Rika färger med inspiration från det grekiska ö-livet

Våren och sommaren ligger alldeles runt hörnet. Som en liten påminnelse om varmare väder och härliga resor lanserar Panos Emporio nu sin badkollektion för sommaren 2015. En kollektion med inspiration från det aktiva, maritima, grekiska ö-livet.

Av Jessica Nejman

 

Vi längtar alla efter sommarens varma, strålande dagar. Och vad kan då passa bättre än en alldeles färgsprakande badkollektion från Panos Emporio till sommaren 2015. Men det är inte allt, Panos lanserar även en kollektion av spirituella dofter som ska återspegla känslan av badkollektionen. Ett projekt som ligger extra nära Panos Papadopoulos hjärta.
– Det här är det mest personliga projektet jag någonsin arbetat med, säger Panos Papadopoulos. Ärligt talat dröjde det länge innan jag själv insåg varifrån allting började och hur djupt det här projektet var rotat. För tre månader sedan – långt efter att mina parfymer haft premiär på Kicks här i Sverige – mindes jag hur jag som en nyfiken liten pojke samlade de vackraste blommor jag kunde hitta i Atens trädgårdar och pressade dem till parfymextrakt som jag visade upp för vänner och familj. Jag har aldrig tidigare känt så stark nostalgi som när jag mindes detta.

 

Oljor med inspiration från ett grekiskt paradis

Tillsammans med dofterna kommer det även att lanseras två oljor fyllda med naturliga antioxidanter och härliga dofter. Något som Papadopoulos tror kan bli en riktig hit i sommar.
– Ända sedan antiken har oljan haft en viktig del för människors välbefinnande och det var härifrån jag fick min inspiration. De nya oljorna är också min hyllning till en alldeles särskild plats i södra öriket i Grekland som heter Costa Navarino. Det var i Costa Navarino som jag fotograferade den nya badkollektionen och jag längtar att få återvända dit. Platsen omges av antik arkitektur och öppna landskap med olivträd som vetter ut mot storslagna laguner.

 

För den universella kvinnan

Den nya badkollektionen speglar en universell design, skapad för kvinnor med olika personligheter världen över. Något som alltid är viktigt vid skapande av nya kollektioner hos Panos är passformen, som alltid är hjärtat i allt arbete.
– Jag hade aldrig orkat fortsätta skapa nya trender under 29 år om det inte vore för all energi jag får från dem, såväl unga kvinnor som upplever mina badkläder för första gången som livserfarna kvinnor som följt min resa från när allt började, berättar Papadopoulos. Just nu till sommaren är den mest utstickande trenden sportigare modeller i härliga klara färger. I sin helhet har jag alltid utgått från att skapa mina egna trender och arbetat med att förfina och vidareutveckla min design.

Fragrance Collection

Panos nylanserade parfymer som är producerade i Sverige har en speciell koppling till den kommande badkollektionen och inspireras av Panos Papadopoulos barndomsminnen från Aten i Grekland.

Kea - 975 kr - Panos Emporio - a Mythos-1 Sky (349 kr) Mythos-11 Sky (299 kr) Mythos-14 Sky (279 kr) - Panos Emporio - a

 

Milano - 899 kr - Panos Emporio - c Latina - 899 kr - Panos Emporio - a Kineta - 799 kr - Panos Emporio - d Naxos-4 (449 kr) Naxos-10 (499 kr) - Panos Emporio - a Mythos-17 Sky (299 kr) Mythos-5 Sky (249 kr) - Panos Emporio Naxos-10 (499 kr) - Panos Emporio Mythos-11 Sky (299 kr) Mythos-6 Sky (299 kr) - Panos Emporio - a Niovi-3 (399 kr) Niovi-6 (349 kr) - Panos Emporio - a
Våren och sommaren ligger alldeles runt hörnet. Som en liten påminnelse om varmare väder och härliga resor lanserar Panos Emporio nu sin badkollektion för sommaren 2015. En kollektion med inspiration från det aktiva, maritima, grekiska ö-livet.