SKANDINAVISK INDUSTRIKÄNSLA

Maja i nyans mellangrå — ett ljust och inbjudande kök där Vedum Kök & Bads köksinredare inspirerats av naturmaterial och skandinavisk tradition, kryddat med lite industrikänsla.
Maja i nyans mellangrå — ett ljust och inbjudande kök där Vedum Kök & Bads köksinredare inspirerats av naturmaterial och skandinavisk tradition, kryddat med lite industrikänsla.

LJUSA NYANSER. LÄTTA LINJER. MASSOR AV DAGSLJUS. HÄR ÄR KÖKET FÖR DIG SOM GILLAR DEN SKANDINAVISKA DESIGNTRADITIONEN, ALLRA HELST NÄR DEN ÄR KRYDDAD MED EN NYPA INDUSTRIDESIGN.

Svala mellangrå toner och handtagslösa luckor ger ett stilrent intryck.

När Vedums köksdesigners inredde det här ljusa rummet inspirerades de av naturens egna material och av den numera världskända, lätta och luftiga skandinaviska designtraditionen. Köket passar kanske mest perfekt i en våning någonstans, allra helst i någon av de många anrika gamla industrilokaler som inretts till bostäder på senare år. Sådana som det finns så gott om i storstäderna nuförtiden. Köksformgivarna har nämligen kombinerat den skandinaviska designen med flera inslag av industridesign i det här köket från Vedum Kök & Bad: Den rostfria spisen på ben. Fläktkåpan med sin typiska form. Lamporna ovanför köksön, med sin slitna rostiga look. Och så det klassiska kaklet som klär väggarna: 15×15 cm i storlek, satt omlott och med en mörk fog, precis som i de gamla fabrikerna förr i tiden.

Köksön är perfekt för extra förvaringsutrymme, mer arbetsyta och en självklar samlingsplats i köket.

Luckan är slät och lättplacerad och döpt till Maja, här i nyans mellangrå (finns för övrigt i de flesta färger på NCS-skalan). Maja är målad och försedd med svagt rundad kant. Om du vill kan du kombinera den släta luckan med vitrinluckan i samma serie — du väljer mellan klarglas och gråtonat glas, efter eget önskemål.
De släta luckorna med de strama linjerna blev i det här köket helt utan handtag. Istället är de försedda med pushfunktion. För att liva upp helhetsintrycket har dock vitrinskåpet till vänster fått handtag i mörkt läder — en läcker detalj — medan skafferiet med skjutdörrar har ett rostfritt handtag, också det med läderinslag.
Köket känns lätt, som om det är på väg att lyfta och flyga iväg. Hela designen ger ett lätt och luftigt rum, vilket gör köket lättplacerat även på mindre ytor. Vår egen favorit är köksön. Den rymmer mycket i fyra rejäla lådor men ger ändå ett smäckert intryck och ”lyfter” liksom från golvet på de höga benen. En fin prick över i!