NYTT INNOVATIVT LÄPPCERAT

h28a8378

Mareli Medical, den oberoende distributören av fillers och tillbehör som gjorde makalös succé förra året när de trädde in som ny spelare i skönhetsbranschen på den svenska marknaden, lanserar nu sin första egna produkt i form av det innovativa läppceratet LipCare.

AV JOAKIM HAYENHJELM

BEROENDE FILLERDISTRIBUTÖREN MARELI MEDICAL kom in som en virvlande storm i skönhetsbranschen förra året när de modigt proklamerade att deras mål var att höja kvaliteten och säkerheten på fillersbehandlingar i branschen – något som de ansett vara undermåligt. Ett kaxigt uttalande kanske, men inte utan kött på benen eftersom den svenska skönhetsbranschen chockerande nog är helt oreglerad i lagen, vilket innebär att konsumenter kan få botox och filler injicerat av någon som helt saknar utbildning och inte vet vad de skulle göra om något gick fel.

I lagens mening är den som betalar för en skönhetsbehandling konsument och inte patient, vilket i förlängning
en innebär att hälso- och sjukvårdens lagar, regler och försäkringar inte gäller och den drabbade riskerar att behöva betala ur egen ficka för att rätta till den misslyckade behandlingen.

Mareli Medical med grundarna Elias Assarsen och Markus Nilsson i spetsen har valt att tackla detta genom att jobba för en tryggare och säkrare bransch för både behandlare och patienter med en rad olika storslagna och kostsamma satsningar. Behandlare kan bli oberoende certifierade via Mareli Academys utbildningar i Malmö. Det är den första skolan i norden med ett heltäckande program; kursen leds av erfarna specialister och varar i två veckor plus obligatorisk praktik efteråt. Till skillnad från andra injektionsutbildningar täcker Mareli Academy hela ansiktet och
dess anatomi med objektivt kursmaterial, vilket innebär att man lär sig arbeta med olika produkter och varumärken, och varvar teori med praktiska övningar.

Ett ytterligare nytt exempel på det är Mareli Care – appen som Mareli Medical lanserade tidigare i år. Med den kan man hitta närliggande injektionskliniker; få information om risker, förväntningar och råd till kunder efter avslutad behandling; och den kan även hålla koll på vem som behandlat dig, när, vilken produkt som använts och så vidare. Som behandlare kan man handla fillers och produkter direkt i appen, få rådgivning av specialistsjuksköterska och läkare samt skapa och nå ut med olika kampanjer och erbjudanden direkt till kunderna.

Det verkar ha lönat sig för fler och fler vänder sig till Mareli Medicals butik, app och utbildningar. Mareli Medical omsätter runt 55- 60 miljoner kronor utslaget på ett år och har blivit ett namn som alla i branschen känner till.
Nästa satsning är lanseringen av den egen produktserien. Först ut är LipCare by Mareli Medical. Det är ett avancerad läppcerat som Mareli Medical jobbat med i ett år och är framtagen som ett komplement till alla som gjort läppinjektioner med fillers – men förstås funkar det utmärkt för den som inte gjort någon injektion också.
LipCare skyddar, förlänger och förbättrar effekten av hyalyronsyre-injektionen i läpparna.

LipCare innehåller tre viktiga huvudingredienser som tillsammans skapar en unik formula som bromsar åldrandeprocessen, bevarar fukten i läpparna och skyddar dem. Det är den första produkten i sitt slag.

Hyaluronsyran i LipCare binder fukten utifrån på samma sätt som hyaluronsyran från fillern binder fukten inifrån läpparna. Det är avgörande för att läpparna ska se smidiga och yngre ut, samtidigt som läpparna känns mjukare, slätare och återfuktade. E-vitamin är en kraftfull antioxidant, mycket inflammatorisk och minskar drastiskt bildandet av fria radikaler i huden och stärker hudens fuktbarriär. E-vitamin gör även huden mer motståndskraftig och elastisk, förebygger rynkor och skyddar dina läppar mot UV-strålning.

LipCare innehåller också ett solskyddsfilter med UV-skydd/SPF 20 som skyddar hyaluronsyran i läpparna – både den injicerade och den naturligt förekommande – från att brytas ned av solens UV-strålar. Det är en av de största faktorerna som påverkar hållbarhetstiden på injektioner med hyaluronsyra i läpparna.

LipCares ambassadör Skönhetsprofilen Johanna Herrstedt är ansiktet utåt för LipCare.
– Det känns superkul! Jag är väldigt intresserad av skönhet och vad man kan göra för att bibehålla sin egna unika skönhet på ett enkelt sätt. För mig är det viktigt att jag kan stå bakom produkten om jag ska fronta en kampanj och att det kommer på ett naturligt sätt. Jag vill känna att jag skulle använda produkten själv och även rekommendera den till andra.

Hur har det varit att använda LipCare?
– LipCare har dagligen tagit hand om mina läppar den senaste tiden. Det är perfekt nu när det är kallare ute för att ge mina läppar lite extra omsorg. Jag gillar verkligen hur LipCare känns och ser ut på läpparna – både med och utan smink.

Vad kännetecknar en riktigt bra läpprodukt för dig?
– Något som snabbt återfuktar, känns lätt på läpparna utan att det blir kladdigt och ger det illa extra än bara tillfällig fukt. Precis vad LipCare gör!

Vad kommer du köra för look på läpparna i vinter?
– Med LipCare kommer jag göra en naturlig och fräsch look genom att applicera produkten innan och efter att jag har markerat läpparna med en naturlig matt läppfärg. LipCare är ju superfin på egen hand också!

Om du vill veta mer om Mareli Medical och LipCare kan du besöka marelimedical.se