BO PÅ VERSACES HOTELL!

Miami Advice. Ordet ”blygsamhet” fanns nog inte i modedesignern Gianni Versaces ordlista. Däremot garanterat ord som ”överdåd”. Versaces mode-estik är en riktig så kallad vattendelare, antingen älskar eller hatar du det.

Om du tillhör den tidigare kategorin så bör du läsa vidare. Gianni Versaces tidigare hem i Miami, vid vilket han mördades 1997, är numera ett boutique-hotell. Trevåningshuset från 1930 köptes av modedesignern 1992 för 2.95 miljoner och det intilliggande hoteller Revere nästgård för 3.7 miljoner dollar. Han spenderade sedan 32 miljoner dollar på att riva hotellet och att anlägga pool, trädgård och en ny bostadsflygel. Poolen kläddes med kakelplattor i 24 karat guld.

”Vi har behållit det som Gianni skapade och har endast förbättrat det med några moderna tillägg för att göra det bekvämt för våra hotellgäster, säger hotellchefen. Hotellet, som lystrar till namnet Villa Casa Casuarina, ligger på Ocean Drive, endast ett stenkast från Atlantkusten med dess lockande stränder. Men apropå vattendelare. Som gäst hos Gianni får du tillgång att i stället bada i poolen som är klädd med kakelplattor i 24 karat guld.