Lifestyle träffar eldsjälen bakom Wilma & Louise

Wilma & Louise andas glädje, exklusivitet och kvalitet. Med deras produkter ska man kunna känna sig lyxig i vardagen, kunna vara unik och samtidigt tydligt känna att det är hög kvalitet på produkterna.

Lifestyleworld träffar Wilma & Louise i deras stilrena och utstickande monter på mässan Allt för Hälsan. Louise Härntoft, VD för företaget, berättar hur allting började. Efter nästan 20 år som anställd inom Bank och Finans bestämde hon sig för att satsa på sitt eget varumärke inom genren ”Livsstilsprodukter” med fokus på moderna människor i deras aktiva liv. Starten för varumärket blev när familjen skulle ut på båtsemester. Båten var fullpackad med fina kläder, mat och dryck men känslan var att något fattades. Att något var tråkigt och likriktat. Handdukarna var grå, båtdynorna var grå, till och med filtarna ombord var grå. Då föddes idén om spännande livsstilsprodukter, av hög kvalitet, i nya former och färger. Jag saknade känslan av, passion och glada mönster berättar Louise som ibland tycker det är roligt att sticka ut lite och vara unik och lite oväntad.

Hur väljer ni ut produkterna?

Från början var fokus på frottéhanddukar men ganska snabbt när jag visade de första mönstren för vänner och personer jag litar på fick jag massor med förslag på produkter som skulle gynnas av lite roligare design. Det första förslaget som jag gillade skarpt var yogamattor. Jag hoppas förslagen fortsätter att komma in. Om någon saknar glädje i en högkvalitetsprodukt, tveka inte att kontakta oss och berätta vad du vill se på marknaden. Vem vet, kanske blir det nästa produktgren för Wilma & Louise.

Vad är speciellt med era yogamattor?

Efter att själv utövat yoga under åtta års tid kunde jag verkligen se att det fanns utrymme för mer personliga yogamattor bland alla enfärgade. Det känns jättekul att kunna erbjuda lite glädje i yogasalen och en möjlighet att vara mer personlig bland alla lila och gröna mattor. En annan sa kär funktion. Jag själv gillar fysisk yoga som träningsform och har alltid tyckt att det varit svårt med greppet när jag blir svettig. Även de dyraste och bästa mattorna jag köpt har varit blivit hala när jag blivit varm. Därför är det extra roligt att ha varit med och tagit fram en matta där greppet bara blir bättre ju varmare du blir. Den är extremt lämplig för fysisk yoga och olika former av hot yoga men också lyxigt mjuk och len vilket gör den optimal för meditation och lugn yoga. Det allra bästa med mattorna är att de är tvättbara i maskin om och om igen så du har alltid en fräsch matta att träna på. De är såklart också helt giftfria.

Blev det några frottéhanddukar?

Absolut, det var den tredje produkten som anlände till vårt lager nu under hösten. En tjock och härlig frotté, hela 600 gram per kvadratmeter vilket gör dem extra lyxiga. Dessutom har vi också riktigt stora badlakan om man gillar att svepa in hela sig efter duschen. Jag tillhör dem som alltid tycker att handdukar är för små. Ofta på hotell delar de ut ett frågeformulär till gästerna för de vill veta hur upplevelsen varit och jag tycker det är kul att svara på sådana men nästan alltid skriver jag att handdukarna varit förs må. När jag kommer ur duschen vill jag inte ha rumpan bar, handduken får gärna gå hela vägen ner till knävecken, då är jag nöjd. Våra handdukar vävs i Portugal och jag har själv besökt den lilla fabriken som är specialiserad på högkvalitativ hotellfrotté. Vi kom fram till att tunna trådar och dubbelögla var det vi skulle ha och att de skulle jacquard vävas för bästa resultat. Förutom att de är snygga och lyxiga har våra handdukar också en exceptionellt högabsorptionsförmåga vilket också är viktigt. Det är inte kul när vattnet på kroppen bara vispas omkring och du fortsätter att vara lika blöt. Man kan välja mellan tre olika mönster, i tre storlekar och tre färger så visst blev det frottéhanddukar alltid.

Vad händer just nu?

Just nu är vi inne i ett mycket aktivt skede av marknadsföring. Försäljningen har verkligen kommit igång och vi ser ett tydligt samband med olika marknadsåtgärder. Vi deltar i ett flertal mässor under året,vi har inlett samarbeten med en rad ambassadörer och vi arbetar även digitalt med annonsering och sökord. Nu under  december finns vi också på The Lobby inne i centrala Stockholm och i Täby centrum. The Lobby är ett mellanting mellan showroom och popup store för nya men också etablerade varumärken. 

Vad blir nästa steg?

Än så länge har vi bara fokuserat på vår egen online butik men nu är det dags att inleda samarbeten med återförsäljare. Det gör vi dels genom att delta i Formex 2019 i januari men också genom en del direkt kontakter med utvalda butiker vi tycker passar vårt varumärke.

Vad blir nästa produkt?

Just på Formexmässan kommer vi att lansera kuddar och filtar i 100% ekologisk bomull lämpliga för mysiga soffstunder. Aktiv livsstil är härligt men återhämtning är också viktigt så snart går det att piffa upp soffhörnan med vackra jacquardstickade kuddar från Wilma & Louise eller varför inte strosa omkring i en filt om axlarna i samma mönster? Det känns som vi ringat in träning, fritid och återhämtning på ett bra sätt i produktfloran nu men det kan alltid bli aktuellt med fler produktgrenar.

Var hämtar du inspiration?

Från mitt eget liv, jag tycker att jag har det väldigt bra. Vi gör mycket roliga saker i familjen, tillsammans med glada och trevliga människor, man kan säga att vi är en aktiv familj. Båda barnen tränar väldigt mycket och jag tycker om att vara engagerad i deras respektive idrotter. Vi åker gärna skidor tillsammans både i Sverige och utomlands och sist men inte minst älskar vi båtlivet. Vi spenderar minst 3-4 veckor ombord varje år där vi upptäcker såväl nya städer som naturhamnar. Vi har i flera år åkt ner till Danmark och besökt såväl öarna Laesö och Anholt som Köpenhamns kanaler. Det är superhäftigt att ligga i Köpenhamn med egen båt och bara promenera upp till Ströget och Tivoli. Barnen älskar det.

Avslutningsvis, var är Wilma & Louise om tre år

”All over the World”, skämt åsido så ser jag faktiskt att varumärket finns i flera länder, vi har erbjuder flera kollektioner inom flera olika livsstilsprodukter och vi sprider hållbar glädje i vardagen för många. Det som är viktigt att det består är just glädjen, känslan av lyx och kvalitén, det kommer vi inte att pruta på. Sen på vilka produkter eller i vilken utformning, det får framtiden utvisa. Jag gillar att ha en övergripande strategi men att vara flexibel och snabbfotad, dvs hoppa på chanser som ges, ge mig in i samarbeten som känns fruktsamma och jag måste inte ha allt planerat i minsta detalj, då tror jag risken är stor att man missar en massa möjligheter. Ett öppet sinne, ett himla driv och en stor portion humor tror jag gör att det inte finns några begränsningar för hur långt man kan komma.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.