SVERIGES BÄSTA DRINK KORAD

Oskar Johansson, Bar Manager på Corner Club i Stockholm, blev den svenska vinnaren i en av världens främsta cocktailtävlingar – BACARDÍ Legacy. Den globala finalen arrangeras i San Francisco den 22-­‐24 april 2016 och nu har han chansen att ta hem den åtråvärda titeln som global vinnare av tävlingen!

Den vinnande svenska drinken med namnet The Milkman består bland annat av Bacardi Carta Blanca, sirap gjord på ananas och brynt smör samt limejuice.  Drinken har i och med vinsten möjlighet att bli en klassiker, då syftet med tävlingen är att upptäcka nya drinkar med potentialen att bli lika erkända som Mojito, Daiquirí och Cuba Libre.

– Bacardi Legacy är enligt mig den mest prestigefyllda tävlingen, inte bara på grund av den stenhårda konkurrensen men också för att syftet med tävlingen är baserad på drinkens helhet. Det räcker inte med att vispa ihop en drink som smakar bra, den måste också ha en historia, känsla och grundtanke, vilket är väldigt kul samtidigt som det gör det svårare för oss deltagare. Jag var så fruktansvärt imponerad av de andras presentationer och drinkar så det kändes galet när mitt namn ropades upp. Jag lämnar Oslo som en väldigt stolt och glad man, säger Oskar.

– Att skapa en cocktail som tilltalar många och som samtidigt är unik kräver mycket arbete och tanke. Alla tre finalister gjorde väldigt bra ifrån sig och det märktes på domarna att det var ett svårt beslut. Men det var Oskars solida presentation i kombination med hans enkla och kreativa drink som föll domarna i smaken, säger Richard Man, Brand Ambassador för BACARDÍ i Sverige.

[ezcol_1half]

 

 

SÅ HÄR BLANDAR DU THE MILKMAN!

45 ml Bacardi Carta Blanca
25 ml Ananas och brynt smör*
10 ml Ananasjuice
En skvätt limejuice

*Bryn smör och mixa det med 50 cl ananasjuice. Värm och låt vila. Addera 1 kg socker i en annan kastrull på full värme. Rör ner 10 cl limejuice tills sockret karamelliserats. Stäng av värmen och häll över ananas och smörblandningen och rör tills det är upplöst.
[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]_18A5298[/ezcol_1half_end]