SPA-WEEKEND I LA LA LAND


Lifestyle Wellness utsända passade på att njuta i fulla drag på en fantastisk spa- och golfresort vid vår senaste resa till soliga Los Angeles, Kalifornien.

Av Sten. W. Axdorph 

Vi landar en tidig eftermiddag i ett soligt Los Angeles. De nya direktflygen från Skandinavien har gjort det snabbt och komfortabelt att ta sig till den kaliforniska kusten. En lugn, men ändå aktiv helg på the Resort at Pelican Hill inleder vår vistelse. Beläget vid Newport Coast mellan Laguna Beach och New Port Beach anländer vi efter knappa två timmars bilresa från Los Angeles flygplats.

Denna underbara och omtalade resort breder lojt ut sig i ett stort naturområde med mäktig utsikt över Stilla Oceanen – arkitekturen är elegant inspirerad av Palladios italienska renässans-stil – vi är i södra Kalifornien, men med klassisk toskansk atmosfär. De vackra solnedgångarna med lätt havsbris ger ett mäktigt intryck.

204 bungalows, om minst 79 kvadratmeter vardera, många med öppen spis och terrass, samt 128 stora villor ligger vackert inplacerade i parklandskapet. Resorten, som räknas bland de bästa i Kalifornien, erbjuder två välrenommerade 18-håls golfbanor: Ocean North och Ocean South, bägge anlagda av mästaren, golfbanearkitekten Tom Fazio.

Vi spenderar delar av dagarna på Pelican Hills stora lyxiga spa med 22 behandlingsrum, saunas, ört-ångbad, stort gym och välsorterad boutique. Man erbjuder olika aktiviteter inklusive yoga och meditation. Populärt är också deras bootcamp.

Här använder man lokalt producerade produkter som vild salvia och citroner från egna odlingar, allt ekologiskt givetvis. På Pelican Hills spa följer man årets gång; granatäpple på hösten, honung vintertid, lavendel på våren och fikon under sommaren – allt används som ingredienser i behandlingarnas olika hudprodukter.

Pelican Hill erbjuder ett stort antal restauranger, om man nu inte vill äta på sin egen terrass förstås. Andreas Ristorante & bar är sofistikerat italiensk och Pelican Grill & lounge, som ligger i Klubbhuset vid Golfbanan, är välkänd för sin kaliforniskt inspirerade och nyttiga meny.

Nedan för Pelican Hill ligger Crystal Cove State Park – ett 5,6 km långt strandområde. Resorten har regelbundna transporter till och från stranden. I samarbete med The Beachcomber Café – mycket känd och uppskattad restaurang här –  erbjuder man beach service med solstolar och mini-picknick.

En tidig morgon är vi med på spa-anläggningens vandring vid havet med entusiastisk guide och ledare. Vi möter den dramatiska naturen och havet – och välkomnas av ett stort antal lekfulla delfiner. Här beundrar vi också 46 strandstugor som byggdes mellan 1920-1950, nu så perfekt shabby-chica att mängder av filminspelningar gjorts här – so California!

En annan tidig morgon börjar vi dagen med härlig golf på Ocean North och njuter av närmast oslagbar ”Ocean View” på denna vackra 18-håls bana.

Hotellet är känt för sin stora närmast cirkelrunda Coliseum Pool – 41 meter i diameter och byggd med över en miljon glasbitar i glittrande mosaikmönster. Här njuter vi av toppservice och avkopplande lugn ljudnivå – för speciellt uppskattat av den vuxna publiken är ett avskilt stort barn-område med pool och många andra aktiviteter för mer högljudda yngre gäster.

Efter långhelg känner vi oss redo att upptäcka andra delar av Kalifornien. Pelican Hill blev en perfekt rekreation efter jetlag och en perfekt kick-off för andra nya äventyr i LA LA-land.