DRÖMMEN OM AMERIKA

Att USA står på toppen av svenskarnas lista över resmål förvånar nog ingen. Oavsett om du längtar efter natur eller höghus, lugna dagar på stranden eller storstadspuls, så kan du vara säker på att hitta det på andra sidan Atlanten. Vill man ha en alldeles unik upplevelse ska man kontakta USAtours.se som efter önskemål och budget skräddarsyr en resa som du sent kommer att glömma!

Storslagna nationalparker, futuristiska storstäder, Route 66, temaparker, jazzklubbar, djupa södern och mäktiga Washington. Ja, den amerikanska drömmen lever i allra högsta grad!

emp1
Mikkel Jensen, VD USAtours.se

– Om världen var en bok så skulle USA vara det längsta kapitlet. Det är mitt andra hem och jag har bott flera år i Memphis och rest kors och tvärs över landet i hela livet. Berättar Mikkel Jensen, VD för USAtours.se som fortsätter:

– Vi grundades på en genuin kärlek till USA. Vilket återspeglar sig i att alla våra medarbetare har rest i USA och många av oss har också bott i landet. Vi lägger stor vikt vid att våra medarbetare andas och lever för USA, till och med vår revisor packar varje år med sig familjen för en semester i USA! Vi vet var man ska bo och inte minst var man inte ska bo. Vi arrangerar resan enligt våra kunders önskemål, men vi kompromissar aldrig med kvaliteten.

Många väljer idag att boka resan över Atlanten på egen hand men även för den vane resenären finns flera anledningar att låta USAtours.se hjälpa till. Utöver erfarenheten och passionen har de även ett stort kontaktnät inom flyg-, hotell- och hyrbilsbranschen. Genom detta nätverk får du ta del av rabatter och erbjudanden som vanligtvis inte annonseras.

Ingen resa är den andra lik, USAtours.se inte har några standardpaket och därför får du en skräddarsydd upplevelse varje gång. Det finns två vägar till din drömresa, du ger resekonsulten en budget att jobba utifrån eller vad du vill uppleva. Har du redan fått ett reseförslag från en annan arrangör? Skicka detaljerna och låt USAtours.se skicka ett bättre erbjudande tillbaka.

Men USAtours.se har även expertis utanför de femtio staterna som sträcker sig från Kanada i norr ner till Karibien i söder. Vi träffar försäljningschefen Alexander Söderberg som berättar om trenderna för 2016:

– Kanada är ett resmål som är på uppgång. Med fantastisk kultur, natur och storstäder är det inte svårt att förstå! Lite mer oupptäckt än just USA men blir mer och mer populärt. De är lite som USA:s lillebror och många som redan har besökt USA börjar prova på Kanada.

iStock_000083380193_Large
En av världens mest kända broar Golden Gate Bridge.

Route 66 är en dröm som många haft sedan barnsben, hur kan en sådan resa se ut?

Det är som du säger en dröm för många. Vi föreslår att man börjar i Chicago med några dagar för att hinna landa och förbereda sig inför en härlig roadtrip. Längs vägen gör man stopp vid St Louis, Springfield, Oklahoma City, Amarillo, Albuquerque, Grand Canyon, Las Vegas och avslutningsvis några dagar i Los Angeles.

ladda ned (2)
Alexander Söderberg, Försäljningschef USAtours.se

Kan du berätta om någon resa som sticker ut?

En spektakulär resa som jag själv har skräddarsytt var en bröllopsresa till Hawaii kombinerat med Kalifornien. Bröllopsparet valde att kombinera Oahu och Maui med en roadtrip runt i Kalifornien. Just Kalifornien-turen är min personliga favorit och min bästa semester hittills! 

Kalifornien, USA:s mest folkrika och tredje största stat, associeras ofta med sol, bad och stränder men har också ett brett utbud av härliga storstäder. Los Angeles med sitt härliga klimat och unika sevärdheter som Hollywood och Venice Beach. San Fransisco med Alcatraz, Fishermans Wharf och Golden Gate. San Diego med sitt världskända zoo och närheten till Mexiko.

Planer inför hösten och vinter 2016/17?

Kuba öppnar upp sina gränser mer och mer och resmålet ligger helt klart i vår pipeline. 

Packa pass och väskor och ge dig in på www.usatours.se för att boka en resa du sent kommer glömma!

Många drömmer om Route 66.

iStock_000073599781_Large
Lev den amerikanska drömmen med nära och kära!

iStock_000081320947_LargeMinga bland palmer och världskändisar i Miami.

iStock_000072490647_LargeEmpire State of Mind är något som endast uppnås i New York!iStock_000083009877_LargeMount Rushmore i Keystone, South Dakota besöks årligen av 2 miljoner personer.iStock_000080978485_LargeBesök Wall Street, en hörnsten i den Amerikanska drömmen.