Målande beskrivning

Ornellaia är sin vana trogen och lanserar i år den sjunde upplagan av vinproducentens projekt Vendemmia d’Artista för att fira Ornellaias unika karaktär hos varje årgång. Vingården beställer en konstnär med internationellt renommé för att skapa ett konstverk som fångar essensen av vinet; karaktären och personligheten. I år har man valt den schweiziske konstnären John Armleder att tolka karaktären av 2012 års årgång; L’incanto (Förtrollningen).

Ornellaia har blivit en investering som är överlägsen guld eller olja. Detta visar en sammanställning från CENSIS, som nyligen presenterade sin rapport i Milano med anledning av årets lansering.

Ornellaias filosofi är att vinernas födelse är det mest sanna uttrycket för jordmånen. Druvorna väljs för hand, plockas i vingårdarna i närheten av den medeltida byn Bolgheri vid den toskanska kusten. Jordmånen är marin, alluvial och vulkanisk, idealisk för Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc och Petit Verdot. Det ständiga arbetet, det ideala mikroklimatet och de geologiska egenskaperna har på endast 20 år fört vinerna till stor internationell framgång.

www.ornellaia.com