Hitta din drömklocka!

”Säg mig vilken klocka du bär  – och jag ska tala om vem du är…”

Valet av klocka kan säga väldigt mycket om  dig och din stil – så välj den med omsorg! 

 

Se mer på: www.optura.com

Ingunn Rönningen Boge, marknadschef på Optura.

Försäljningen av armbandsur ökar konstant – trots att vi egentligen inte behöver dem som tidmätare längre. Förklaringen ligger i att en klocka är så mycket mer än tid – den visar vem du är. 

Klockor och stil går definitivt hand i hand. Det har alltid varit en sanning för män – och nu även för kvinnor. 

– Allt fler lägger ned mer pengar på klockor till sig själva i dag – det gäller även för kvinnor, berättar Ingunn Rönningen Boge som är marknadschef på Optura. 

Optura förser över 800 butiker i Norden med kvalitetsur i alla prisklasser: Grand Seiko, Seiko, Maurice Lacroix, Pulsar, Hugo Boss, Tommy Hilfiger och Guess med flera. Erfarenheten inom branschen är lång: I år firar man 60-årsjubileum. Opturas första officiella klockmärke var för övrigt Seiko, som de fick licens på 1976. 

I jakten på drömklockan finns det en hel del att tänka på: 

– Först och främst ska du välja en klocka som passar just dig. Prova den för att se om den sitter fint på handleden – du ska tycka om att se den på dig själv. 

– Tänk också efter om du vill ha en batteridriven eller en mekanisk klocka. 

En klassisk klocka passar alltid menar Ingunn, men samtidigt är det roligt att kunna vara flexibel. 

– Ha gärna flera klockor i din klockgarderob så att du kan variera beroende på vilket tillfälle du bär din klocka – på jobbet, på fritiden, till fest – men också beroende på vilket humör du själv är på. 

Och om jag vill följa trender i klockvärlden? 

– Den stora trenden i dag är mekaniska klockor och vintage är en stor inspirationskälla bland klocktillverkarna. Kvinnor efterfrågar också mekaniska klockor i högre utsträckning – och då får de gärna vara lite maskulina. När det gäller modeklockor handlar det dock om färg och bling och att de ska passa klädseln. 

– Till sist: Köp en klocka du har råd med –  men kom ihåg att det är tillåtet att spara för att uppnå en dröm, avslutar Ingunn Rönningen Boge. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.