REDAN HÖJD TILL SKYARNA

Gulfstreams nya privatjetplan G500 och G600 har redan, mer än flera år innan de finns tillgängliga för första kunden, skapat en stor efterfrågan.

Det är ju inte länge sedan som Gulfstream G650 togs emot med öppna armar av marknaden. Modellen satte en ny standard för privatjetplan med sin minst sagt imponerande räckvidd. Men folket på Gulstream vilar inte på lagrarna. De nya kärrorna kommer på många sätt vara de mest avancerade privatjetplanen som finns att tillgå. Du kommer att kunna flyga från New York till Moskva eller mellan London och Beijing i en hastighet av nio tiondelar av ljudets hastighet. Detta är en välkommen nyhet för kunderna, som i framtagandet av de nya modellerna, fått säga sitt. Och ett av de mest förekommande önskemålen har varit att få ett plan som går ”otroligt snabbt”. Men också har möjlighet att, om den figurationen väljs, kunna gå ”otroligt långt”.

Kabinen blir den rymligaste i klassen och planen får helt ny styrteknik i cockpit. Men det sistnämnda behöver du inte bry dig om, du kan i godan ro beställa in en dry martini ackompanjerad av lite jordnötter och njuta av åkturen.gulfstream_g600_mock-up_2015_4