PERSONLIGT MED JENS HULTÉN

Jens Hultén är en lyckad kombination av 189 centimeter stil, hisnande begåvning, isblå blick och imponerande visdom. Vi är vana att se honom i hyllade roller som diverse ”bad guys” i bland mycket annat Mission: Impossible och Johan Falk, men vem hade anat att kampsportskropp och vassa repliker bara är toppen på ett isberg fyllt av kunskap och insikt…

Av: Liv Lövendahl

Foto: Kristian Pohl

Jag läser mycket filosofi, idéhistoria, vetenskap och religion av den enkla anledningen att ju mer jag förstår av världen, desto bättre är det för mig. Kunskap är makt och ju mer jag vet, desto mer förstår jag vad det är som händer runtomkring mig. Det är rädsla baserad på okunnighet som är orsaken till alla konflikter, men trots allt vi ser i nyhetsrapporteringar så är det viktigt att komma ihåg att världen aldrig varit så trygg och trivsam som just nu. Därmed inte sagt att det är trivsamt och tryggt för alla, men vi ska inte heller bli pacificerade och tänka att världen är på väg åt fel håll, för det är långt ifrån sant. Förutom när det gäller miljön. Där gäller det att agera snabbt, om inte annat så för vår egen skull.

Du är aktuell med Stefan Larssons tolkning av Macbeth på Maximteatern i Stockholm, kan du berätta om hoppet från modern action på film till Shakespeare på scen?

Shakespeare är verkligen action, och just den här uppsättning är rock n´ roll på alla sätt med en ensemble som är fantastisk att arbeta tillsammans med. Micke (Persbrandt reds anm.) och jag har känt varandra hur länge som helst och det är kul att få arbeta ihop i ett så spännande projekt. Jag fick förfrågan över Facebook om jag var intresserad, och det kändes till och med coolare än när jag fick rollen i Mission: Impossible. Jag gjorde min scendebut på Teater Galeasen för 21 år sedan och även om det varit mest film den senaste tiden så har jag alltid längtat efter att stå på scen igen. Det är så jag vill ha det, möjlighet att växla mellan film och scen och få fortsätta med den typ av spännande roller jag har fått förmånen att arbeta med.

Du har tidigare sagt att du vill få människor att lyssna…

Det har jag, men det är inte nödvändigtvis mig de ska lyssna på. Det är snarare att lyssna generellt. Det är meningslöst att någon ska stå och predika svar till folk, det handlar om att ställa frågor så att de hittar svaren själva. Det vet jag av egen erfarenhet. Jag hade turen att träffa rätt personer när jag var vilsen som ung, och det de hade gemensamt var att ställa frågan ”varför?”. Varför jag gjorde som jag gjorde eller sa det jag sa. Det är där någonstans man börjar lyssna inåt. Det är det enda sättet att komma vidare.

Lifestyle spenderade en härlig dag till sjöss tillsammans med Jens Hultén och en garderob fylld av mode lika välskräddat som värmande. Välkommen ombord!

 

Väst Hackett Skjorta Polo Ralph Lauren Byxa Polo Ralph Lauren
Väst Hackett
Skjorta Polo Ralph Lauren
Byxa Polo Ralph Lauren
Skepparkavaj Boomerang
Skepparkavaj Boomerang
Tröja Diesel Byxa Dr Denim Känga Levi´s Rock Dr Denim
Tröja Diesel
Byxa Dr Denim
Känga Levi´s
Rock Dr Denim
Tröja Dr Denim
Tröja Dr Denim
Regnrock Dr Denim Skjorta Boomerang
Regnrock Dr Denim
Skjorta Boomerang
Tröja Boomerang Skjorta Stenströms Byxa Boomerang Sko Rizzo Väska Boomerang
Tröja Boomerang
Skjorta Stenströms
Byxa Boomerang
Sko Rizzo
Väska Boomerang
Jacka Boomerang Halsduk Zadig och Voltaire
Jacka Boomerang
Halsduk Zadig och Voltaire
Rock G-star Väst J. Lindeberg
Rock G-star
Väst J. Lindeberg
Rock Morris Halsduk Morris Byxa G-star
Rock Morris
Halsduk Morris
Byxa G-star
Kavaj Harvest & Frost Byxa Diesel Klocka Omega Black moon skjorta Harvest & Frost Känga Levi´s
Kavaj Harvest & Frost
Byxa Diesel
Klocka Omega Black moon
skjorta Harvest & Frost
Känga Levi´s
Kavaj Scotch and soda Tröja Dr Denim Byxa J.Lindeberg Känga Levi´s
Kavaj Scotch and soda
Tröja Dr Denim
Byxa J.Lindeberg
Känga Levi´s

ny_jensh_12 ny_jensh_13

Slipsnålar Harvest & Frost
Slipsnålar Harvest & Frost
Klocka Victorinox
Klocka Victorinox

ny_jensh_16

Manchettknappar Alexander McQueen
Manchettknappar Alexander McQueen
Hatt Scotch and soda
Hatt Scotch and soda

ny_jensh_19 ny_jensh_20 ny_jensh_21 ny_jensh_22 ny_jensh_23