FESTFIXAREN!

Foto: James Holm

FESTFIXAREN!

AV MATS ERIKSSON

ÄR DU PÅ JAKT EFTER DET DÄR EXTRA SOM GÖR DIN FEST ELLER TILLSTÄLLNING TILL NÅGOT UNIKT? DÅ KAN DU SLUTA LETA NU.

Företaget Eventopia har ett envist rykte om sig att vara en one stop shop för alla som har som målbild att arrangera ett extra minnesvärt event som folk aldrig slutar prata om.

– Eventopia startades för cirka 12 år sedan då jag var festfixare och hade börjat köpa på mig utrustning som andra festarrangörer ville hyra, berättar grundaren Ola Mårtensson. Sakta men säkert så samlade jag på mig mer och mer saker. 2012 bestämde jag och min då nyfunne vän Johan Lindvall oss för att säga upp oss från våra vanliga jobb och att satsa fullt ut på eventbranschen. Vi skaffade oss en lokal och kontaktade det engelska högtalarmärket Void Acoustics och blev deras general agent i Sverige. Snart därefter skrev vi avtal om att bli leverantör till Stockholms då populäraste sommarklubb F12-terassen och sen har det bara rullat på av sig själv.

VILKEN ÄR ER MÅLGRUPP?

– Våra kunder är allt från nattklubbar, fine dining-restauranger, märkes-klädaffärer, politiska partier, boutique-hotell, festivaler, företags-event till födelsedagsfester och bröllop. En väldig variation av uppdrag gör att vi aldrig blir uttråkade.

VAD BEROR ERA STORA FRAMGÅNGAR PÅ?

– De beror nog främst på att vi fyller ett hål på marknaden då vi inte är som de andra ljud/ljus/dekor-leverantörerna eftersom vi, ursäkta klyschan, tänker utanför lådan. Först och främst för att vi inte hade någon erfarenhet från att jobba på andra liknande företag utan har lärt oss det mesta själva, men också för att de flesta hos oss har en konstnärlig ådra. Inget uppdrag är för konstigt för oss då vi har knutit uppfinnare, konstnärer, hantverkare och andra specialister till oss.

KAN DU NÄMNA NÅGON UTRUSTNING SOM DU VILL SLÅ ETT EXTRA SLAG FÖR?

– Vår stolthet är självklart Void även om vi arbetar med flera andra varumärken. Void Acoustics är enligt oss ett av de bäst låtande högtalarna, men tack vare att de även integrerar designen så väl i sina produkter så tar de ju allt till en annan nivå än andra märken.

MINNESVÄRDA EVENEMANG?

– Detta kan säkert väcka en del känslor, men när Pirat Partiet bad oss och eventföretaget Fabel att gemensamt arrangera en 10-års jubileumsfest för the Pirate Bay så antog vi det på villkoret att vi inte skulle ha något med bokandet av band att göra. I uppdraget ingick inte bara leverans av all teknik till de fyra scenerna med 20 band utan även marknadsföring, koordinering av alla leverantörer, volontärer, tekniker samt enorma mängder pyroteknik, helikopter, filminspelning med mera.

Ett annat väldigt roligt arrangemang var när vi gjorde om LM Ericssons före detta huvudkontor i Nacka Strand till en enorm audiovisuell musik sequencer som kunde styras av deltagare via webben. The Midwinter light up innebar bland annat att vi satte 95 LED-lampor i fönstren på den enorma byggnaden och drog 1890 meter kabel för att länka dem.

Läs mer på eventopia.se >>

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.