Världens snabbaste hundraåring

Av Pieter Stokman

Aston Martin firar 100-årsjubileum och gör detta bland annat med introduktionen av Rapide S – efterföljaren till Rapide som introducerades 2010.

 

Den nya Rapide S ser större ut. Det kanske beror på den något större och djärvare grillen eller den något förändrade bakdelen. Snygg är den i alla fall. Snabbare också. V12-motorn producerar 558 pk (17 % mer jämfört med föregångaren), vilket gör att fyra personer på ett ytterst komfortabelt sätt kan avfyras till 100 km/t inom 5 sekunder och att du sedan kan fortsätta gasa till 300 km/t på ett mycket bekvämt sätt.

 

am_01
Namnet Rapide är något som vi känner igen från den 100-åriga historia av varumärket som kännetecknas av tre viktiga händelser. För exakt 100 år sedan vann Lionel Martin med en av sina egentillverkade bilar en “hill climb” – ett uppförsbacke-race – vid platsen Aston Clinton i Storbritannien. Från den tiden har han använt namnet Aston Martin för sina bilar. På grund av första världskriget, krisen på 30-talet och sedan andra världskriget, kom märket egentligen aldrig igång. Tills en traktorbyggare vid namn David Brown – namne med den berömda “DB”-modellen – strax efter kriget köpte varumärket Aston Clinton, samtidigt som han även förvärvade märket Lagonda och gjorde den första Lagonda Rapide V12 i slutet av trettiotalet.

 

En annan viktig händelse är ett brev från ett James Bond-fan till Bonds skapare Ian Flemming, där han uppmanades att byta till en Aston Martin DB 2/4 istället för en Bentley Continental Mk III. Flemming gjorde så, och försäljningen steg. När James Bonds DB5 år 1964 var på skärmen i filmen Goldfinger i hela 10 minuter var Aston Martins succé ett faktum. Det var i en tid med stor publicitet då David Brown åter blåste liv i Lagonda och lät konstruera en ny Lagonda Rapide.

 

Sedan utformade Ian Callum DB7 efter att Ford tagit över ägarskapet. Callum var en av Fords utlånade designer som dittills inte hade åstadkommit mer än vanliga Eskorter och Mondeos. Med denna design räddade han Aston Martin och lade grunden för en rad fina bilar. Trots att det var ett rekordår för märket, håller det sig långt ifrån ett massmärke. De 700 DB7-or som byggdes 1995 står i skarp kontrast mot de 700 bilar som Ford producerade på en förmiddag – Aston Martin är och förblir exklusivt.

 

Exklusiv är även interiören i Rapide S. Förutom färg på skinn och söm, kan du nu också utrusta din bil med en hel del annat läckert, som till exempel det 1000 watt starka B&O audiosystemet eller det nya entertainmentsystemet. Under tiden som föraren roar sig med ratt och gaspedal, kan passagerarna i baksätet nöja sig med en film med ljud från trådlösa hörlurar.

 

Motorn har som sagt fått betydligt mer kraft och är nästan två centimeter lägre placerad. Detta sänker tyngdpunkten, vilket förbättrar väghållningen. Med nya ADS (Adaptive Damping System) har du möjlighet att välja mellan “normal”, “sport” och “track” och bekvämt skjutsa dina passagerare till de finaste ställena och ha roligt på banan efteråt.

 

Rapide S är en riktig GT som kombinerar exklusivitet, lyx och mycket god hantering med en vacker design. Den finns nu tillgänglig, kostar cirka 2,1 miljoner kronor och levereras av importören Calisma i Stockholm.

 

am_04

am_08am_06