ROSENSERIEN – KÄRLEK TILL EKOLOGISK HUDVÅRD

Källa: www.fotoakuten.se

 

Rosenserien skapas av olja från ekologiska rosor. Källa: www.fotoakuten.se

IDAG FINNS DE HYLLADE HUDVÅRDSPRODUKTER I ROSENSERIEN I MÅNGA LÄNDER. EKOLOGISK, SVENSKTILLVERKAD OCH 100 PROCENT VEGANSK.

Ekologisk hudvård. Laines dotter Carina Schwartz är VD på Rosenserien.
Tänk att en förflugen idé hos en frisör med hudproblem kan växa till något så stort! Det handlar om Rosenserien, hudvårdsmärket som startades av Laine Nilsson och hennes kollega Agneta Törnqvist för 34 år sedan och som nu har vuxit till en prisbelönt kollektion som tar världen med storm. Allt fler kunder efterfrågar de naturliga, ekologiska och noga utvalda ingredienserna i Rosenserien — 100 procent hållbart för miljö och hud och dessutom 100 procent veganskt. Idag är det Carina Swartz, Laines dotter, som driver Rosenserien vidare och hon brinner för filosofin.
ETT NATURLIGT ALTERNATIV
— Rosenserien erbjuder ett naturligt alternativ för hudvård och skönhet. Alla produkter tillverkas här i Sverige, i en fabrik strax utanför Östersund, med noggrann och personlig kvalitetskontroll. Och vi finns i flera länder. Förra året lanserades Rosenserien i Australien!
Body Butter Shaping från Rosenserien är världens första ekologiska shapingcreme.
Rosenserien anhåller enbart naturliga växter och örter från ekologiska odlingar. Varje utvald ingrediens har en funktion, det finns inget “utfyllnadsmaterial”. Produkterna är baserade på certifierad ekologisk och rättvisemärkt aloe vera-gelé istället för vatten — aloe veran är en känd medicinalväxt och används till exempel på brännskador och för att reparera torr och skadad hud. Det gör den förstås perfekt att använda i hudvårdsprodukterna, som blir mer verksamma och räcker längre än om de varit vattenbaserade. Kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabilisk oljor är andra viktiga råvaror i Rosenserien, liksom den eteriska rosenoljan som serien är döpt efter.
VÄLGÖRANDE ROSENOLJA
— Rosenoljan är den kanske viktigaste ingrediensen för oss och finns i nästan alla våra produkter. Rosor har använts inom hudvård och skönhetsvård för sin goda effekt och doft under tusentals år i bland annat Indien, Kina och det gamla Grekland. Det går åt 5000 kilo rosor att framställa bara en liter rosenolja! Rosenolja har en fantastiskt välgörande effekt på alla hudtyper och lämpar sig speciellt bra för känslig och mogen hud. Oljan anses också ha en lugnande inverkan på irriterad hud och vid ytliga kärl, berättar Carina.
Senaste produkten är en svalkande och avsvällande fotcreme.
De kallpressade vegetabiliska oljorna är från växter och örter som avokado, jojoba, oliver och havtorn — traditionellt använda inom folkmedicin. Vissa råvaror är lugnande och reparerande, andra är aktiverande och stimulerande ända ner på cellnivå.
— Det gemensamma är att alla utvalda ingredienser gör gott. För människorna, djuren och för miljön. Råvarorna är kända för att inte vara allergiframkallande och vi gör aldrig tester på djur. Faktum är att Rosenserien finns med på Djurens Rätts lista över djurvänliga företag, och alla produkter är godkända av PETA och Cruelty Free International.
100 PROCENT VEGANSK 
 Carina Swartz är stolt över att Rosenserien vegansk, och ståtar med Djurens Rätts egen märkning ”100% VEGANSKT”.
— Den veganska livsstilen blir bara viktigare och viktigare. Allt fler vill leva i samklang med djuren, inte av djuren. Alla våra produkter är veganska utom tre som innehåller bivax — Lip Balm, Tinted Moisturizer och Cleansing Cream.
    Rosenserien växer ständigt. Under förra året presenterades nya Body Butter Shaping, som redan vunnit en Beauty Oscar. Cremen är något helt nytt i branschen: En intensivkräm som inte bara ger extra fukt och näring utan som också stramar upp och ”shapar”. Perfekt också på hud som utsatts för extra påfrestningar och på celluliter.
— Det är branschens första ekologiska shapingcreme och jag fullkomligt älskar den. Krämen återfuktar effektivt, stramar upp och gör huden sammetslen, med ingredienser som rödklöver för collagen och elastan och parakrasse, som gör underverk med skadad hud. Faktum är att Body Butter Shaping till och med fått en “Skönhets-Oscar” av skönhetsredaktörerna på Aftonbladet.
All tillverkning för Rosenserien sker i fabriken i Östersund, av noga utvalda och ekologiska råvaror.
I skrivande stund förbereder Carina och hennes kollegor för lanseringen av sommarens stora nyhet: En fotcreme som trollar med torr hud på samma gång som den har läkande egenskaper med ingredienser som pepparmynta, mentol och arnica, en läkeväxt som är avsvällande, kyler och lindrar.
ÅRETS KROPPSVÅRDSPRODUKT
— Den är faktiskt helt fantastisk, jag ser fram emot lanseringen! säger Carina, som medger att hon tycker att samtliga produkter i sin Rosenserie är rätt fantastiska.
— Jag har det mesta hemma i badrumsskåpet. Schampo, krämer, tvålar, kroppspeeling, ansiktsmasker… Den viktigaste produkten för mig är nog ändå vår aloe vera-deodorant. Den innehåller ingen aluminiumklorid, som ju alla andra deos gör, och den är väldigt effektiv. Den har vunnit både Årets kroppsvårdsprodukt i Swedish Health Awards och internationellt pris i Beauty shortlist. Ansiktsrengöringen tillhör också basen hemma hos mig. Rengöring är A och O inom hudvård  och med en bra rengöringscreme har du kommit långt.
Rengöring är A och O inom hudvård och med en bra rengöringscreme har du kommit långt, menar Carina Schwartz.