TESLAS NYA VÄRSTING SÄGER SAYONARA TILL FERRARI OCH PORSCHE

tesla-roadster-design-team-franz

Säg hej och välkommen till Teslas nya Roadster som är ett riktigt sladdbarn, i dubbel bemärkelse! För den kommer att bli en av de snabbaste bilarna som någonsin har sett dagens (trafik)ljus!

Elon Musk överraskade den samlade världspressen under lanseringen av Teslas lastbil med att avtäcka nästa, den andra generationen av Tesla Roadster. Och nog går det att bränna gummi och göra en så kallad ”donut” med denna värsting som enligt Musk kommer att avverka 0-96 km/h på – hör och häpna – 1,9 sekunder. Och ha en toppfart på över 400 km/h. Det ska dock bli intressant att se om Tesla Roadster klarar av den massiva accelerationen upprepade gånger, eller om prestandanivån sänks en aning efter några accelerationsrepor för att kyla ned drivlinan. Tesla Model S har ju visat sig vara snabbare än vad Tesla utlovat. Däremot så har Musk inte levt upp til förväntningarna med Model 3-produktionen och Autopilot.

Men om allt går enligt innovatören Musks intentioner så kommer roadstern att lämna den flitigt omhuldade hyperbeln Bugatti Chiron (som kostar som 15 Roadster) i backspegeln. Chiron behöver 2,4 sekunder för att avverka 0-96 km/h.

Liksom supersportbilar som Porsche 918 Spyder (2,2 sek), Dodge Challenger SRT Demon (2,3 sek) La Ferrari (2,4 sek) och Porsche 911 Turbo S som är rena vägsnigeln i sammanhanget på 2,5 sekunder.

Ditt körkort kommer dock att sitta lösare än tomtens skägg.