SOFACOMPANY UTMANAR MÖBELBRANSCHEN

 

Med visionen om att skapa snygga designmöbler av hög kvalitet till ett pris som alla har råd med grundades Sofacompany. För att lyckas med detta insåg man tidigt att man behövde utveckla ett helt eget och unikt koncept. Resultatet blev en affärsmodell där möblerna levereras direkt till kunden från företagets egna fabrik i Vietnam. Genom att undvika dyra mellanhänder kunde grundarna på allvar utmana den befintliga möbelbranschen.

 

Philip Magnusson har drivit Sofacompany i ett år och är väldigt positiv inför framtiden.

 

Hur hamnade du på Sofacompany?
Innan jag drog igång Sofacompany i Sverige har jag jobbat på Aspen och INR i 7 år. Mitt arbete var projektförsäljning och produktutveckling.
Det var min far Anders som av en ren händelse sprang på Sofacompanys fabrik när han var nere i Vietnam. Han blev mycket positivt överraskad över design, kvalitet och nytänk. Vi tog kontakt med den danska ägaren som idag är vår partner i det svenska bolaget. Vi hade ett antal möten med Christian innan vi beslutade att köra igång i Sverige men kände redan vid första besöket att det klickade väl. Numer finns Sofacompany i sju länder.

 

Berätta lite kort om företaget!
Sofacompany är en dansk/svensk möbelbutik på nätet med eget designteam och egen produktion. Vår vision är att erbjuda designmöbler av hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Detta är möjligt genom ett unikt koncept, där vi utesluter alla dyra mellanhänder.

Ny_006

Vad gör att ni sticker ut från mängden?
Vi äger hela kedjan själva. Allt ifrån design, produktutveckling, egen fabrik, försäljning och till viss del distribution. Detta gör att slutkunden får en väldigt hög kvalitativ designad soffa till en mycket överkomligt pris. Vi tillverkar alla våra stommar i massivt trä som är handspikade. Dessa lämnar vi livstids garanti på! Eftersom som vi handspikar våra stommar möjliggör detta att vi kan jobba med fina organiska former och det ger oss en bred designmöjlighet. Vårt sortiment sticker ut lite både i form och färg.

 

På er hemsida finns det något som heter ”Egen design”, vad innebär detta?
”Egen design” innebär att kunden själv har möjlighet att utforma sin soffa eller fåtölj när det gäller tyg, knappar och ben. Vi har ca 40st olika tyger att välja på, lika många kanppar och ca 8-10 olika ben. Genom att designa sin egna produkt får kunden förmodligen en helt unik möbel. Vilket attraherar många.

 

Vad har ni för mål för 2016?
Att utveckla vår positiva start och göra detta ändå bättre. Vi vill självklart få ut våra produkter i stor mån som möjligt. Men vi är också måna om Vårt mål är att öka mot första året och lyckas leverera ut fler produkter med minst lika hög kundnöjdhet som tidigare.

Ny_014

Vilka möbler gillar du själv?
Mina favoriter bland soffor och fåtöljer är soffan Johan, Edddie, Marvin & Sixten. När det gäller fåtöljer ligger Nils, Allie & Herman högst.

 

Om du fick inleda ett designsamarbete med valfri person; med vem och varför?
Det hade varit spännande att få arbeta tillsammans med en stor bloggare eller stylist. Som kanske inte har en designbakgrund, men har hög kännedom bland den breda massan och med detta får en bra genomslagskraft. Har svårt att nämna några namn. Intresseanmälan är välkommet…

Ny_Conrad close

philipAnders

Namn: Philip Magnusson

Bor: Bankeryd

Gör: Driver Sofacompany Sverige AB

Intressen: Familj, inredning, Hockey & friluftsliv

Kuriosa: Möbler, design och entreprenörskap har funnits i familjen i flera generationer. Är nu roligt att kunna ta över den stafettpinnen och föra traditionen vidare.

Ny_Sofakompagniet_Korsør33782 Ny_Sofakompagniet_Korsør33488 Ny_Johan

Ny_Edna
Ny_Anne koks retouched