Multifunktion

Hamilton_01_HD

Är detta ett armbandsur, en skrivbordsklocka eller är den konstruerad för instrumentpanelen i ett flygplan eller helikopter? Hamilton Khaki Takeoff Auto Chrono är alla tre.

   Utvecklad för Air Zermatt, ett schweiziskt helikoptertransportföretag och räddningstjänst, kan denna pilotklocka anpassa sig till varje situation – på land och i luften. Karaktäristiska inslag från cockpit-instrument till presentationsrutans funktioner förenas, inklusive en roterande fläns som drivs av ramen för att spela in nedräkningstider. Inspirationen till denna klocka kommer från den kronometer som Hamilton producerade under andra världskriget, och som då ansågs vara den mest komplexa flygtimern. Finns i numrerad serie.

   Rörelsen sker med automatisk mekanik, H-31 kaliber, typisk effektreserv på 60 timmar. Funktioner i timmar, minuter, sekunder, datum, kronograf och nedräkning.

Boetten är av rostfritt stål med svart PVD, 46,3 mm. Safirglas med antireflex. Vattentät till 5 bar (50 meter). Armbandet är av svart läder med svart avtagbart PVD-spänne. Cirkapris 2 500 euro. Se mer på www.hamiltonwatch.com. (