Fråga Experten: Skönhet

Beatrice Renner är en känd profil i skönhetssammanhang och Lifestyles skönhetsexpert. Hon har ett imponerande Beauty-CV med sina över 30 år i branschen. Det är få som besitter en sådan djup hudkunskap och bred beautykompetens som Bea, och hon anlitas ofta av media som sakkunnig. Hennes stora intresse och specialitet är allt inom anti-age, vilket omfattar allt från avancerad hudvård till estetisk aparatur. Ställ dina frågor till Bea genom att skicka ett mail till: skonhet@lifestylepublishing.se

 

OKLÄMBARA ”FINNAR”
Hej,
Jag har märkt att jag har en massa vita, hårda ”pluppar” i mitt ansikte som inte går att klämma. Det enda som händer är att jag blir rödflammig i ansiktet. Har ni någon aning om vad detta kan vara och vad som skulle kunna hjälpa mig? Tack på förhand!
/Carla

De vita hårda “plupparna” du har fått i ditt ansikte heter milier och det är inkapslade talgkulor som inte har någon utgång, dessa går därför inte att klämma. Milier uppstår när döda hudceller klumpar ihop sig i svettkörtelns mynning och täpper till. Det bildas en liten kula som måste öppnas upp försiktigt för att inte skapa ärr som lätt uppstår när man klämmer och tar i för kung och fosterland. Dom sitter ju så pass hårt att det är lätt att ta i för mycket! Jag rekommenderar att du tar hjälp av en hudterapeut. Milier kan vara ärftligt men de kan även vara produktframkallade. För att undvika milier rekommenderar jag att du använder produkter som ger mer fukt än fett. Nu är det vår och ändå dags för en riktigt “spring cleaning”. Så det jag tycker att du ska göra är att gå till din närmaste hudterapeut för en klassisk djuprengörande ansiktsbehandling. Det är inte bara pormaskar och orenheter som behandlas. Du får även hjälp att bli av med dessa irriterande rackare, samt hjälp med att finna rätt produkt och rutiner för att hålla huden i fortsatt bra skick.

 

PIGGARE ÖGON
Jag vill få piggare ögon. Vad ska jag göra? Jag är mörk under ögonen och har även ofta svullna ögon. Kan ni hjälpa mig?

En ögoncrème med K-vitamin kan stärka kapillärrören under den tunna huden och göra att blodådrorna syns mindre. Ät en allsidig kost rik på grönsaker och frukt. Brist på olika vitaminer kan nämligen orsaka mörka ringar under ögonen, liksom en alltför saltrik kost. Dra ned på saltet och drick mycket vatten så skall du se att även påsarna minimeras.
Om de mörka ringarna beror på pigmenteringar så rekommenderar jag dig att ta till specialprodukter, så kallade cosmeceuticals. Har pigmentet fått “spel” så räcker det inte med “vanlig hudvård”. En riktigt grym produkt är Skin Renu Intensive Serum DC. Serumet appliceras under ordinarie ögonkräm och innehåller fem olika ämnen som verkar depigmenterande/blekande och melaninstabiliserande, vilket innebär att de håller melaninet i schack.

 

PREPARAT FÖR HUDBRISTNINGAR
På senare tid har jag fått trista hudbristningar på rumpan och höfterna. Jag förstår att detta säkert inte går att göra något åt med en vanlig creme, men finns det någon behandling som kan hjälpa?

Ja det finns hjälp för dig. Din finns faktiskt fungerande preparat/krämer som är väldigt effektiva. Allra bäst är att behandla hudbristningar/strier när de är relativt nya (röda i färgen). Ju längre man väntar (ju vitare dom blir) desto svårare blir det att få ett fint resultat på egen hand. Jag kan varmt rekommendera dig Beauté Pacifique Scars & Stripes Fade-Away Creme. Den är väldigt effektiv och även om vissa äldre strier är svåra att helt få bort så kan du ändå se viss reducering även där. Fade-Away Creme gör verkligen skäl för sitt namn och fungerar utmärkt på bristningar som är orsakade exempelvis av graviditet eller snabba viktförändringar.

 

ÅLDERNS OFÖRRÄTT
Hej,
Jag är nu 55 år och min hud har blivit mindre elastisk än när jag var ung och börjat bli lite hängig i ansiktet. Vad är det bästa jag kan göra för min hud i det här stadiet?
/Camilla

Hej Camilla,
Det finns flera olika varianter att tillgå när huden har “trillat ner”. Titta efter så kallade Skintightnings-behandlingar eller hudföryngringsmetoder. Eftersom jag själv arbetar mycket med just apparatur och ser vilka fantastiska resultat som går att uppbringa är jag självklart ett stort fan av att dessa metoder. För att göra det lättare för dig kan jag till exempel rekommendera Thermage CPT, som är ny och något mer avancerad än föregångaren som bara heter Thermage.

Thermage-metoden minskar tecknen av åldrande hud och ger dig ett mer ungdomligt utseende. Det är en säker, unik, icke kirurgisk, avancerad metod för effektiv synlig huduppstramning. Genom att använda rätt beräknad radiofrekvensenergi (datoriserad teknik) så når man exakt det djup/område som behövs för att uppnå den uppstramning som önskas. Metoden kan med fördel användas till flera områden som ansiktslyft ansiktsrynkor, hals, armar(gäddhäng), lår, mage. Ingen återhämtningstid behövs heller. Thermage kvalar in under begreppet ”non surgical treatments”, det vill säga icke-kirurgiska ingrepp.