VILKET HÄSTJOBB

Vilket Hästjobb

Du kanske inte direkt känner igen namnet Nacho Figueras (nej, det har inget med din Fredagsmys-taco-tallrik att göra). Men du känner med all sannolikhet igen hans ansikte, thanks to hans 20-åriga samarbete med Ralph Lauren där han frontat olika parfymkampanjer för doften Polo Sport. Snyggingen är inte bara ”easy on the eye” som engelsmännen säger, utan en av världens främsta hästpolospelare, helt enkelt som klippt och skuren för jobbet! Nu lanserar atleten, fotomodellen och filantropen (behövs ett stort visitkort, puh) en egen serie parfymer. Dessa är sex till antalet och går under namnet Ignacio Figueras Fragrance Collection. Samtliga dofter är inspirerade av olika platser som polospelaren har besökt runt om i världen under sina år on the road, Buenos Aires, Palm Beach, Aspen, Windsor, Jaipur och Dubai. Utvecklingsarbetet tog två år och vid sin sida hade Figures parfymören Carlos Benaim vars CV inkluderar ikoniska dofter för exempelvis Calvin Klein, Prada och (förstås) Ralph Lauren. Icke särskilt förvånande så har flakongen ett hästtema med en hästsko på korken.

”För mig var det väldigt viktigt att verkligen vara involverad i projektet, detta eftersom produkterna bär mitt namn”, säger Figueras. ”Jag älskar det här projektet och tror att det kan vara början på något riktigt stort.”

En del av intäkterna går till HIV-smittade barn i Lesotho och Botswana. Figueras har under 13 års tid hjälpt till att samla in pengar till denna utsatta grupp, bland annat med polomatcher där prins Harry har deltagit. ”Jag hoppas att den här doftkollektion blir framgångsrik så att vi kan samla in ännu mer pengar till barnen. Det här projektet är inte ett fåfängeprojekt för mig, utan för mig handlar det om att kunna göra skillnad”, avslutar Figueras.