NYA EXKLUSIVA LOUIS BOUILLOT – MILLÉSIMÉ BRUT 2012

giertz2

[ezcol_3quarter]


Nu lanseras en lyxig årgångscrémant från journalisternas favoritproducent Louis Bouillot*.

Louis Bouillot är känt för populära Crémant de Bourgogne som har funnits på Systembolaget i många år. Detta helt nya vin, Millésimé 2012, är gjort på det allra bästa från tillverkningen av Crémant de Bourgogne. Vinet görs endast vid extraordinära årgångar och lagras betydligt längre på egen jästfällning. Denna ytterst exklusiva Millésimé Brut ger en särskilt torr, frisk och rik smakupplevelse. 2012 var ett exceptionellt bra år för tillverkning av Crémant de Bourgogne då druvorna hade en ypperlig syra och fräschör. Resultatet som skapats av vinmakaren Christoph Barbe är en smakrik och torr årgångscrémant med inslag av äpple, rostat bröd, grapefrukt och nougat. Druvorna har pressats varsamt under vinmakarens uppsikt och liksom i Champagne ägde den andra jäsningen rum i flaskan innan vinet lagrades med jästfällningen under 24 månader före degorgeringen, då jästfällningen avlägsnas.

”Louis Bouillot Millésimé Brut 2012 är ett exklusivt, torrt och friskt mousserande vin som passar perfekt till aperitif eller rätter av fisk och skaldjur.”

skold_lb

Louis Bouillot

Alltsedan 1877, då Louis Bouillot grundades i Nuits-St-Georges i franska Bourgogne, har producenten varit en erkänd producent av mousserande kvalitetsvin. Druvorna i Louis Bouillots mousserande viner är handskördade från några av Bourgognes bästa vingårdslägen. Bourgogne är enligt många ett av världens främsta områden för chardonnay och pinot noir. Det är många av världens vinmakare som vill efterlikna stilen – men få lyckas. Klimatet och jordmånen gör att vinerna visar upp en ren, friskt fruktsyra och en elegant struktur. Här görs såväl röda som torra vita viner men även en liten del rosévin och, naturligtvis, det mousserande vinet Crémant de Bourgogne.

*Vinerna från Louis Bouillot hyllas ständigt av vinexperter i media. Crémant de Bourgogne vann bl.a. den prestigefyllda utmärkelsen ”Årets Mousserande” i tävlingen Årets Vinare 2014 vars jury består av Sveriges främsta vinskribenter. 

[/ezcol_3quarter] [ezcol_1quarter_end]

giertz

Erbjudande: 

Klicka här för att komma till beställningssidan

Viva Fine Wines

Giertz Vinimport AB
Blasieholmsgatan 4A
111 48 Stockholm

Telefon: +46 8 21 83 88
E-mailinfo@giertz.se

[/ezcol_1quarter_end]