Filler som ger ett naturligt minilyft

Profhilo är en prisvinnande innovativ nyhet från en av de ledande hyaluronsyre-producenterna i världen, IBSA. I kombination med en egenutvecklad fempunktsteknik ger fillern ett naturligt minilyft.

Av Joakim Hayenhjelm

Hyaluronsyra är som du kanske vet en substans som finns naturligt i kroppen och kan bära vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt. När vi föds har vi som mest hyaluronsyra i kroppen, men i takt med att vi åldras och exponeras för UV-ljus minskar produktionen och huden blir mindre elastisk och rynkor, veck och linjer uppkommer. Idag används därför hyaluronsyra i många hudvårdsprodukter och är den vanligaste typen av filler.

På grund av sin omfattande vetenskapliga kunskap när det kommer till hyaluronsyra har IBSA lyckats ta fram en ny patenterad teknologi, bestående av stabiliserade hybridkomplex, som möjliggör en förhöjd koncentration av hyaluronsyra: 64 gram i en 2 ml spruta. Ett genombrott för hyaluronsyra då ingen annan produkt har klarat detta tidigare.  Samtidigt är Profhilo en högt renad, naturlig hyaluronsyra som inte innehåller några kemikalier (tvärbindningsmedel) att modifiera strukturen, vilket minskar risken för biverkningar.

Profhilo är en filler med syfte att remodellera hudstrukturen, och för att utnyttja produktens unika egenskaper till fullo har IBSA tagit fram en ny behandlingsteknik kallad Bio Aesthetic Points, BAP. Detta innefattar fem injektionspunkter på vardera sida av ansiktet, som är noga utvalda för att minimera riskerna och maximera spridningen. Resultatet är generellt förbättrad hy i ansiktet med ökad fasthet, elasticitet och lyster, samt reducering av de mest ytliga rynkorna till de djupa nasolabialvecken.

Profhilo blev även nyligen prisat internationellt: produkten kammande hem en Anti-Aging & Beauty-trofé för ”Best Skin Enhancement Device” på världskända Anti-Aging Medicine World Congress, AMEC, i Paris. Och i samband med att den svenska distributören ProNordia och IBSA anordnade en workshop under Acadermia-mässan testade vi en Profhilo-behandling med fempunktstekniken.

Vår behandlare var Doktor Annalisa Beatoni från IBSA Italien som är en av de mest erfarna när det kommer till Profhilo och BAP. Efter att hon gjort rent huden tog hon fram en linjal och en vit penna och började märka ut placeringen av de fem injektionspunkterna; på kindbenet 2 cm från hörnet på ögat, under ögat i linje med näsans början, 1 cm från utbuktningen vid ytterörat, mellan munnen och hakslutet, samt 1 cm från käklinjen. Och upprepade proceduren på andra sidan ansiktet.

Man kan få bedövning, men jag tyckte knappt att man kände något utöver de små sticken när Annalisa med säker hand förde in sprutan. Och det hela var över på bara ett fåtal minuter. Efteråt hade jag en lätt rodnad i ansiktet, men det var väntat då jag har känslig hy. När jag kom hem två timmar senare hade rodnaden hunnit lägga sig. Jag var lite lätt svullen och något öm precis där fillern lagts, men det försvann inom 24 timmar.

Annalisa säger att man ska göra två Profhilo-behandlingar med en månads mellanrum, samt kontroll och en underhållsbehandling två månader senare beroende på nivån av åldrandet i huden. Hon rekommenderar att man sedan upprepar behandlingskuren två gånger om året för att upprätthålla resultatet.
Efter en första behandling märktes resultat direkt i form av minskade nasobiala veck, något tydligare kindben, och inte minst förbättrad spänst, textur och mjukare hy. Hela ansiktet har fått sig ett naturligt minilyft och jag tycker mig se allmänt piggare och fräschare ut. Ser med spänning fram emot nästa behandling då jag är imponerad av vad Profhilo åstadkommit hittills.

Före
Before

EfterAfter