Lyx till havs

mp-77

Det italienska företaget CRN, en del av Ferretti-gruppen, fortsätter bygga framstående lyxyachter. Under Monaco Yacht Show i Monte Carlo steg Lifestyle ombord.

M/Y133 CRN Saramour lanserades redan i mars vid en privat ceremoni på varvet i Ancona, Italien. Den 61 meter långa yachten är ett resultat av en stark synergi mellan ägaren och CRN. De är specialister på konstruktioner av fullt anpassade megayachter i stål och aluminium, allt mellan 40 och 90 meter.

Efter att CRNs megayacht Chopi Chopi vunnit både Interior Design Award för megajakter över 60 meter samt 2014 World Yacht Trophy är nu Saramour kulmen på det projekt som genomförts och utvecklats av CRNs marintekniska avdelning i samarbete med Francesco Paszkowski Design. Den senare har tillsammans med CRNs inrednings- och designinstitution utvecklat båtens yttre linjer och sofistikerade interiör med ägarens önskemål i åtanke.

Skeppets exteriör karaktäriseras av harmoniska linjer och en tidlös designstil, som syftar till att uppnå en övergripande enhet av former och inslag. Detta förstärks ytterligare genom skrovets glänsande vita och ljusgrå färger.

Inredningens stil är klassisk och modern, med ljusa böjda linjer och en återkommande design som skapar en enhetlig känsla, liksom inspiration från fordonsindustrin – ett varumärke från Francesco Paszkowski Design.

M/Y Saramour har fem däck plus ett undre däck. Båten rymmer fem gästhytter, två sviter, två VIP-hytter samt en Master Suite. Självklart finns en fitness- & wellness-avdelning. Totalt finns plats för tio gäster och 14 besättningsmän. Utrustad med två 3512 CC 1230 kW@1800 rpm Caterpillar-motorer kan Saramour nå en maxhastighet på 15 knop och en marschfart på 14 knop.

Yachten presenterades på Monaco Yacht Show i Monte Carlo i höstas. Det är här som de mest prestigefyllda händelserna inom det internationella båtlivet sker.

Aft FLY DECK  solarium  3 Aft main deck 1 Aft upper deck 1 babords garage FD fitness wellness area 2 LD beach club 1 LD suite room 3-1