Hudnära

Visst är klänningen i fokus på bröllopsdagen. Men minst lika viktigt är att vara bekvämt och vackert klädd allra underst!  Ida Eriksén. VD på underklädesbutiken Feminint.se, belägen på Sibyllegatan 14 i Stockholm, ger sina bästa tips för de mest hudnära plaggen.

Vad ska tänka man tänka på inför valet av underkläder?

– Tänk dels funktion och dels romantik! Det är självklart också viktigt att tänka kvalitet. Under själva vigselakten och middagen behöver bruden underkläder som sitter på plats, ger vackra former och som är så pass bekväma att hon orkar med både vigselakt och efterföljande middag/fest. Det minsta bruden ska behöva oroa sig för är att brösten trillar ur, trosorna skär in eller att strumporna går sönder  Hon ska känna sig trygg, säker och vacker! Sådana underkläder måste vara av högsta kvalitet för att fylla sin funktion.

   Efter middag och fest brukar jag rekommendera att bruden byter till en mer romantisk outfit. Bröllopsnatten ska man minnas för resten av sitt liv så satsa gärna på något alldeles extra. Vad man väljer är naturligtvis en smaksak men skira spetsar, siden och pärlor brukar vara populärt. En annan viktig sak att tänka på är smekmånaden. Då vill man också ju vara extra fin och behöver romantiska underkläder och kanske ett sexigt nattlinne.

Vad ska man undvika?

– Funktionsunderkläder, det vill säga shapewear och korsetter av olika slag, av låg kvalitet. De gör inte sitt jobb och kommer bara att orsaka en massa onödiga problem. Satsa på bra märken, de håller vad de lovar så att du kan slappna av. Du kan dessutom använda dem om och om igen.

Var särskilt noggrann med att välja strumpbyxor/stay-ups/stockings av bästa kvalitet. Du vill inte, mitt under vigselakt eller middag, känna att det går en maska! Det finns faktiskt strumpor på marknaden som det aldrig går maskor på, vi har sådana i vårt sortiment här på Feminint.

   Något som jag redan snuddat vid men som jag inte kan poängtera nog är bekvämlighet. Jag har hört om så många kvinnor om lidit sig igenom middagar med billiga korsetter som sitter åt och hamnar snett. Tänkt på att bröllop ofta blir långa och är mycket krävande för bruden, du måste kunna andas i din korsett och du ska kunna sitta ned vid festbordet i flera timmar utan att må dåligt. För att vara säker på att göra ett bra val är det en god idé att ta med sig brudklänningen när du ska prova in underkläder. Då vet du att allt sitter rätt och att inga oväntade problem uppstår på den stora dagen.

Några speciella produkter som du vill berätta om och tipsa om som är extra smarta och snygga?

– Det finns många produkter på dagens marknad av väldigt god kvalitet. Strumpor som det inte går maskor på, korsetter som håller in men låter dig andas, sexiga och lyxiga trosor i de skiraste franska spetsar och nattlinnen i siden av toppkvalitet. Vi på Feminint har till exempel laserskurna trosor som absolut inte syns under ens den tunnaste sidenbrudklänning. För att inte tala om shapewear som tar fram former du inte visste att du hade! Några nyheter hos oss är korsetter med djup rygg, bh med låg rygg och bh som har helt genomskinliga band. Alla dessa produkter passar väldigt bra när brudklänningen kräver lite extra av underkläderna. En annan sak som är väldigt bra är våra strumpor utan tå som gör att du får väldigt vackra ben och känner dig välklädd men ändå kan ha skor med öppen tå eller remskor.

Underklädestrender just nu?

– Det satsas extremt mycket på funktion och komfort. Det finns fantastiska material som ger perfekt stöd, formar kroppen men som samtidigt leder bort fukt och låter huden andas. Det kommer också fler och fler vackra underkläder för kvinnor med en större byst. Man måste inte längre se ut som en tant bara för att man har en F-kupa!

    Underkläder som absolut inte syns under kläderna är riktigt hett, som de som vi för med laserskurna kanter så man slipper “dubbelskinkan”. En annan trevlig nyhet är att underklädesskaparna nu plockar bort silikon och byglar ur behållaren, som ju många kunder upplevt som obehagliga. Sådana fasta konstruktioner ersätts nu med mer flexibla, skönare och smartare lösningar som ger samma effekt.


idaUnderklädesexpert Ida Eriksén ger sina bästa tips inför valet av underkläder inför bröllopet.


Bekväm korsett
och samtidigt sensuellt vacker. Kombinationen heter Driada.
ewa_bien_g150_korsett_driada_vit_helhet_4850

Vacker push up Från Feminint.
ewa_bien_b311_pushup_bh_driada_vit_helhet_4842

Osynliga band i halternecksmodell från Feminint.
Halter_1880

För bröllopsnatten Nattlinne i serien Driada.
nattlinne_driada_vit_4851

Multifunktionella BH.n Kaja från Feminint.se – så här ser den ut framifrån och bakifrån!

M-9091_KAJA_multifunktionell_bh_beige_back_5389multifunktionell_bh_beige_front_5390

Helt genomskinliga band i BH:n Paula från Feminint.

M-5371_PAULA_bh_beige_back_5386