THE MORE HOTEL — APARTMENT HOTEL MED GULDKANT

The More Hotel i Lund.
The More Hotel i Lund.

TÄNK DIG TVÅ RIKTIGT FINA KVALITETSHOTELL, MED ALLT DET DÄR DU LÄNGTAR EFTER FÖR DIN HOTELLVISTELSE. PERFEKT LÄGE, NÄRA TILL ALLT. HISTORISK MILJÖ MED CHARM. RESTAURANGER LISTADE I WHITE GUIDE. GYM OCH KONFERENSLOKALER. LÅTER RIKTIGT BRA, ELLER HUR? THE MORE HOTEL, MED HOTELL BÅDE I LUND OCH MALMÖ, ERBJUDER TILL OCH MED MER ÄN SÅ. VARJE RUM ÄR INRETT SOM EN STUDIOLÄGENHET, MED EGET KÖK, OCH STÅR TILL FÖRFOGANDE BÅDE FÖR ENSTAKA HOTELLNÄTTER OCH LÅNGTIDSBOENDE.

The More Hotel Lund.
Vinkällaren i The More Hotel Lund.

Kullerstenarna är ojämna under fötterna när vi tar vägen från centrum och Mårtenstorget till The More Hotel Lund, en knappt tio minuter lång promenad från centrum. Hotellet ligger inrymt i Lunds gamla lokstallar, och miljön är minst sagt charmig: Det här är en plats som berättar en lång och levande historia. Hotel manager Jenny Bingåker tar emot och vi slår oss ned i foajén. Här är modernt och fräscht, varsamt renoverat, med charmen från tider som flytt kvar i väggarna.
Under gårdagen hade The More Hotel Lund ovanligt många bokningar i hotellets restaurang Vendels Matrum, berättar Jenny. Matrummet är känt för sin goda mat — hit kommer matgäster både långväga ifrån och från trakten, för rätter som kocken tolkar på sitt mycket personliga sätt. Maten kommer från hela världen baserat på i första hand ekologiska svenska och importerade råvaror med ursprung. Faktum är att både Vendels Matrum och The More Hotel Malmös restaurang Cirkus är listade i White Guide, något som Jenny är mycket stolt över.

The More Hotel Malmö ligger i Mazettihuset, den gamla chokladfabriken.
Innergården på hotellet i Malmö.

— Det känns förstås jätteroligt att kunna erbjuda våra hotellgäster ett så fint mervärde. Maten är faktiskt helt fantastisk. Inga kompromisser, ingen prestige… bara kärlek till mat och dryck! säger hon.
The More Hotel Lund är det mindre av The More Hotels två hotell. Det större i Malmö ligger i en klassisk tegelbyggnad som mellan åren 1888 och 1992 rymde Mazetti Chokladfabrik. När The More Hotel tog över fastigheten år 2004 var det naturligt att bevara känslan från byggnadens rika historia, berättar Jenny. Flera av de 68 rummen bär fortfarande idag tydliga spår av den ursprungliga arkitekturen, men självklart med modern komfort och smakfull inredning. Hotellets vindsvåning har till exempel varsamt restaurerats med bibehållna takbjälkar och fönster.

Superiorrum i Lund.
Köksdelen i superiorrummet i Lund.

The More Hotel här i Lund är lite mindre och rymmer 33 rum. De är stora, eleganta och de har alla eget kök och kylskåp. Jenny berättar mer om The More Hotels unika koncept:
— Vi är som vilket exklusivt hotell som helst, med det där lilla extra, med omsorg om varje detalj och med alla bekvämligheter. Det unika är att våra rum inte alls är bara rum utan snarare lägenhetsstudios, i olika storlekar efter behov, med kök och kylskåp. Ändå kostar inte boendet mer än ett ”vanligt” hotellrum. Våra gäster är av alla slag och stannar allt mellan en natt till längre perioder, som veckor eller månader. Det ger en väldigt speciell känsla här på hotellet. Vi lär känna gäster och de blir nästan som familjemedlemmar. Stämningen är mysig, personlig och familjär.

Malmö.
Restaurang Cirkus i Malmö.

 

Just den familjära stämningen, att hotellets gäster ska känna sig som hemma, är något som Jenny Bingåker och hennes kollegor på The More Hotel tycker är mycket viktigt.
— Båda våra hotell vill den där personliga känslan som du inte hittar på andra hotell. Våra gäster ska alltid känna att de blir omhändertagna på alla sätt. Vi erbjuder det där lilla extra som många vill ha när de stannar under en längre tid, som cyklar, tvättstuga och tvättservice.

——————————————
The More Hotel Malmö
är belägen i Mazettis gamla chokladfabrik, en vacker tegelbyggnad från 1800-talet, och rymmer 68 komfortabla och smakfulla studiolägenheter. Gäster på More Hotel Malmö kan välja mellan fyra typer av studiolägenheter: studio standard, studio superior, studio deluxe och studio suite. Alla har separata utrymmen för kitchenette, vardagsrum, sovrum och badrum. På hotellet finns också gym & relax, restaurang, tvättstuga och tvättservice samt möjlighet att låna cykel.
Hotellets restaurang CIRKUS at The More Bistro ger sina gäster möjlighet att njuta både av ”mormors långkok”, asiatisk streetfood, hängmörade biffar och färska skaldjur, men även vegansk mat och någon flirt med raw food. Restaurangen är listad i Whiteguide och har även fått utmärkelsen Bib Gourmand i Guide Michelin.

The More Hotel Lund
ligger cirka tio minuter från Mårtenstorget i Lund, inrett i gamla lokstallar med 33 fräscha studios, gym och konferenslokaler. Gäster på More Hotel Lund kan välja mellan fem typer av studiolägenheter: studio small, studio standard, studio superior, studio deluxe och studio suite. Alla har separata utrymmen för kitchenette, vardagsrum, sovrum och badrum. På hotellet finns också gym & relax, restaurang, tvättstuga och tvättservice samt möjlighet att låna cykel.
Restaurangen Vendels Matrum är hotellets stolthet. Maten är vida känd och restaurangen är listad i White Guide. Restaurangen har en vardagsrumskänsla och plats för 40-50 personer. Vinkällaren rymmer 20 personer och erbjuder en matupplevelse i en unik och avskild miljö.
—————————————

The More Hotel Lund
The More Hotel Lund. Standardrum i Lund.