PERSONLIGT MED BRADLEY COOPER

 

Av Vicky Dearden

Foto All OVER PRESS

 

Bradley Cooper spelar en Michelin-beströdd bad boy-kock i sin senaste film Bränd. För att komma in i rollen, i vilken han spelar mot Sienna Miller, fick han mycket hjälp av stjärn-kockar som Marcus Wareing, Gordon Ramsey och Marco Pierre White. För Lifestyle berättar han om vad som lockade honom till filmen, hans erfarenhet av att arbeta i köket och att spela mot Siena Miller.

 

BRADLEY, VARFÖR ÄLSKAR VI EN BAD BOY I KÖKET?

Jag vet inte om det är bad boys vi tycker om, men det är helt klart så att köket ger utrymme för människor som är väldigt passionerade och har ett väldigt närsynt fokus för att nå ett visst mål. De är verkligen konstnärer.

Att skapa mat på den högsta nivån är verkligen artisteri och ofta skapas det av en färgstark personlighet. Någon som besitter mycket humor och dramatik. Så därför var det så trevligt att få ta en titt bakom ridån.

VEM ÄR DEN BÄSTA KOCKEN; DU ELLER SIENNA?

Jag måste säga Sienna, hon är fantastisk.

HUR VAR DET ATT ARBETA MED SIENNA?

Otroligt. Jag menar, jag tiggde att hon skulle göra detta. Vi gjorde American Snipor tillsammans. Vi var i mitten av inspelningen och jag visste att jag skulle göra detta och jag tänkte att det finns ingen mer perfekt att spela Helene än Sienna.

ÄLSKADE DU ATT VARA I KÖKET? 

Jag älskade att vara i köket med alla skådespelare. Eftersom vi faktiskt lagade mat. Vi hade en fantastisk coach, Marcus Waering och hans stab. Det var suveränt.

HUR VAR DET ATT FILMA I LONDON?

Det var jättebra. Jag fick tillbringa de två senaste somrarna här. Jag gjorde Elefantmannen. Älskade det.

VARFÖR DENNA FILM, VAD LOCKADE DIG TILL DEN?

Matlagning och ensemblen. Jag älskade den sortens titta bakom ridån på en restaurang som har två Michelin-stjärnor och satsar på tre. .Det är verkligen en nivå som inte många restauranger inte har. När jag växte upp arbetade jag i kök.7.02319881

VERKLIGEN?

Ja, jag var en förberedelsekock. Men aldrig något liknande det här. Att få bevista köket hos Clare Smith på Hospital Road och se hennes brigad i arbete. Det var otroligt. Det är som att studera en sann atlet i arbete.

Och vi hade alla erfarenheter eftersom vi, på gott och ont, gör all matlagning i filmen. Och vi skar oss och brände oss ganska mycket. Men det var en otrolig upplevelse som vi aldrig glömmer. Och det gjorde att det skapades ett band mellan oss skådespelare. Vi kände att vi var en brigad.

SÅ DU HADE FAKTISKT MATLAGNINGS-KUNSKAPER INNAN DU FICK DET HÄR JOBBET?

Jag hade faktiskt olika jobb i restaurangkök när jag växte upp. Det mest minnesvärda var troligtvis efter high school, innan college. När jag arbetade som förberedelsekock i tre månader. Det hjälpte till vid inspelningen. Men vi tränade otroligt mycket innan det här jobbet och fick arbeta med Gordon Ramsey, Clare Smyth och Marcus Wareing.

Och jag kunde tillbringa tid med Marco Pierre White, bara en massa slags mytiska figurer i denna stad.

HUR MÅNGA GÅNGER SVOR GORDON RAMSEY ÅT DIG?

Eh, ingen.

MARCUS WAREING SA ATT DET KUNDE HA VARIT LITE AV EN “BAKE OFF” I KÖKET MELLAN DIG OCH SIENNA?

Åh, verkligen? Jag vet inte.

HURSOMHELST SÅ MÅSTE DU VARA EN BRA KOCK VID DET HÄR LAGET?

Jag trodde att jag visste en hel del men jag definitivt lärt mig hur mycket jag inte vet. Nivån på dessa Michelin-krogar är som att förbereda sig för att spela World Series eller något liknande. Det är verkligen otroligt.7.033995037.02399761

HUR STRESSIGT VAR DET DOCK ATT LÄRA SIG BLI EN KOCK?

Det var mindre stressigt eftersom vi hade Marcus Wareing och hela hans team där varje dag för att se till att vi inte gjorde några misstag. Men å andra sidan är det stor press när du vet att han är bakom monitorn.

Men det var otroligt. Jag menar John Wells, regissören, såg till att vi alla faktiskt lagade mat, var det ett funktionellt kök. Och alla statister, de är kockar på Michelin-krogar runt om i London. Så jag kände att vi var en brigad och vi gjorde 20-minuters-tagningar och vi hade beställningar som vi var tvungna att utföra så det var väldigt spännande.

DU VAR MED I AMERICAN SNIPER MED SIENNA INNAN DETTA, EN ANNAN STRESSIG ROLL, HUR KAN MAN JÄMFÖRA DE TVÅ ROLLERNA?

Det är roligt att du frågar eftersom jag hittade likheter, även om de är helt olika, men det är något med en milj där du är hyser verklig. .Alla som har arbetat i något kök vet om temperaturen, allt är annorlunda och du känner att du går in i en värld som är helt olik den värld som vi lever i dagligen och det är verkligen så det är i krig, eller åtminstone när vi simulerade den i filmen.

 

RELATERADE DU TILL NÅGOT HOS DIN KARAKTÄR?

Om jag var tvungen att relatera till någonting: tanken på att försöka ha ett mål som du sätter upp för att och en besatthet att göra det bästa du kan. Jag kan definitivt relatera till det. Men jag tror mer än någon annan karaktär jag har spelat, såg jag hur olik jag var från den här killen eftersom han förlorade glädje i vad han gjorde och det är en helvetes sak att förlora.  en sak att förlora. Och det är där han är i det mesta av filmen.

 

LA DU PÅ NÅGON VIKT NÄR DU ARBETADE I NÄRHETEN AV MAT HELA DAGARNA?

Jag försökte gå ner i vikt för att göra Elefantmannen så det var en slags mardröm att göra en matlagningsfilm. Men om du tittar på filmen igen ser du scener där mitt ansikte är bredare än andra gånger.

7.07478470VILKEN SCEN TYCKE DU STICKER UT FRÅN FILMEN?

Jag tror att scenen med Matthew Rhys var förmodligen den mest chockerande, det är i slutet av filmen när han dyker upp på hans fiende-restaurang.

SÄTTET SOM DU I FILMEN BEHANDLAR DIN SVIT PÅ LANGHAM HOTEL… ÄR DET PÅ NÅGOT SÄTT LIKT HUR DDU ÄR PÅ HOTELLRUM?

Nej, jag är tvärtom. Jag skulle känna mig hemsk om jag lämnade ett rum som han i filmen gör.

VILKET KÖKSTIPS TAR DU MED DIG FRÅN FILMEN?

Jag hade tidigare alltid tyckt att att skeden varit  en bastard bland köksredskapen, men det är det optimala och mest användbara redskapet för kocken och det visste jag inte tidigare.Och jag lärde mig om uppläggning. Gör ett val, och lev med det. Om du någonsin ser en kock ändra saker på en tallrik, så är det kört. Ha din vision och improvisera.


VEM ELLER VAD GÖR DIG STOLT ÖVER DITT ARBETE?

Personligen skulle jag säga att ha en bra dags arbete, känslan av att ha gett mitt allt, och vara med människor som ensemblen. Känslan av att vi har skapat något tillsammas. Det ger mig stor tillfredsställelse.

Du MÅSTE FÅ SÅ MÅNGA MANUSKRIPT, VAD VAR DET SOM STACK UT MED DETTA?

Det var bara verkligen innehållet. I början var det idén om en titt bakom ridån in i denna värld och eftersom jag växte upp med att arbeta i kök trodde det skulle vara intressant att försöka vara så autentisk som möjligt. På gott och ont det är vi s som gör all matlagning där och jag trodde det skulle vara en stor utmaning för oss alla.

 

 

7.02385887

7.04235900

 

Bradley ”Coop” Cooper, född 5 januari 1975 i Philadelphia, Pennsylvania, är skådespelare och filmproducent.

Cooper uppmärksammades för sin roll som Will Tippin i TV-serien Alias (2001-2006). Han har därefter dykt upp i mindre roller i långfilmer som Wedding Crashers (2005), Yes Man (2008) och Dumpa honom! (2009). Han fick en egen TV-serie vid namn Kitchen Confidential 2005, men den lades ner efter 13 avsnitt. Hans riktiga genombrott skedde när han fick rollen som Phil Wenneck i Baksmällan (2009), och dess uppföljare. Andra noterbara roller som han fick efteråt var i The A-Team (2010), Limitless (2011) och som Rocket i Guardians of the Galaxy (2014).

Cooper har tre gånger blivit nominerad till Oscar för sina roller som Pat Jr. i Du gör mig galen! (2012), Richie DiMaso i American Hustle (2013) och som prickskytten Chris Kyle i American Sniper (2014). Som producent för American Sniper var han också nominerad till en Oscar för Bästa film.

Bradley Cooper är en ovanligt välutbildad skådespelare! Han har en examen i engelsk litteratur från Georgetowns universitet och en magisterexamen från Actors Studio Drama School på New School University. Bradley Cooper fick sitt stora genombrott med rollen i succé-serien Sex and the City. Han är även väldigt engagerad i välgörenhetsorganisationen LEAP som lär ut drama till fattiga skolor i New York.

Han kör en 2007 svart Prius, en 2004 G55 AMG Mercedes-SUV och en Vespa som var en present från Baksmällan II-regissören Todd Philips. Avlyssningen(1974), Festen (1998) and Fjärilen i glaskupan (2007). Innan han skulle filma A-Team så undvek han i sex månader socker, salt och mjöl och tränade stenhårt två timmar varje dag. Han hade en gång ett jobb som krävde att han tog en 50 000 dollars livförsäkring. Han talar flytande franska.

Han har tidigare sagt ”När jag var åtta år ville jag bli kock eller  skådespelare.” Han brukade laga mat för sina skolkamrater.

Han har även berättat” Folk trodde att jag var en flicka när jag var liten för jag hade så långt hår. Jag kommer ihåg en gång när jag var tio år och blev kallas ”Fröken” inne på en restaurang. Jag hade en Metallica-jacka på mig. Det var det värsta som kunde hända.”

Han slutade dricka och använda droger vid 28 års ålder. ”Jag var på en fest och bankade avsiktligt mitt huvud flera gånger mot betonggolvet, för att visa hur tuff jag var. Jag hamnade på sjukhus den natten. Sen dess dricker jag inte.”