Hollywoodstjärnan Cobie Smulders

Skådespelerskan från dundersuccén How I Meet Your Mother har arbetat gränsöverskridande i sina roller, och hon har lyckats med det nästan omöjliga, att inte bli “typecastad”. Vi ser henne därför i många olika roller och genres i både serier och filmer. Lifestyle Woman träffade Cobie Smulders när hon var på Sverigebesök tidigare i höstas.

Av Malin Eld & Olivia Krabbe                             Foto Malin Eld

Jag har fått möjlighet att intervjua Cobie Smulders i samband med stjärnans besök till Stockholm Comic Con 2017. Medan jag väntar på stjärnan kommer presschefen Marika Renstrom, som har mycket att göra denna stjärnspäckade dag, och meddelar att Cobie Smulders är försenad.

Skådespelerskan själv släntrar in i högklackat två timmar senare, och är nästan helt osminkad iförd en vacker kjol och en svart topp och ser om det nu går ännu vackrare ut i verkligheten, än vad hon gör på tv. Det är hennes första besök i Sverige och den väldigt jordnära stjärnan berättar om hur hon gått vilse i Gamla Stan dagen innan. Hon bad också om ursäkt för att ha begått det väldigt mänskliga misstaget att sova igenom alla sina larm och därför kommit sent. Det hjälpte inte att hon kvällen innan hade stoppat in öronproppar i öronen; det tillsammans med jetlag, gav henne en riktig törnrosasömn. Hon berättar att hennes personal hade bultat oroligt på dörren. Törnrosasömnen hjälpte dock, hon är pigg och glad och på strålande humör och med glimten i ögat skojar hon friskt.

Cobie Smulders jämför Stockholm med sin hemstad Vancouver, men tycker att Stockholm är en charmigare version med mer historia och varmare väder (Ha!), och var väldigt tacksam över att få tillbringa sitt tredje konvent i vår ödmjuka stad. Själv har hon med familj precis flyttat till Los Angeles från New York. Hon älskar att bo både i New York och Los Angeles. När Cobie Smulders får förklarat för sig att serien How I Meet Your Mother är mycket stor i Sverige och att den sänds på våra ”vanliga kanaler” blir hon glad och mycket förvånad. Hon är själv en så kallad ”Binge-tittare” (fast inte av sin egen tv-serie). När hon får frågan om en eventuell Reunionsäsong av tv-serien så tycker hon att det skulle vara roligt, men tror inte att det ligger inom en snar framtid. Främst för att det inte var så länge sedan serien tog slut, men också för att de alla är så upptagna för tillfället. Den 35-åriga stjärnan berättar att många 10-11 åringar kommit fram till henne och sagt att de älskar serien och hon tycker att det är så otroligt, då flera av dem knappt var födda när serien startade.

Tre år efter att Cobie Smulders sa farväl av sin rollfigur Robin Scherbatsky i How I met your mother som sändes med över 200 avsnitt och i nio säsonger så medverkar Cobie på nytt i en huvudroll, denna gång i komediserien “Friends from College”, som precis har köpts in av Netflix. Vi har också sett henne i filmer som redan har haft premiär på bioduken. Bland dem har vi bland annat ”The Avengers filmerna, samt ”Safe Haven som är regisserad av den svenska regissören Lasse Hallström. Hon är också med i dramakomedin ”Literally, Right Before Aaronsom hade världspremiär på vita duken den 29 september, där hon spelar exflickvännen till Adam, som spelas av Justin Long. Hon berättar också om hennes make, skådespelaren och filmregissören Taran Killam, och hans kommande film ”Killing Gunter, en så kallad mockumentary som hon medverkar i tillsammans med Arnold Schwarzenegger. Enligt Cobie var det inga problem att arbeta tillsammans med maken, utan menar att det istället resulterade i att filmen blev gjord med mycket kärlek. Att spela rollen som Robin beskrev hon som en väldigt varierande roll som har hjälpt henne att förbereda sig inför andra roller, och att varje karaktär har haft en stor del av hennes personlighet, speciellt Robin som hon menar i slutändan blev som en underlig, modifierad version av henne själv.

Jag introducerade ämnet, eller snarare konceptet, ”fredagsmys” till Cobie, som själv är småbarnsmamma till två flickor. Förutom att göra film tillsammans med sin äkta hälft, så har de istället ”Cozy Sundays”, där de har läst alla Harry Potter-böckerna för sina barn och har nu påbörjat processen att se filmerna. Vid närmare eftertanke medgav dock Cobie med ett blygt skratt att fredagar antagligen var en bättre dag eftersom det inte är en skoldag nästa dag. När Cobie inte är mamma, skådespelerska, eller bara naturligt vacker så gillar hon scubadiving och att fotografera. Hon hinner ändå med att både träna och binge-titta serier, vad gör vi andra med vår tid?

Att intervjua Cobie var lite som att sitta ned och prata med en gammal god vän, hon log mycket, delade med sig av sitt liv och ställde även intressanta frågor tillbaka, så hon var som vem som helst – vem som helst som gör mycket otroliga saker, så att säga.