VÄRLDSSUCCÉN MARELI MEDICAL

Image 1

AV MATS ERIKSSON

DET VISIONÄRA FÖRETAGET MARELI MEDICAL HAR REVOLUTIONERAT SKÖNHETS-BRANSCHEN. SÅVÄL HÄR HEMMA SOM UTOMLANDS. NU LANSERAR MAN ETT NYTT AFFÄRSOMRÅDE SOM ÄVEN DET KOMMER ATT TA VÄRLDEN MED STORM.

Startskottet för det svenska bolaget Mareli Medical gick 2015 med verksamhetsstart under 2016. Sedan dess har man vuxit snabbt och redan hunnit att bli en av Europas största återförsäljare av fillers till kliniker runt om i världen. Idag är man aktiva i 52 länder och har lagt cirka 60% av hela den svenska marknaden under sina fötter.
Från start-up till aktad aktör på den globala marknaden – på rekordtid. Och dessutom ett av Sveriges snabbast expanderade företag. De otroliga framgångarna måste naturligtvis tillskrivas de två visionärerna och Mareli Medicals grundare Markus Nilsson och Elias Assarsen som med sitt nytänkande har lyckats att förändra, för att inte säga revolutionera, en förändringsobenägen, konservativ bransch. Fillermarknaden har tidigare varit en sektor starkt präglad av spelare som satt sina egenintresset i första rummet, istället för kundernas välbefinnande och säkerhet. Objektivitet och transparens har inte heller stått högt upp på dagordningen i styrelserummet. Allt detta har förändrats tack vare Mareli Medical, som, ända sedan dag ett, haft just trygghet för kunden, objektivitet och transparens som värdegrund och ledord.
Vi lämnar med varm, självfallet välmanikerad, hand över ordet till Markus Nilsson:
– En av de största anledningarna till vår framgång är helt klart vår objektivitet. Vi är inte knutna till något medicinbolag som tillverkar produkten. Hos oss får man svar på sina frågor baserat på statistik och fakta och inte för att vi jobbar som säljare för en specifik produkt. Vi levererar en bredd till kunden där klinikens eget varumärke står i fokus och inte produkten som de använder. Detta fanns det ett stort behov av i industrin.
Något annat som är väldigt centralt för oss är patient-trygghet. Vi arbetar hårt för att höja kvaliteten inom branschen. Ett av flera sätt som vi gör detta på är genom att tillhandahålla en av Nordens bredaste utbildningsplatser, Mareli Academy. Här får du en objektiv och gedigen injektionsutbildning.
Tittar man på hur tidigare maktspelare har format industrin så är det inte konstigt att den ser ut som den gör, menar Markus Nilsson och fortsätter:
– I alla tider har en injektionsutbildning varat i ca 5-6 timmar och sen anser de att man är redo att börja sätta nålar i ansiktet på folk. Detta tycker jag är skandal och borde förbjudas! Att lägga en bra grund för injektionsbehandlare är A och O för säkra behandlingar.
Vi har även sedan starten genomdrivit flera andra förändringar som har kommit hela branschen, och särskilt patienterna, till godo.
Vi har fortfarande mycket kvar att jobba med, men industrin är på väg åt rätt håll med både tydligare regleringar, ansvar och krav.
Företaget vilar dock inte på sina lagrar. Nu lanserar man nästa affärsområde.
– Vår målsättning är att bli en totalleverantör och nästa steget mot detta är att vi börjar sälja och hyra ut klinikutrustning, fortsätter Markus Nilsson. Precis som innan vi började som leverantör av fillers så gjorde vi en stor marknadsundersökning som entydigt visade att det finns ett gigantiskt behov av förändring även inom denna sektor. Många klagade över att när man köpte sin utrustning så fick man inte adekvat stöd och utbildning vilket skapade en stor osäkerhet. Vi på Mareli Medical har gjort oss kända just för vår oerhört uppskattade support, vår tillgänglighet, att vi finns tillhands när kunden behöver oss. Många i undersökningen ondgjorde sig även över att maskinerna var fruktansvärt dyra i inköp vilket gjorde det svårt för de mindre salongerna, särskilt de nystartade.
Berätta om själva lanseringen!
– Nu vid lanseringstillfället så har vi ett komplett utbud av olika typer av maskiner och utrustning för kliniker, hela 22 stycken, både till försäljning och för uthyrning. Samtliga maskiner är naturligtvis CE-märkta vilket garanterar säkerhet och drifttillförlitlighet.
För oss är det viktigt att lösa problem när vi lanserar något och vi har därför i och med lanseringen av klinikutrustning tagit fram en helt unik finansieringslösning tillsammans med Nordic Finance. Lösningen innebär i praktiken att klinikerna kommer kunna ha råd med en stor maskinpark och kan erbjuda sina kunder flera olika behandlingsalternativ utan att deras månadskostnad blir högre. Samt kunna byta ut sin maskin när det kommer en ny modell på marknaden. På detta sätt kan man som kund hos oss alltid följa med i utvecklingen och ha tillgång till den allra senaste och bästa tekniken. Vi finns här för våra kunders skull, och inte tvärtom!
Markus Nilsson avslutar:
– Inom kort ska vi lansera ännu en nyhet som kommer att förbättra branschen ytterligare.
marelimedical.se

Mareli Medical lanserar nu ett nytt affärsområde; försäljning och uthyrning av klinikutrustning. Återigen revolutionerar Mareli Medical skönhetsbranschen med en tjänst som främjar såväl branschens aktörer som kunderna.

Image 2Image 3

Markus Nilsson och Elias Assaarsen är grundarna av ett av Sveriges snabbaste växande företag, Mareli Medical, som under sina tre verksamhetsår har etablerat sig i 52 länder.