskattar jag allt det som JURA står för. Kvalitetstänk ut i fingerspetsarna och en ingenjörsmässig noggrannhet. Varje ny innovation är utarbetad med schweizisk precision och kaffemaskinerna utmärker sig genom sin enkelhet, kvalitativ utvalda materialen och långa livslängd. Den som köper en kaffemaskin från JURA kan vara trygg med att maskinen håller högsta kvalitet och att JURA alltid kan hjälpa till med sin professionellt och kunnigt support och service team. Faktum är att JURA erbjuder service i hela världen, med hjälp av ett tätt och globalt nätverk av JURA Hospitality Center och auktoriserade serviceverkstäder. Det känns tryggt.

Besök Juras hemsida >>

——————————————————————————————————–

JURA tipsar: ”Så får du en perfekt crema”
”Apparaten är naturligtvis en avgörande faktor när man ska tillaga kaffe eller espresso som kröns av en ljuvlig crema. Men även andra faktorer är avgörande när man tillagar det som i Schweiz kallas ”Schümlikaffee”. Creman, det tjocka, gyllenbruna skum som bildas på en färdig espresso, består av oljor, proteiner och olika sorters socker, och står för en stor del av espressons arom. Ju fler oljor i kaffeblandningen, desto lösare crema. Av den anledningen innehåller espresso-kaffesorter ofta en viss andel Robusta-bönor, eftersom sådana bönor endast innehåller cirka tio procent olja, jämfört med de högklassiga, mycket aromatiska Arabica-bönorna, som innehåller cirka 16 procent olja. Om espressokopparna inte är rena och om det sitter fettrester på insidan, kommer creman att sjunka ihop fortare på grund av den reducerade ytspänningen.”


JURA Smart Connect — Individuella kaffeupplevelser via Bluetooth®
Med JURA Smart Connect kan du använda din kaffemaskin via smartphone eller surfplatta. Den möjliggör kommunikation med intelligent fristående utrustning och erbjuder dessutom helt nya programmeringsmöjligheter. Bluetooth®-kommunikationen hos nya JURA Smart Connect använder sig av en sändare som kan kopplas in i kaffemaskinen. Såväl användning som programmering kan styras med hjälp av radiosignaler via en app, liksom annan ansluten fristående utrustning. Med JURA Coffee App kommer du bekvämt via surfplattan åt alla de inställnings- och programmeringsmöjligheter som din kaffemaskin erbjuder. Anpassa alla kaffespecialiteter helt efter dina egna krav och till exempel förse dem med dina egna namn. Tillredningen kan du likaså lätt och bekvämt starta via surfplattan.

JURA Coffee App Professional kan användas i det professionella miljö som kontor eller gastronomi, där du håller dig också ständigt uppdaterad om maskindata. Du kommer åt tillrednings-, dags- och skötselräknare och får aktuella uppmaningar till åtgärder.
—————————————————————————————————————–