Grillsäsong!

Av George Hopkin

George Hopkin tittar på några av de mest prestigefyllda nya fordon som kommer till en yacht club-parkeringsplats nära dig.

 

Rolls-Royce Dawn

Rolls-Royce vill att världen ska veta att, tvärtemot medie-spekulationer, den nya Dawn inte bara är en Wraith drophead, även om många miljonärer skulle ha varit ganska nöjda med just detta. Företaget menar att åttio procent av Dawns yttre karosser är nydesignade. Detta för att kunna göra en bil som ser lika vacker ut med taket uppe som med det nere.

– Vår nya Rolls-Royce Dawn lovar ett slående, förföriskt möte som ingen annan Rolls-Royce hittills, och börjar en ny era av en cabriolet super-lyxbil, säger Rolls-Royce vd Torsten Müller-Oetvoes.

– Dawn är en vacker ny bil som erbjuder den mest kompromisslösa cabriolet-erfarenheten i världen. Den kommer att bli den mest sociala super-lyxiga drophead-bilen för de som vill bada i solljuset på världens mest exklusiva sociala hotspots. Dawn är helt enkelt den sexigaste Rolls-Royce som någonsin byggts.

Leveranserna på nya Rolls-Royce Dawn påbörjas under andra kvartalet 2016 – du behöver cirka 350 000 euro eller mer för att lägga till ditt namn på den exklusiva väntelistan.

P90196568_highRes_rolls-royce-dawn
P90196605_highRes_rolls-royce-dawn P90197802_highRes_rolls-royce-dawn

Bentley Grand Convertible

Tillverkad helt för hand och med bolagets legendariska 6¾-liters twin-turbo V8-motor från flaggskeppet Mulsanne under huven, Bentleys Grand Convertible är den mest sofistikerade öppna bil som har producerats.

– Detta visar Bentleys förmåga att skapa en  cabriolet Grand Tourer, som förkroppsligar elegans utöver jämförelse, säger bolagets ordförande och vd Wolfgang Dürheimer, som presenterade den nya modellen i Los Angeles förra året.

– Med den här bilen kombinerar vi Mulsannes rika erfarenhet med lyx och prestanda på ett nytt sätt.

Priserna är ännu inte bekräftade, men betänk att en bas-Mulsanne kostar cirka 300 000 euro så förvänta dig att denna nyhet kommer att kosta betydligt mer.

 

Bentley Grand Convertible
Mercedes-Maybach S-Class 600

Maybach-emblemet är tillbaka och Mercedes drar alla klutar för att understryka att detta är absolut ”top-of-the-range”.

– Perfektion in i minsta detalj. En ny dimension i sittplatser och vila och komfort för baksätespassagerarna är kännetecknen för den nya Mercedes-Maybach, säger professor Dr Thomas Weber, chef för Group Research och utvecklingen av Mercedes-Benz Cars.

– Vår exceptionellt framgångsrika nya S-klass definierar redan toppen av fordonsteknik i en rad tekniska discipliner såsom säkerhet, effektivitet, klimatkontroll och brusegenskaper.

Mercedes-Maybach sätter nu riktmärket i lyxsegmentet ännu högre. Merrcedes-Maybach S 600 kostar cirka 188 000 euro.

 

14C1171_060 14C1171_086 14C1171_148

BMW 7-serien

Den sjätte generationen av BMW 7-serien lanseras två år innan modellens 40-årsdag. Sedan starten 1977 har 7-serien gjorts på löpande band av samma team bakom aluminiumkarosserna för Rolls-Royce modeller, så kvaliteten är utprovad och testad av de bästa.

– Den nya BMW 7-serien representerar vår syn på modern lyx, säger Karim Habib, BMW:s designchef. Vi anser att tekniska innovationer och en hög kvalitet på alla detaljer behövs, eftersom det emotionella formspråket och atmosfären av välbefinnande beror på inredningen. Under designprocessen arbetade vi med idén om “teknisk poesi” – känslan av ett perfekt samspel mellan progressiv teknik och dess översättning i design.

Den nya BMW 7-serien i Europa börjar på strax över 100 000 euro.

P90195347_highRes

 

Honda NSX

Tjugofem år efter införandet av Hondas original-superbil och nutida klassiker, presenterade företaget nästa generations NSX, utformad och tillverkade i USA av bolagets Acura-division.

– Den nya NSX är en produkt av vad vi kallar ”Interwoven Dynamic Design”. Bilen är en idealisk blandning av exotisk sportbil och med funktionalitet som en supersportbil, säger Michelle Christensen, projektledare för NSX exteriör design.

Ted Klaus, NSX:s chefsingenjör och global utvecklingsledare, tillägger:

– NSX levererar supersportbilsprestanda, med noll fördröjning i acceleration och entusiasmerande förtroendeingivande kördynamik. Företaget började ta emot specialbeställningar i somras för ett rapporterat pris på 150 000 dollar, och siktar på att leverera de första exemplaren i slutet av detta år.

 

65693_NSX

Audi R8

Audis mål med nya R8 är att leverera motorsportkänsla i den dagliga körningen.

– Den nya Audi R8 kommer att leverera exakt vad kunderna förväntar sig av en högpresterande sportbil. Den här bilen ger koncentrerad motorsportkompetens från tävlingsbanan till vägen, säger professor Dr Ulrich Hackenberg, styrelseledamot för teknisk utveckling.

Priset för Audi R8 V10 är165 000 euro och toppversionen Audi R8 V10 plus kostar 187 400 euro.

 

A155568_large