FINASTE BRÖLLOPSFRISYREN

Styling & hår: Beba Jonsson, Bebas Hair & Beauty

LIFESTYLE WEDDINGS 7 BÄSTA TIPS FÖR DET VACKRASTE BRÖLLOPSHÅRET.

1 Var ute i god tid (minst ett år med att börja förbereda håret och minst ett halvår med att välja frisör!)
2 Ta hand om håret! Om du vill ha långt hår på ditt bröllop är det viktigt att förbereda sig långt i förväg. Be expertisen om hjälp med rätt produkter för just ditt hår, behandla regelbundet och “slipa” håret hos frisör när det blir frissigt. Använd så lite värme i håret som möjligt. Det är värmen som sliter på håret och torkar ut det. Och att undvika värme handlar inte bara om att strunta i fönar och värmetänger utan också om temperaturen på vattnet när du tvättar håret – för att hålla håret i bästa möjliga skick bör du använda kroppstempererat vatten.
3 Träffa frisören som du funderar på personligen. Känn in personkemin. Klickar ni, tycker du att du blir förstådd? Om inte, sök dig vidare!
4 När du valt frisör, boka in en konsultation. Samla idéer, bilder och önskemål och beskriv dem så noggrant du kan. Det är viktigt både för frisören och dig att du känner dig hemma med den stil du väljer.
5 Välj en frisör som erbjuder ett brudprov, det vill säga ett prov på hela uppsättningen före bröllopet. Vissa frisörer tar en avgift för det medan andra inte gör det. Det viktigaste är att du får testa.
6 Klipp topparna en sista gång två veckor – en månad före, då blir håret som bäst. Passa på att slinga håret vid samma tillfälle om du ska ha slingor på bröllopet.
7 Tvätta ditt hår en sista gång en eller två dagar före bröllopet. beroende av vilken hårtyp du har. Fråga din frisör.
————————