Låt detaljerna tala när du inreder ditt hem!

Låt detaljerna tala när du inreder ditt hem!

Din favorittavla. En vackert dukat bord. Ett stilleben av dina vackraste ting. Det är de genomtänkta detaljerna som skapar atmosfär. Våga tänka annorlunda och skapa ett personligt hem!

Skapa stämning med ett vackert dukat bord

Vem vill inte duka upp till en ljuvlig långlunch under Toscanas sol….
Om du inte råkar vara på plats – här är ett hett tips: Med Touch Mel-serien från italienska Emporio Zani uppnår du enkelt den känslan.

Ingenting förhöjer stämningen i ett hem som ett vackert dukat bord – vare sig du dukar upp till vardag eller fest. På redaktionen föll vi pladask för tallrikarna, skålarna och faten från Touch Mel, med underbara färger och fantastiska mönster. Vi kände smaker, dofter, solen som värmde, hörde glada skratt….

Marie Börjesson ler igenkännande när hon ser vår förtjusning. Hon har en lång erfarenhet av inredningsbranschen och tillsammans med sambon Anders driver hon nu agenturen Seahagen, som har tagit in Touch Mel-serien till Sverige. Båda två älskar Italien och det var också där de såg serien första gången.

– Jag tänkte:  ”Wow – de här tallrikarna och skålarna är ju som Italien självt!”. Jag var bara tvungen att se till att vi kunde få glädjas av dem i Sverige, berättar Marie.

Touch Mel är dessutom praktiska.

– De ger en gedigen känsla av  klassisk lergods – men är tillverkade av melamin, ett material som tål  både maskindisk och hårda tag. Jag älskar att kunna duka ett riktigt vackert bord utan att behöva tänka på att handdiska eller vara rädd för att de vackra tingen ska gå sönder om barnen är med.

Seahagen har även agentur för andra produkter inom hem, inredning, hälsa och välmående. Ännu ett tips för just det dukade bordet, är de färglada, handblåsta glasen från Memento.

Kvalitet och hållbarhet  är honnörsord för Marie och Anders.

–  Det finns en tanke bakom varje produkt vi arbetar med. Det ska finnas en långsiktighet och hållbarhet i tanke och i material och tillverkningen ska ske under rättvisa villkor.

Vilka är dina bästa tips för det dukade bordet?
–  Med ett omsorgsfullt dukat bord kan du förmedla känslor, stämning och stil – så ta dig lite tid att tänka igenom vad du vill förmedla.
– Ett grundtips är att använda en neutral bas för att sedan  komplettera med färger och former – tänk en enfärgad stor tallrik med en mindre assiett och glas i glada färger.
– Ställ heller inte undan ett vackert uppläggningsfat – låt det stå framme och dra blickarna till sig.

Se mer på: www.fromitaly.se
www.seahagen.se

Inred personligt med tavlor

Med tavlor kan du uttrycka din egen stil och skapa den känsla du vill ha hemma. På online-galleriet Nordic Art Wall hittar du lätt din favorit!

– Den känsla som infinner sig i ett rum när ett originalkonstverk hittar sin perfekta plats – den är oslagbar!

Det säger Linda Edeen som grundat Nordic Art Wall, ett on line-galleri med konst från noga utvalda konstnärer.

– Därför vill jag göra konst mer tillgänglig. Med vårt online-galleri når vi även en målgrupp som inte känner sig bekväm i den traditionella gallerimiljön,

Idén till Nordic Art Wall kom när Linda och hennes man ville fylla en stor vägg med konst i sitt nyköpta hus.

– Vi hade inte tid att gå på gallerier utan letade på nätet – men hittade ingen sida som matchade våra önskemål. Vi ville kunna söka på storlek, färg, pris och motiv – och framförallt ville vi ha originalkonst. Därefter bestämde jag mig helt enkelt för att starta ett eget galleri.

Sagt och gjort. I dag driver Linda galleriet tillsammans med  Madeleine Santiago Elofsson och de representerar 30 svenska konstnärer. I första hand säljer de konsten på www.nordicartwall.com  men man kan även boka en visning av konsten på kontoret på Grev Turegatan i Stockholm.

Berätta – hur väljer ni era konstnärer?
– Vi har valt att bara representera konst som får oss att må bra. Sedan är det själva mötet med konstnären som är avgörande. Det ska vara roligt att samarbeta.

Linda och Madeleine brinner för konsten, för sina konstnär – och sina kunder.

– Att få se det glitter som uppstår i ögonen hos en kund när hen hittat det perfekta konstverket – det är fantastiskt!

Så inreder du med tavlor – Här är Lindas bästa tips!
– Se till helheten i rummet, vilken känsla vill du ha när du stiger in? Vill du känna dig pigg eller lugn?
– Har du flera mindre konstverk, fyll gärna en hel vägg med dem.
– Våga testa färgstark konst om du bor i ett vitt hem.
– Det viktigaste av allt: Köp bara konst som du verkligen älskar!

Se mer på: www.nordicartwall.com

1. Tomas Hammar “Beyond” 80 x 100 cm, 8 900 kronor. 2. Joacim Broström “View from a window seat” 100 x100 cm, 7 900 kronor.
1. Linda Brodin “Andas” 120 x 150 cm, 11 500 kronor. 2. Emma Malm “Mimi” 130 x 140 cm, 15 500 kronor.

RESETIPS!

Safaridax – Upplev djurlivet på savannen!

– Upplev den afrikanska savannen.
En safari på den afrikanska savannen är som en dröm – en sann dröm. Kenzan Tours arrangerar safariresor fyllda av spännande naturupplevelser, på ett hållbart sätt.

En gepardhona och hennes unge korsar vår väg, tittar lite lojt åt vårt håll, försvinner in i savannens höga gräs. Vår erfarne guide och chaufför åker vidare till en bättre utkikspost – han vet att det är jakt på gång. Och så är de där igen, gepardhonan och hennes unge. Plötsligt sätter de fart. Några ögonblick senare är jakten över. Vi är så nära att vi ser gepardernas små vackra ansikten.

Uppfyllda av den nästan magiska upplevelsen återvänder vi till vår tältcamp. Det är den sista av några spännande safaridagar i Kenya. Middagen under den stjärnklara himlen känns – extra magisk.

Ordet ”safari” kommer från Swahili och betyder ”resa”. I början av förra seklet blev safari liktydigt med storviltjakt och idag förknippar vi ordet med att skåda det fantastiska djurlivet på savannen. Kenzan Tours har lång erfarenhet av safariresor i Afrika. Tanzania och Kenya – gärna i kombination med sol och bad på paradisön Zanzibar – är två av deras största resmål.

Resorna sker med den största respekt för natur och människor.

– För oss är det viktigt att resandet är miljömässigt hållbart och att lokalbefolkningen på våra resmål ska kunna dra nytta av turismen. Vi samarbetar så långt det går med lokala arrangörer och lokalt ägda hotell och andra verksamheter där inkomsterna hamnar i rätt händer, och med ekoresorter som drivs på ett hållbart sätt. Tillsammans med våra resenärer samlar vi också in pengar till olika välgörenhetsprojekt i tredje världen, berättar Ella Johanson Rustad.

Under en safari bor man alltså bekvämt i tältcamper på savannen. Du sover gott i stora tält med rejäla sängar, äter frukost och middag i mässtältet – eller direkt under stjärnorna. De duktiga kockarna lagar lokalt inspirerad mat.

Safariutflykterna planeras noga för att gästerna ska hinna se så mycket av djurlivet som möjligt. Du blir väckt tidigt i gryningen (då finns möjligheten att få se flodhästar eftersom de är ute på natten) åker sedan tillbaka för att äta frukost – och så iväg igen. Mot kvällningen kanske det finns tid för en sundowner ute på savannen: En cocktail när solen går ned över ett extraordinärt landskap är – fantastiskt.

De lokala guiderna är en förutsättning för en lyckad safari.

– Med sin stora erfarenhet och kunskap kan de ge olika alternativ beroende på vilka djur eller vyer man som resenär vill se. De ser också till att våra gäster kommer så nära de vilda djuren som möjligt, förklarar Ella.

– Vill man sedan ha en extraordinär upplevelse kan du åka luftballong i gryningen för att se allt djurliv under dig.

När man planerar sin safariresa – hur många dagar bör man stanna ute?
– Eftersom tältcamperna flyttar med djurens vandringar behöver man aldrig leta länge efter djur, så jag skulle säga att fyra till sex dagar är lagom.

– Det är intensiva dagar och efteråt kan man behöva koppla av ordentlig med sol och bad. Jag rekommenderar varmt att man kombinerar sin safari med en vecka på Zanzibar med sina fantastiska badstränder. Och goda mat!

Ella Johanson Rustad avundas de som ännu inte har varit till Afrika:

– De har så mycket att se fram emot!

Det är bara att hålla med.

ÄNNU FLER SKÖNA TIPS!

Perfekta gelnaglar utan salong med Le Mini Macaron

Gör egen gel-manikyr i hemma på ett säkert sätt med Le Mini Macarons gellack. LED-lampan är kraftfull och gellacken är utvecklade med en extra snabbtorkande formula som med LED-lampan torkar på 30 sekunder! Du får samma professionella resultat som på salongen men till ett mycket billigare pris och resultatet varar upp till 10 dagar. Allergiframkallande och skadliga ämnen har minimerats med hjälp av ett kosmetiskt labratorium.

Produkterna finns i olika kit och färger.
Går att köpa på bland annat Eleven >>

BASTU MED FINSK HANTVERKSKVALITET

Skapa din egen drömbastu!

KIKKA-stommen är bastuvärldens stadigaste, smartaste och mest hållbara lavastomme.

Se mer på: swe.koskenmetalli.net

Hantverksmässigt utförande med finsk hantverkstradition, kvalitet in i minsta detalj och dessutom tillverkade med en unik teknik som gör att du kan fälla upp bastulavarna – alltså bänkarna du sitter på – mot väggen.

Finska Koskenmetalli tillverkar unika, modellskyddade bastulavar som håller i generationer. Hemligheten är stommen i aluminium, med leder i rostfritt stål som aldrig rostar. Stommen har heller inga svetssömmar som försvagar konstruktionen.

– Det är en helt unik konstruktion som håller nära nog för evigt. Den uppfällbara KIKKA-lavstommen tillverkas i aluminium med leder i rostfritt stål. Stommen rostar inte och är enkel att hantera – den monteras i väggen och tack vare benen som står stadigt på golvet blir den mycket stabil, berättar Taru Mattinen på Koskenmetalli.

Aluminium är tre gånger lättare än stål, men har ändå samma hållfasthetsegenskaper som stålbalk. Aluminium är därför det absolut bästa materialet för tillverkning av lavstommar: lätt, hållbar och rostar inte, menar Taru Mattinen.

Se mer på: swe.koskenmetalli.net

Kan bastubadaren vänta sig mer av stommen?
– Det unika är att KIKKA-lavstommen kan fällas upp mot väggen om man så vill, när du till exempel vill städa golvet. Mycket behändigt! Tack vare aluminiumkonstruktionen är lavarna mycket lätta, men du kan ändå, om du vill, välja till en extra lyftmekanism som gör att lavarna fälls upp av sig själva, avslutar Taru.

Se mer på: swe.koskenmetalli.net

 

 

 

Gilla och följ oss på Instagram
@lifestyleworldse och på Facebook

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.