Så får du dina drömmars badrum!


Det vackra jubileumsbadrummet hittar vi hemma hos Anna och hennes familj i en villa på skånska Falsterbonäset. Med hav och strand skymtande bakom den fladdrande gardinen bjuds saltvatten, vind och ett fantastiskt ljus in i det härliga familjebadrummet. Kommoden GRAND står i centrum, 140 centimeter bred och med vita knoppar. Nyansen heter Rose Dust och är en av INRs sex accentfärger för nästa år. Du kan också välja INRs möbler i valfri NCS-färg. 

Text Ulrika Lindgren

Expertens 6 bästa tips i jubileumsbadrummet GRAND

INR fyller 30 i år och firar med ett jubileumsbadrum med extra allt – med kommoden GRAND i nyansen Rose Dust. Välkommen in i ett fantastiskt badrum med fokus på maxad njutning, dessutom med strålande utsikt över Falsterbonäset! Maria Palm på INR berättar mer och ger sina 6 bästa tips om hur du skapar ditt eget drömbadrum hemma.

Vad drömmer du om i ditt nya badrum? Ett riktigt härligt badkar, där du kan njuta av ett skönt bad medan höstvindarna blåser snålt utomhus? Rymliga badrumsmöbler där du får plats med allt du behöver, från morgonrock till handdukar? En riktigt stor spegel som ger en sådan där härlig känsla av rymd och ljus? Eller kanske alltihopa på en gång?

Den frågan ställde sig badrumsdesigner Maria Palm och INRs designgrupp inför det anrika badrumsföretagets 30-årsjubileum. Resultatet är det här vackra rummet – ett drömbadrum i rosa och grått, med alla de ingredienser som INRs kunder brukar efterfråga och längta efter i sina badrum. Nu står badrummet på plats i en villa på skånska Falsterbonäset och har blivit hela familjens favoritplats.

LUGN OCH HARMONI
Maria Palm har varit med i utformningen av det fina jubileumsbadrummet. Hon berättar mer:

– Badrum ska inte bara vara vackra på utsidan. Kvaliteten ska också kännas in i minsta detalj – gedigna material, smart förvaring, spännande belysning. Den här familjen ville ha in det där svårfångade lugnet i vardagen i sitt nya badrum. Fokus har därför varit på att skapa en harmonisk känsla, med riktigt härliga funktioner som ger en hemmaspa-känsla. Det stora badkaret ger en fantastisk utsikt över havet, och duschen LINC Angel är utrustad med vår smarta och rymliga väggförvaring Nest inuti duschen. Den inbyggda ljudanläggningen i kommoden sätter pricken över i – tänka att kunna vakna till sin favoritmusik på morgonen!

GRAND 140 har fyra lådor och är lackerad i kulören Rose Dust som harmonierar väl med marmorplattorna på väggen. De vita knopparna för tankarna till 80-talet och ger möbeln en charmig och trendig byrå-look som Anna var mån om att skapa.  

EN ÖPPEN KÄNSLA
De stora ytorna, gärna med fönster, är en viktig del av ett riktigt drömbadrum, menar Maria.

– Alla har förstås inte massor av utrymme till förfogande när de inreder ett nytt badrum. Men mitt råd är att försöka få till så mycket utrymme som går. Kanske kan du använda en bit av hallen eller slå in en intilliggande garderob? Just det här badrummet ligger nära havet och då blir det extra viktigt med stora fönster som ger utsikt. Det är en ljuvlig känsla att ta ett varmt bad och på samma gång se ut över stranden.

SKÖNHETEN SITTER I DETALJERNA
INR har fokus på det där lilla extra, det som kanske inte syns vid en första anblick. Den tanken går som en röd tråd genom alla produkter. Ett badrum ska upplevas på flera sätt – det handlar om ljuset, ljudet och känseln.

– Vi brukar tänka att det vackra kommer inifrån och att skönheten sitter i detaljerna. Varje del av vårt badrumssortiment är extra genomtänkt, med kvalitet in i minsta detalj. Som ett exempel är all inredning i möblerna i gediget trä. Vi har också smarta lådinsatser och förvaring, så att kunden kan få det precis som de vill ha det. I möblerna i vårt jubileumsbadrum har vi som sagt byggt in vårt ljudpaket, så att familjen kan vakna till tonerna av sin favoritmusik. Det är lätt att ansluta med till exempel mobilen eller paddan, via Bluetooth.

Många lådor – perfekt för en barnfamilj! I de övre, inredda lådorna finns gott om plats för familjens alla krämer och smink.  I de nedre finns utrymme för handdukar och annat skrymmande som familjen gärna har till hands. Lådorna har invändig belysning – en läcker detalj och praktisk nattetid förstås.

BELYSNING SÄTTER PRICKEN ÖVER I

Vad är det viktigaste i ett badrum, tycker du?
– Det är många detaljer som skapar helheten, men om jag måste välja en enda sak så säger jag belysningen. INR jobbar mycket med belysning i badrummet. Det måste ju finnas olika sorters belysning – en arbetsbelysning, om du till exempel vill sminka dig eller raka dig, men också mysbelysning, när du vill ta ett bad eller bara varva ner. Och så nattbelysning, så att det går att lysa upp badrummet bara lite grann vid nattliga besök. I vårt jubileumsbadrum har vi en underbelysning på kommoden som både ger en läcker stämning och passar bra på natten för ljuskänsliga ögon, och den runda spegeln har släpljus som ger en wow-effekt till hela rummet. Ett extra plus är den lilla ljusdioden i toppen på handdukstorken LINE, som alltid lyser när torken är påslagen. All belysning är förstås LED, som du kan använda så mycket du vill utan att det syns på elräkningen.

Duschhörnan heter LINC Angel och har raka dörrar med fräscha vita profiler. Det runda greppet är signumet för INR.Även takduschen MIST som INR tagit fram i samarbete med Mora Armatur har vita detaljer, men dessa finns också i flera andra färger. Handdukstorken LINE lyser alltid behagligt blått när den är påslagen och drar mycket lite elektricitet. Lägg märke till väggförvaringen NEST inne i duschen. Smart och rymlig!

MARIAS 6 BÄSTA BADRUMSTIPS 

1 Gör en moodboard ”En moodboard, där du samlar dina favoritdetaljer, färger och former som inspiration, är det bästa sättet att utmejsla drömbadrummet. Du hittar moodboardverktyget på inr.se.”

2 Kläm, känn och upplev ”Badrumsmöbler kan inte köpas på nätet – du måste se dem på plats! Först då kan du uppleva och se skillnaden i kvalitet. Besök en återförsäljare, se möblerna med egna ögon. Kläm, känn och upplev! INR har över 300 återförsäljare med badrumsutställning runt om i Sverige, se dem på inr.se.”

3 Frossa i färg! ”Strunta i ordet lagom och våga välja din älsklingsfärg. INRs möbler kan lackeras i valfri NCS-färg – på bilden i kulören Rose Dust.

4 Satsa på förvaring ”Det finns massor av kloka lösningar för den som vill finslipa förvaringen i sitt nya badrum. Låt badrumsskåp och förvaringslösningar med funktionella fack, hyllor, lådor, hållare och gömmor i fina material lyfta badrumsupplevelsen till nya höjder.”

5 Finslipa funktionerna ”Spännande teknik har gjort sitt intåg i badrummet. Integrerad ljudanläggning, mjukstängande lågor och eluttag infällda i lådor är bara några exempel.”

6 Planera in belysningen redan från början ”LED-belysning är extremt energisnål och blir inte varm. Därför har den öppnat dörren till en hel värld av nya belysningslösningar. Planera in el och belysning redan när du inleder ditt badrumsprojekt och tänk gärna nytt – bara fantasin sätter gränserna! Se till exempel INRs spegel med belysning som ger en spännande effekt i hela badrummet, och inspireras av belysning i och under kommoden som passar perfekt som enda belysning för trötta ögon vid nattliga besök i badrummet.”

Läs mer på INR.se >>

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.