OM HUNDEN OCH KATTEN SJÄLVA FÅR VÄLJA

Av Andy Round

 

Visst ska människans bästa vän även få sin beskärda del av lyx, eller hur? Här tipsar vi om hur din älskling kan leva och, bokstavligen, bada i lyx. Eller varför inte en kudde till älsklingen för endast 8 800 – dollar?

 

LOUIS VUITTON

Om du behövde transportera något på 1800-talet så köpte du en LV-koffert. Monsieur Vuitton hade rykte om sig att producera skräddarsydda produkter som skulle hålla en livstid, oavsett om det var en väska eller en tältsäng för din afrikanska safari. Så när det gäller din lilla dyrbarhet, vem kan du lita på bättre än skaparna av det mest kända monogrammet i världen? Louis Vuittons hundväska har fönster med ventilation och kostar endast 1 440 Euro.

www.louisvuitton.com

 

BARKLEY PET HOTEL

Med lyxiga resorts i Ohio och Kalifornien så erbjuder Barkley Pet Hotel & Day Spa alla dessa små saker som ditt husdjur aldrig visste att det behövde. Naturligtvis så finns det en pool och limo pick-ups, men det finns också en affär med varumärken såsom Jimmy Chews, samt sällskapsdjurs-manikyr. Det finns också regelbundna hundläger som är utformade för att “ge utlopp för överskottsenergi och för att umgås”. En Barkley Park-svit har utsikt över trädgården, samt tv och webbkameror för oroliga ägare.
www.thebarkleypethotel.com

 

SWAROVSKI-BADKAR

I slutet av en lång tröttsam dag som gått ut på att tugga saker och att springa runt och orsaka kaos så finns det ingenting valpen uppskattar mer än ett avkopplande bad. Företrädesvis ett bad översållat med tusentals kristaller. Denna rosa Swarovski-skapelse är designad av Lori Gardner. Alla hennes pimpade badkar är skräddarsydda.

www.thediamondbathtub.com

CHIEN LUXE

Oavsett om dina husdjur ligger på sin favoritplats på yachten eller tar det lugnt på slottet så finns det inget som hindrar att de uppgraderas till en lyxkudde. Och det är där Chien Luxe kommer in. Detta schweiziska företag producerar handgjorda, högkvalitativa kuddar fyllda med gåsfjädrar och med en supersofistikerad design. Royal Baroque, till exempel, har en undersida gjord av gyllene krokodil eller strutsläder. De mest exklusiva modellerna kostar ansenliga 8 800 dollar!

www.chienluxe.com

 

CHIEN VIVANT COUTURE

– När min son plötsligt dök upp hemma med en svart spaniel så blev jag förvånad men glad. Jag döpte hunden till Koko och jag var mycket nöjd med att hans färg matchade min heminredning perfekt , säger Neely Neu. Men sedan tänkte han, ”vart ska Koko sova?” Resten är hundhistoria. Neu grundade Chien Vivant Couture, ett företag som skapar möbler, sängkläder och parfym för hundar. Om du gillar vad du ser är det möjligt att anpassa Neu-möbler med kristaller eller broderade motiv. Priserna är på begäran.

www.chienvivantcouture.com

EICRATE

Problemet med traditionella hundburar är att de ser ut som, just det, burar. Lyckligtvis finns det ett alternativ i form av eiCrate som skapats av Peter Pracilio. Hans skapelser passar in i hemmet och ger det ytterligare elegans. De har ett gummifoder för enkel rengöring. Alla produkter är “handgjorda med omsorg och engagemang” och alla tillbehör är “helt handgjorda av lokala hantverkare”.
www.gopetdesign.com

 

DENI ALEXANDER DESIGNS

Om du vill sticka ut på balen är det enda sättet att skaffa skräddarsytt. Och det är precis vad Judy Mohlnar gjorde när hon frågade designern Deni Alexander om denne kunde göra något speciellt för lilla Trixie. Porträttet är av Nicole Geller och beskrivningen av klänningen är av Deni Alexander. “Stiftelsen Golden sdrömklänning är av guld-dupioni-silke. Tyllkjolen består av 11 olika nyanser av tyll som varierar i färg från djup mahogny via guld till svagt gul, livstycket förskönas med sex typer av Swarovski, kristaller, anordnade som blommor. Kragen och ärmarna till klänningen skapas från guldsiden-organza.

www.denialexanderdesigns.com

HARTMAN & ROSE

Sloganen för detta företag är ”Ta täten och gå med stil”. Dessa är de typer av halsband som hunden kan bära med stolthet. De är tillverkade av italienskt vegetabiliskt, garvat läder, är handsydda och handmålade och sedan försedda med halvädelstenar och österrikiska kristaller. Flott.

www.hartmandrose.com

LA PETITE MAISON

Traditionella hundkojor är så tacky. Vad du behöver är en hundkoja som efterliknar din egen villa, herrgård eller slott, komplett med el och fönster. La Petite Maison är ett företag som specialiserat sig på hem för designmedvetna husdjur. Med priser som börjar på cirka 5 000 dollar kan du skaffa din hund sitt eget slott, designat av Michelle Pollak och tillverkat av byggaren Alan Mowrer. Naturligtvis finns det tillbehör såsom mattor och tapeter.

www.lapetitemaison.com

 

PETSMOOD BY MISK DESIGN

På den gamla tiden kunde en träsäng med en kudde vara det bästa en hund eller katt kunde förvänta sig när det kom till sänggåendet. Nu, tack vare Petsmood med design av Misk, kan husdjuren njuta av cool urban inredning. Det finns eleganta, moderna sängar för hundar och raffinerade pelare för katter. Hur länge dessa möbler kommer att se snygga ut efter en kontinuerlig användning återstår att se. Priserna är på begäran.

www.petsmood.com

SEXY BEAST

Om hunden i ditt liv börjar lukta lite för mycket vovve, finns det bara en lösning: parfym. Företrädesvis Sexy Beast Signature, en Swarovski-prydd flaska designad av Karim Rashid som har din hunds namn ingraverat på sidan. Det finns bara 500 stycken exemplar av denna glittrande parfym tillgängligt, men för 850 dollar kan en av dem bli din. Doften beskrivs som en “klassisk blandning av bergamott, vanilj, patchouli och muskot.

www.sexybeaststyle.com

PUPPY DE PARIS

Letar  du efter något till husdjuret som har allt? Sluta leta. Vi skulle vilja rekommendera denna 1500-talsinspirerade skål, tillverkad av parisiska hantverkare, förgylld i 24-karats guld. Skålen kommer att förvandla din hunds måltider till en ”fest för ögat”. Puppy De Paris gör även en serie små ”bostäder” som är kärleksfullt utformade som en hyllning till Solkungen Ludvig XIV. Handtagen till dessa är guldpläterade.

www.puppydeparis.fr

PET AIRWAYS

Problemet med att flyga från en plats till en annan är att flygbolagen tenderar att behandla djuren som last eller som något som ska pressas under sätet (om de är tillräckligt små). Tack vare Pet Airways kan du slippa dessa problem. Flygbolaget har specialiserat sig på att endast transportera husdjur, och de har fantastiska ordlekar. ”Your pets aren´t packages, they are paw-sengers” och ”We take care of them as if they were our own. Bone voyage!” Tjänsten är tyvärr bara tillgänglig i USA. Företaget utlovar rastning, ständig övervakning, frisk luft, en djurvänlig lounge och en speciell husdjurs-skötare. Detta slår ju det kyliga lastutrymmet i planets mage med hästlängder.
www.petairways.com

LATIMER

Kommer du ihåg hundarna som gifte sig? Tja, bröllop-smyckena var specialgjorda av Joan och Helen Latimer. Vid bröllopet mellan Lola och Mugly, till exempel, bar de smycken till ett värde av 4 000 dollar (pärlhalsband och huvudbonader). I designernas senaste kollektion återfinns The Blue Duchess, inspirerad av ett halsband som Cartier gjorde 1930 åt Wallis Simpson, Tutti Frutti Paws, en pjäs som har rubiner och Swarovski-kristaller, och Maharaja, en skapelse tillverkad av guld-pärlor, smaragder och guld. Priser på begäran.

www.look2latimer.com

LONGCROFT LUXURY CAT HOTEL

Med sex lyxiga stugor och en “a la cat-meny” som serveras på benporslin erbjuder Longcroft Luxury Cat Hotel det ultimat för favoritkatten i ditt liv. Varje svit har ett eget tema – bonsai, blåklocka, höst-vallmo, tusensköna och savann – men alla har ett uppvärmt badrum, trädgård och musik. Utsökt.

www.longcroftcathotel.co.uk